Σταματήστε εκεί στην ΑΕΚ, δεν είναι πλάκα!

Σταματήστε εκεί στην ΑΕΚ, δεν είναι πλάκα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου «υποδέχεται» τον μεγάλο Εκι Πόνσε και βλέπει μια ΑΕΚ που θα είναι πραγματικά ασυναγώνιστη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα μηνύματα είχαν έρθει από πέρυσι. Η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ, μια συνθήκη άγνωστη για τους περισσότερους φίλους της, που συγκρίνεται μόνο με μυθικές καταστάσεις της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Το πέτυχε επειδή η ΑΕΚ ήταν πολύ ανώτερη από κάθε αντίπαλο, είχε επιτέλους έδρα μετά από 20 χρόνια, είχε προπονητή με προσωπικότητα και ικανότητα, αλλά και ένα ρόστερ που δεν… μασούσε από απουσίες και προβλήματα.

Αναλογιστείτε τώρα, πως σε αυτό το άκρως εντυπωσιακό οικοδόμημα της περυσινής σεζόν, με τη γηπεδάρα, τον προπονητή σημείο αναφοράς και το τρομερό ρόστερ, έρχονται να «κολλήσουν» και οι κινήσεις ενίσχυσης. Η ΑΕΚ διατήρησε στο δυναμικό της, τον πολυτιμότερο παίκτη της περυσινής χρονιάς, τον σούπερ Πινέδα με 6,5 εκατ. ευρώ και επιβράβευσε – κόβοντας παράλληλα και την όρεξη στους επίδοξους μνηστήρες – τον πρώτο σκόρερ της χρονιάς του νταμπλ, το θωρηκτό Λιβάι.

Μέχρι εκεί, θα έλεγε κανείς πως δεν υπήρχε κάτι εξτρίμ. Πως η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, να επενδύσει πάνω στη δική της ομάδας και να διατηρήσει το κεκτημένο. Αν και όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό μόνο απλή υπόθεση δεν είναι, τι να πει κάποιος για όσα ακολούθησαν. Πάρε τον Πισάρο με το απίθανο όνομα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τώρα, πάρε και τον Πόνσε για να σπάσει το… θερμόμετρο και να θέλουμε… υπογλώσσια για να κάνουμε καλά τους ΑΕΚτζήδες. Μπαμ με Λιβάι, μπουμ με Πόνσε.

Δηλαδή, για να το πούμε κι αλλιώς. Εκεί που μέσα σε λίγες μέρες έκλεισε με τον τρόπο που ήθελε η ΑΕΚ το πιο πολυσυζητημένο θέμα του καλοκαιριού με την παραμονή του Λιβάι Γκαρσία, έρχεται «καπάκι» και φέρνει δίπλα του και τον Πόνσε. Οποιος αντέξει τώρα. Εδώ δεν μιλάμε για απλή ομάδα, αλλά για υπερηχητική. Δίδυμο βγαλμένο από τα καλύτερα «κιτρινόμαυρα» όνειρα, με έναν παίκτη που πρόλαβε να καψουρέψει κόσμο σε ένα χρόνο παρουσίας να έρχεται για να βρει κι αυτός τη δική του Ιθάκη.

Ο Πόνσε είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Ηταν αναμενόμενο, πως κάποια στιγμή θα αντάμωναν ξανά οι δρόμοι του με την ΑΕΚ. Εκανε κακές επιλογές ομάδων, δεν μπόρεσε να εκτιναχθεί όπως προβλεπόταν από τα προσόντα του, αλλά στα 26 του έχει πια ωριμάσει και έχει ακόμα να δώσει πολλά και σπουδαία. Φοράκλα, με τρομερό εκτόπισμα, κίνηση μέσα και έξω από την περιοχή, ανελέητο πρεσάρισμα στην αντίπαλη άμυνα και πολλά, πολλά όμως, γκολ.

Ανεβαίνει η πίεση

Παιδιά, σταματήστε το κάπου εδώ. Δεν είναι πλάκα. Αρχίζει να δημιουργεί ζητήματα όλο αυτό. Και λέμε πάντα να μην κάνεις όνειρα το καλοκαίρι για να μην παρασύρει η θάλασσα όταν αγριεύει, αλλά άντε πες εσύ τώρα σε κάποιον φίλο της ΑΕΚ να βλέπει Λιβάι και Πόνσε και Φαν Βέερτ στην επίθεση, Ελίασον και Αμραμπατ δεξιά, Γκατσίνοβιτς και Πισάρο αριστερά, Τσούμπερ και Αραούχο πίσω από τον φορ, Πινέδα και Μάνταλο κουμανταδόρους και δεν ανεβάζει πίεση.

Και ξέρετε, δεν είναι παίκτες ατάκτως ερριμμένοι μέσα στο γήπεδο, αλλά μια ομάδα που λειτουργεί σαν οδοστρωτήρας και έχει αποκτήσει εξαιρετικές δομές από πέρυσι. Διότι, κάποιοι εξ αυτών των παικτών υπήρχαν και προ διετίας και κόντεψαν να βγουν άχρηστοι μέσα στο γενικό χαμό. Αλλά με τον Αλμέιδα και τη γηπεδάρα, όλα πήραν το δρόμο τους. Και τώρα η ΑΕΚ μπορεί να καμαρώνει για την εντυπωσιακή υπεροχή της έναντι κάθε ανταγωνιστή.

Και δεν τελείωσε ακόμα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X