Ο Πόνσε έρχεται στην ΑΕΚ να ζήσει ξανά την ζωή που δεν... έζησε από όταν έφυγε

Ο Πόνσε έρχεται στην ΑΕΚ να ζήσει ξανά την ζωή που δεν... έζησε από όταν έφυγε
Photo Credits: INTIME

Ο Αργεντινός επιθετικός, Έκι Πόνσε επιστρέφει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ έπειτα από περάσματα σε Ρωσία και Ισπανία με τις φανέλες των Σπαρτάκ Μόσχας και Έλτσε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας παλιός γνώριμος επιστρέφει στα κιτρινόμαυρα, αφού ο Έκι Πόνσε έχει συμφωνήσει και ντύνεται πάλι στα χρώματα της ΑΕΚ ερχόμενος ξανά στην Ελλάδα έπειτα από περάσματα σε Ρωσία (Σπαρτάκ Μόσχας) και Ισπανία (Έλτσε).

Ο Αργεντινός επιθετικός βρέθηκε στην Ένωση δανεικός από την Ρόμα σε μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα και έδειξε τι μπορεί να καταφέρει από πολύ νωρίς στην σεζόν. Σημείωσε 21 γκολ σε 43 εμφανίσεις και μοίρασε ακόμη 4 ασίστ. Πιο αναλυτικά, στο πρωτάθλημα είχε 16 γκολ και 4 ασίστ σε 27 εμφανίσεις, ενώ στο Κύπελλο σκόραρε 5 φορές σε 7 αναμετρήσεις, ενώ σε προκριματικά και ομίλους Champions League δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε εννιά αγώνες.

Ο ίδιος ήθελε να παραμείνει στο ρόστερ του και μετά τη λήξη του μονοετούς δανεισμού του από τη Ρόμα, το καλοκαίρι του 2019. Άλλωστε, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο παίκτης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ, η ομάδα είχε την πρόθεση να ενεργοποιήσει την οψιόν των έξι εκατ. ευρώ που συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία με τη Ρόμα. Ωστόσο η Σπαρτάκ Μόσχας προσέφερε 3 εκατ. ευρώ στη Ρόμα και 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως στον ίδιο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο, παρόλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο.

Στη Ρωσία και τη Σπαρτάκ, παρά τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών (Κονόνοφ, Τεντέσκο και Ρουί Βιτόρια), η θέση του στη βασική ενδεκάδα της ομάδας της Μόσχας ήταν σίγουρη καθώς ο Αργεντινός είχε πάει με τις καλύτερες συστάσεις. Μέχρι και τις αρχές του Ιανουαρίου του 2022, όταν και μετακόμισε ως δανεικός στην Ισπανία και την Έλτσε, είχε προλάβει να πραγματοποιήσει 73 εμφανίσεις, σημειώνοντας 25 γκολ και μοιράζοντας 5 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Τη σεζόν 2019/20 είχε 11 γκολ και 1 ασίστ σε 34 συμμετοχές με την Ρωσική ομάδα, ενώ την επόμενη σημείωσε 10 γκολ και 3 ασίστ σε 28 συμμετοχές. Στη δεύτερη χρονιά ήταν εντυπωσιακό το «μπάσιμό» του, με τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε επτά εμφανίσεις του, μέχρι όμως να υποστεί ρήξη μηνίσκου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι αυτά τα δυόμισι χρόνια που έκατσε στη Ρωσία ήταν και τα περισσότερα που πέρασε με τη φανέλα μιας ομάδας.

Ο τραυματισμός του στέρησε λεπτά συμμετοχής, κάτι που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την ομάδα θέλοντας κάτι νέο που βρήκε στην Έλτσε και την Ιβηρική χερσόνησο. Εκεί ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο όπου διακρίθηκε ως «χρυσή» αλλαγή και πετυχαίνοντας νικητήριο γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στη Ράγιο Βαγεκάνο. Από εκεί και πέρα έπαιξε άλλες 12 φορές (μόνο όμως τις 5 ως βασικός) χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Παρόλα αυτά, η ισπανική ομάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και εν τέλει κατάφερε να τον διατηρήσει στο δυναμικό της ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς των 4 εκατ. ευρώ και κρατώντας τον στην Ισπανία.

Την χρονιά που μας πέρασε που ήταν και η δεύτερη του Πόνσε στην Έλτσε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά με την ομάδα να μην καταφέρνει να αποφύγει τον υποβιβασμό και τους περισσότερους παίκτες να θέλουν να αποχωρήσουν. Έτσι και ο Αργεντινός επιθετικός ο οποίος σε 37 συμμετοχές κατάφερε να σημειώσει 6 τέρματα στην La Liga και θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την καλή του χρονιά. Αυτήν την κατάσταση θέλησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, η οποία αγοράζει με κανονική μεταγραφή τον Πόνσε, βάζοντας ακόμα ένα όπλο στην φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X