Σφραγίδα Αλμέιδα, μαγεία Πινέδα και ΑΕΚ έτοιμη για Champions League και νέο νταμπλ!

Σφραγίδα Αλμέιδα, μαγεία Πινέδα και ΑΕΚ έτοιμη για Champions League και νέο νταμπλ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει την αποτίμηση μετά το φινάλε των φιλικών προετοιμασίας για την ΑΕΚ και προβλέπει για τη χρονιά που ξεκινά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμφίβολα, μοιάζει ουτοπικό να εξάγεις συμπεράσματα μόνο μέσω φιλικών αγώνων. Αυτά έχουμε τώρα πάντως, με αυτά θα πορευθούμε. Αλλωστε, όποιο και εάν είναι το στυλ ή η δυναμικότητα του αντιπάλου, για την ΑΕΚ φαίνεται πως δεν είναι το κρίσιμο. Ο Αλμέιδα έχει φτιάξει μια ομάδα που μπορεί να παίζει με τον δικό της τρόπο απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Εχει τρομερό ρόστερ και επιλογές που την καθιστούν ιδιαίτερα δυνατή, πείθοντας πως αυτή η ομάδα είναι για μεγάλα πράγματα.

Και όταν μιλάμε για μεγάλα πράγματα, οι στόχοι είναι ξεκάθαροι: πρόκριση στους ομίλους του Champions League ως πρώτος στόχος και έπειτα διατήρηση του νταμπλ εντός συνόρων. Νωρίς είναι ακόμα, αλλά αυτή η ΑΕΚ πείθει πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της και σε συνδυασμό με τις κινήσεις ενίσχυσης που θα υπάρξουν, θα την καταστήσουν πανίσχυρη, πολύ πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Θα τα δούμε αυτά στην πορεία, γι’ αυτό ας επικεντρωθούμε σε όσα έρχονται πρώτα χρονικά.

Με κάποια ερωτηματικά που αφορούν τη δυναμική της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε εξαιρετικό βαθμό ετοιμότητας. Με συνοχή, καθώς ο Αλμέιδα δείχνει απόλυτα κατασταλαγμένος για την ομάδα που θα παρατάξει, με συγκεκριμένη φιλοσοφία, με παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Δεδομένα όλα θα κριθούν και θα αποδειχθούν μέσα στο γήπεδο, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ δείχνει έτοιμη για ακόμα μια ευρωπαϊκή υπέρβαση, όπως έκανε αρκετές φορές από το ’16 και έπειτα.

Ο μάγος Πινέδα

Τι είδαμε στην Τραπεζούντα; Την ΑΕΚ να εμφανίζει ένα διαφορετικό πρόσωπο συγκριτικά με αυτό που μάθαμε πέρυσι. Δεν ξέρω εάν αποτελεί οδηγία του Αλμέιδα ενόψει και των αναμετρήσεων με αντιπάλους ισχυρότερους απ’ όσους αντιμετώπισε κατά κόρον πέρυσι ή προέκυψε μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ πάντως, δεν «έπνιγε» τον αντίπαλο της, έδινε μέτρα μέσα στο γήπεδο και ασκούσε την πίεση μετά τη σέντρα. Και όταν έκλεβε την μπάλα. Άστο καλύτερα.

Αλλωστε, έκανε πρεμιέρα με τα «κιτρινόμαυρα» και ο Πινέδα. Υπάρχουν στιγμές με όσα κάνει στο γήπεδο αυτή η παικτάρα, που σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος Θεός λυπήθηκε την ΑΕΚ και της έστειλε αυτό το δώρο. Το ακριβοπλήρωσε, αλλά είμαι πεπεισμένος πως θα φέρει πίσω και το τελευταίο ευρώ. Μπήκε στην 11άδα και θαρρείς να μην έλειψε ποτέ. Περνούσε τους αντιπάλους του από… πάνω, έκλεβε και δημιουργούσε, ερχόμενος συνεχώς στον άξονα.

Εχει «κλειδώσει» η 11άδα

Ο Αλμέιδα επιμένει στο δίδυμο Σιμάνσκι, Γιόνσον στον άξονα. Εχουμε αναλύσει πολλές φορές από πέρυσι στην αδυναμία που υπάρχει στην κυκλοφορία της μπάλας με την κοινή παρουσία τους. Αλλά έτσι όπως είναι ακόμα ο Γκατσίνοβιτς, δεν έχω καμία αμφιβολία πως με αυτούς θα πάει ο Αλμέιδα κόντρα στους Κροάτες. Θα δυναμώσει τον άξονα, για να μπορεί να ελέγχει τον ρυθμό και να καλύψει το χάντικαπ που υπάρχει πάντα στα πρώτα ματς της περιόδου.
Για την 11άδα δύο μικρά ερωτηματικά υπήρχαν που αφορούσαν τα άκρα της άμυνας, τα «απάντησε» ο Αλμέιδα. Δεν είδαμε πολλές κούρσες και συμμετοχή στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο – Σιντιμπέ και Μοχαμάντι φάνηκαν να κάνουν περισσότερες κούρσες – αλλά είναι τόσο συγκεντρωμένοι και συνεπείς, που κάνουν αυτό που θέλει ο προπονητής. Όπως έλεγε και μια ψυχή στο παρελθόν μάλιστα, ο μπακ πρώτα πρέπει να είναι μπακ.

Ο Λιβάι πάει για… 40άρα!

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο γήπεδο. Είχε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές, φαινόταν η άμυνα να παίζει αρκετά πίσω και να τραβά τα χαφ, ανοίγοντας το γήπεδο. Πολύ γρήγορα ισορρόπησε και επέβαλε το δικό της ρυθμό. Ηταν ένα ζητηματάκι οι στατικές φάσεις και κάποιες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, αλλά αυτά φαντάζουν λογικά σε αυτό το σημείο. Αλλωστε, η ΑΕΚ δείχνει πως έχει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και αυτό προκύπτει από τη στρατηγική, τον τρόπο παιχνιδιού, τη θέληση που υπάρχει απ’ όσους αγωνίζονται.

Είναι και ο Λιβάι που είναι… ξεμυαλισμένος και ξενερωμένος με την ομάδα. Ας σοβαρευτούμε. Προφανώς και ο Λιβάι δεν θα μπορούσε να μην κολακευθεί και δελεαστεί όταν βλέπει πως για πάρτη του στήνεται ένας χορός εκατομμυρίων. Αλλά είναι παίκτης της ΑΕΚ, έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο και εδώ θα εκτιναχθεί. Είναι ιδανικός φορ για μεγάλα ματς, είναι παίκτης που εάν παίξει σε μια μεγάλη διοργάνωση θα κάνει πάταγο.

Ο Μήτογλου και το στόπερ

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X