Πάτησε ξανά τη Σλοβενία του Ντόντσιτς με την... αύρα του Νίκου Γκάλη η Εθνική! (VIDEO)

Πάτησε ξανά τη Σλοβενία του Ντόντσιτς με την... αύρα του Νίκου Γκάλη η Εθνική! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Σε μια συγκινητική και ιστορική βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ με την βράβευση του Νίκου Γκάλη, η Εθνική κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ και έκανε το 2/2 επί της Σλοβενίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Εθνική ομάδα, στη σπουδαία τιμητική βραδιά για τον Νίκο Γκάλη, κέρδισε ξανά τη Σλοβενία με 88-77 βγάζοντας πάθος και ψυχή και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρωταγωνιστές οι Ντίνος Μήτογλου και Μιχάλης Λούντζης.

Μια μεγάλη βραδιά στο ΟΑΚΑ, με τον Νίκο Γκάλη να αποθεώνεται και να δακρύζει βλέποντας τη φανέλα με το γαλανόλευκο «4» της φανέλας του να ανεβαίνει στον ουρανό του γηπέδου. Ο «γκάνγκστερ» παρακολούθησε από κοντά την ελληνική ομάδα να επικρατεί της Σλοβενίας του Λούκα Ντόντσιτς -δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων- στο δεύτερο σερί φιλικό, σκορπώντας χαμόγελα στο κοινό που προσήλθε μαζικά στο ΟΑΚΑ.



Λούντζης και Μήτογλου και +14 η Ελλάδα

Κάτι από την ενέργεια και τη μαγεία του Νίκου Γκάλη, έδειξε να έχει στην αρχή η Εθνική, που ξεκινώντας με Ουόκαπ, Λούντζη, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, προηγήθηκε με 7-0, με τους δύο πρώτους να γράφουν και το 12-3. Η… μπαγκέτα του σκοραρίσματος πέρασε στον Μήτογλου, ο οποίος έφτασε τους 9 προσωπικούς πόντους, ενώ με νέο τρίποντο του Λούντζη έγινε το 23-9 μέσα σε αποθέωση στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο η Σλοβενία ροκάνισε τη διαφορά, αρχικά με τον Ντόντσιτς και στη συνέχεια με δύο τρίποντα του Πρέπελιτς έγινε το 27-25 του πρώτου δεκαλέπτου.


«Ανέβηκε» ο Ντόντσιτς, αντέδρασε η Εθνική

Ο Πρέπελιτς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και με τον Ντόντσιτς να «ζεσταίνεται» οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα (32-34), την στιγμή που η Ελλάδα έψαχνε τον επιθετικό της ρυθμό. Ο Ρογκαβόπουλος έδωσε λύσεις, ο Λούντζης έβαλε τη «γαλανόλευκη» ξανά μπροστά (40-39) και μαζί με τον Μήτογλου έφτασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο επίπεδο (51-41), με το ημίχρονο να κλείνει τελικά στο 51-44.


Εκτός ο Λούκα, «on fire» o Λούντζης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος λόγων ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο έμεινε στον πάγκο, κι έτσι οι Σλοβένοι έχασαν σημαντικό μέρος της δύναμής τους. Με τους Παπαγιάννη-Αγραβάνη να δίνουν σκορ και τον «on fire» Λούντζη να βάζει ακόμα δύο τρίποντα, η Εθνική έτρεξε σερί 12-0 για το 68-48 (27’), με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 72-56.


Στη συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα του αγώνα, καθώς η Ελλάδα διατήρησε απόσταση ασφαλείας και παρά το 80-73, η Σλοβενία δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-56, 88-77

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X