Το Σάββατο η ένταξη του Πάρκερ στο American Basketball Hall of Fame

Το Σάββατο η ένταξη του Πάρκερ στο American Basketball Hall of Fame
Photo Credits: INTIME

Ο τετράκις πρωταθλητής του NBA και πρώτος Γάλλος που εντάχθηκε στο Hall of Fame, Τόνι Πάρκερ, θα εισαχθεί επίσημα στο American Basketball Hall of Fame

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την «πρώτη τάξη του 1959», υπήρξαν 197 πρώην παίκτες -το Hall of Fame αποτελείται επίσης από παίκτες, προπονητές, ομάδες, διαιτητές, μάνατζερ και άλλους συνετλεστές του παιχνιδιού- από το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής και αλλού, που εισήχθησαν από το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, τον φορέας που διαχειρίζεται αυτό το «μπασκετικό Πάνθεον».

Πρόκειται για μια πανηγυρική στιγμή, που συνέβη στο παρελθόν, προς τιμήν των θρύλων της πορτοκαλί μπάλας, από τον Μάικλ Τζόρνταν μέχρι τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και από τον Μπιλ Ράσελ, μέχρι τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος τιμήθηκε μετά τον θάνατο του.

«Ακόμη και στα πιο τρελά μου όνειρα, δεν θα μπορούσα ποτέ να φαντασθώ την είσοδο μου στο Hall of Fame», είπε ο Τόνι Πάρκερ σε συνέντευξή Τύπου, λίγες μέρες πριν την τελετή.

«Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν Ευρωπαίοι παίκτες που να είχαν πετύχει στο ΝΒΑ», θυμάται ο Πάρκερ, ο οποίος έγινε τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς (2003, 2005, 2007 και 2014) και ο πρώτος Ευρωπαίος MVP τελικού, το 2007.

«Και τώρα το Hall of Fame, είναι απλά τρελό, δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω», επεσήμανε ο 41χρονος πρώην παίκτης, ο πρώτος Γάλλος που έλαβε αυτήν την τιμή και πρόσθεσε: «Ηταν πάντα το κίνητρό μου να δείξω στους Αμερικανούς ότι στην Γαλλία ξέρουμε πώς να παίζουμε μπάσκετ».

Ανάμεσα στις τιμητικές διακρίσεις που του απονεμήθηκαν, ο Τόνι Πάρκερ είδε την φανέλα του να αποσύρεται από τους Σπερς το 2019. Αλλά το Hall of Fame είναι «ένα σημείο πιο πάνω, μπαίνεις σε άλλον γαλαξία», όπως τόνισε με νόημα.

Προετοιμαζόμενος για την είσοδό του στο Hall of Fame, ο «TP» στάθηκε στις μεγάλες στιγμές της καριέρας του στο ΝΒΑ και εμπνεύσθηκε από τις ομιλίες του Μάικλ Τζόρνταν ή ακόμα και του Μάτζικ Τζόνσον «για να ευχαριστήσει» όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του.

Τέσσερα χρόνια αφότου «κρέμασε τα παπούτσια του», ο Πάρκερ θα παρουσιασθεί από τον Μανού Τζινόμπιλι και τον Τιμ Ντάνκαν, μέλη αυτού του «μουσείου μπάσκετ» και με τους οποίους συναποτέλεσε μία από τις σπουδαιότερες «τριπλέτες» στην Ιστορία των «Σπερς», μαζί με τον Γκρεγκ Πόποβιτς, πέντε φορές πρωταθλητή στον πάγκο του Σαν Αντόνιο και πιο επιτυχημένο προπονητή στο ΝΒΑ.

«Είναι σαν δεύτερος πατέρας για εμένα», είπε ο Πάρκερ για τον άνθρωπο, ο οποίος τον καλωσόρισε στο Τέξας στα 19 του και με τον οποίο «θα είναι για πάντα συνδεδεμένος».

Στην τελετή του 2023, υπάρχουν άλλοι δύο Ευρωπαίοι: ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι, 6ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2011 με το Ντάλας και ο Ισπανός Πάου Γκασόλ, δύο φορές πρωταθλητής με τους Λέικερς το 2009 και το 2010. Δύο παίκτες που ο έξι φορές All-Star του NBA γνώρισε καλά σε όλη του την καριέρα.

«Για τον Ντιρκ πήγα στην απόσυρση της φανέλας του, ενώ έπαιξα με τον Πάου  στους Σπερς και είχαμε όλη αυτή την… αντιπαλότητα με την εθνική Ισπανίας», εξήγησε ο Πάρκερ, νικητής του Euro-2013 με τη Γαλλία, αφού απέκλεισε την «Ρόχα».

Το Σάββατο θα τιμηθεί ακόμη μία «θρύλος» του Σαν Αντόνιο, η Μπέκι Χάμον, πρώην παίκτρια του WNBA και βοηθός του Πόποβιτς στους «Σπερς», από το 2014 έως το 2021.

«Το να γυρνάω σπίτι την ίδια στιγμή με την Ποπ και την Μπέκι, που είναι σαν την μεγάλη μου αδελφή, είναι απίστευτο. Οταν προσθέσουμε τον Ντιρκ, τον Πάου και ακόμη και τον Γουέιντ με τους οποίους έπαιξα στους τελικούς του ΝΒΑ, είναι διασκεδαστικό να μπαίνεις στο Hall of Fame μόνο με ανθρώπους που γνωρίζω», σχολίασε ο Πάρκερ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X