Για την κοινωνία της ΑΕΚ, ένας δρόμος υπάρχει…

Για την κοινωνία της ΑΕΚ, ένας δρόμος υπάρχει…
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μαζεύει τα κομμάτια του και ψάχνει κάποια λογική στον παραλογισμό σε βάρος της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες είναι βαριές. Δύσκολες. Εκεί που δεν έβλεπα την ώρα να βρεθώ ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια, τώρα έχω ένα σφίξιμο μόνο και μόνο στη σκέψη πως θα πάω ξανά. Να περάσω μπροστά από το σημείο που φτιάχτηκε ένα αυτοσχέδιο μνημείο από φίλους της ΑΕΚ, εκεί που έφυγε ο Μιχάλης. Σταμάτησα να βλέπω τα βιντεάκια. Μόνο θυμό μου προκαλούν. Οργή για την ανικανότητα, την αμέλεια, τη συμπαιγνία, τη συνομωσία. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως αυτή η χώρα, μπορεί να είναι τόσο στον αυτόματο πιλότο.

Δεν μπορώ να κατανοήσω πολλά. Σκέφτομαι από τώρα την Παρασκευή και την κηδεία. Ας μην υπάρξει άλλο κακό. Πως θα είναι αυτοί οι γονείς, πως θα αντιδράσουν οι συγγενείς, πως θα ξεσπάσουν οι φίλοι στο τελευταίο αντίο. Εχοντας βιώσει πρόσφατα την απώλεια, ξέρω πως υπάρχει κάποια στιγμή που τα κάνεις όλα μηχανικά. Αλλά ξαφνικά, ξεδιαλύνεται ο καπνός και βλέπεις το μαύρο μπροστά σου. Και τότε λυγίζεις, δεν μπορείς να κρατηθείς μπροστά στο χαμό.

Ο χρόνος γιατρεύει πολλά. Καλύπτει τις πληγές. Βέβαια, πάντα είναι εύκολο να το λες ή να το γράφεις. Το δύσκολο είναι για εκείνους που το έζησαν. Που θα κουβαλούν το βάρος μέσα τους για καιρό, ίσως και για πάντα. Δύσκολο να βρεις άκρη με την ψυχή. Με το μυαλό. Να ζήσεις με την απώλεια. Ειδικά, όταν είναι τόσο άδικη, όταν πρόκειται για ένα νέο παιδί που βρέθηκε εκεί μόνο για να διασκεδάσει με τους φίλους του.

Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου

Σας το έλεγα και στο τελευταίο κομμάτι. Όλα αυτά, αποσκοπούν να μας στερήσουν τη χαρά. Φαίνεται πως πολλοί ζήλεψαν αυτό που βίωνε όποιος επισκεπτόταν τη Νέα Φιλαδέλφεια τον τελευταίο χρόνο. Τα χαρούμενα πρόσωπα, τις ωραίες στιγμές, τα γέλια και τις παρέες. Από το βράδυ της Τρίτης, από τη δολοφονική επιδρομή των αλητών από την Κροατία και των εγκληματιών φίλων τους από την Ελλάδα, όλα αυτά χάθηκαν. Και δεν ξέρω αν και πως θα επιστρέψουν.

Ο πόνος γεννά θυμό. Η απογοήτευση προκαλεί οργή. Το αίσθημα του αδικημένου, αυτό που απόλυτα δικαιολογημένα αισθάνεται κάθε φίλος της ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή, δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος για το που θα οδηγήσει. Υπάρχει συσσωρευμένη οργή προς όλους και προς όλα. Εχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και δεν μπορώ να ξέρω που θα σκάσει. Να είμαστε ψύχραιμοι, να βάζουμε το μυαλό να σκέφτεται καθαρά και να ελπίζουμε πως δεν θα ζήσουμε χειρότερα.

Μονόδρομος η απόδοση δικαιοσύνης

Ο δρόμος είναι ένας. Στην κοινωνία που ζούμε, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Δεν ζούμε στη ζούγκλα, δεν μπορεί να λειτουργούμε με αντίποινα. Οσο και εάν προκαλεί η αλητεία, δεν μπορείς να συρθείς κάτω από το έδαφος για να γίνεις ένα με τα σκουλίκια. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και πρέπει να μην υπάρξει κανένα ελαφρυντικό. Οποιος προσπαθεί να εξωραΐσει πράγματα, να λειτουργήσει ως ισαποστάκιας και να εξισώσει με άλλες καταστάσεις στο παρελθόν, είναι καταδικασμένος από τη συλλογική μνήμη.

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οσο περισσότερο γίνομαι κάτοχος της αλήθειας από αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών, τόσο πιο ξεκάθαρη άποψη έχω. Ως δεδομένο είναι πλέον στο μυαλό μου, πως όλο αυτό το σκηνικό προέκυψε λόγω των κωμικοτραγικών χειρισμών της Αστυνομίας και του αρρωστημένου κομματιού της κοινωνίας που ενυπάρχει σε κομμάτι οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού. Εκαναν δολοφονική επιδρομή υπό την ανοχή της Αστυνομίας. Πρέπει να καταδικαστούν με τις βαρύτερες ποινές που επιβάλει η νομοθεσία μας. Τελεία.

Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. Αυτό είναι το πρώτο και ξεκάθαρο βήμα που επιτάσσει η κοινή λογική και οφείλει να αξιώσει η ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσεις πέραν τούτου. Αν δεν γίνει αυτό, εάν δεν μπουν μέσα όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη δολοφονική επίθεση, δεν υπάρχει συνέχεια. Θα μένουμε στάσιμοι, να μετράμε πληγές και να ψάχνουμε τα επόμενα θύματα της τυφλής βίας. Γιατί πέραν της βίας, βία γεννά και η ατιμωρησία.

Η μεγάλη πρόκληση της ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X