Τώρα ξεκινάνε τα σημαντικά για την ΑΕΚ, που μπαίνουμε στην τελική ευθεία

Τώρα ξεκινάνε τα σημαντικά για την ΑΕΚ, που μπαίνουμε στην τελική ευθεία
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την επιλογή των γκαρντ, τι ψάχνει η ΑΕΚ και την πραγματικότητα των μπαν

Μερικές μέρες έμειναν για να τελειώσει και ο Ιούλιος και να μπούμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Μετά τις μεταγραφές των Ελλήνων παικτών και τις δύο βόμβες με ΜακΡέι και Κουζμίνσκας, πλέον απομένουν τουλάχιστον τέσσερις, μπορεί και πέντε κινήσεις ακόμα για να κλείσει το ρόστερ.

Τα μάτια στραμμένα στους γκαρντ

Με την απόκτηση του Λιθουανού έκλεισε το δίδυμο των πάουερ φόργουορντ, το λεγόμενο και Κουζ-Κουζ αφού ο Γιάννης Κουζέλογλου είναι ο έτερος της θέσης. Πλέον η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στην περιφερειακή γραμμή, θέλοντας να κάνει τις σωστές επιλογές. Μέχρι τώρα υπάρχουν οι Φλιώνης, Καράμπελας, Νετζήπογλου, οπότε οι άνθρωποι της ΑΕΚ κοιτάζουν για δύο δυνατές κινήσεις.

Ο ένας θα είναι playmaker που θα οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας, αλλά θα έχει και ευχέρεια να σκοράρει αν χρειαστεί, ενώ ο άλλος θα είναι ένα κόμπο γκαρντ. Ένας παίκτης δηλαδή που θα «πατάει» και στις δύο θέσεις, θα μπορεί να οργανώσει αν χρειαστεί αλλά κυρίως να σκοράρει, παίζοντας δίπλα στον άσσο της εκάστοτε πεντάδας. Αυτές οι επιλογές είναι ίσως και οι σημαντικότερες για την ΑΕΚ, αφού τα καλά γκαρντ είναι αυτά που ξεχωρίζουν τις καλές από τις μέτριες ομάδες.

Η ΑΕΚ έχει ήδη τον ΜακΡέι, που είναι ένας σούπερ σκόρερ, οπότε ψάχνει άλλον ένα επιθετικό πόλο να τον πλαισιώσει. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κοιτάζει να έχουν οι δύο γκαρντ για να ολοκληρωθεί το πλάνο που έχει ο Ζοάν Πλάθα για την περιφερειακή του γραμμή. Είναι αλήθεια ότι η Ένωση έχει χτυπήσει πολύ δυνατές πόρτες και παίκτες από το πάνω ράφι, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τους δύο παίκτες που έχει κλείσει μέχρι τώρα, όμως όπως είναι λογικό και οι αρνήσεις θα είναι και πιθανότερες.

Το σημαντικό είναι, να έχουν αυτοί οι παίκτες τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής για να του κάνουν τις δουλειές που θέλει. Αν κάτι μας προδιαθέτει θετικά φέτος, είναι η παρουσία του Ζοάν Πλάθα, ενός προπονητή έμπειρου που σου δίνει ένα επίπεδο ασφάλειας για τις επιλογές του.

Στην φετινή ΑΕΚ και στον τρόπο που χτίζεται δεν χωράνε περιπτώσεις στοιχήματα όπως του Φρέιζιερ και αν λάβουμε υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα, υπάρχει προτίμηση σε έμπειρα παιδιά που έχουν Ευρωπαϊκή εμπειρία και ξέρουν πώς παίζεται το παιχνίδι στα μέρη μας. Είναι πολύ πιθανό σύντομα να έχουμε εξελίξεις, καθώς η ΑΕΚ έχει κάνει την προεργασία της, έχει προσεγγίσει παίκτες και περιμένει τις απαντήσεις τους για να συνεχίσει τον σχεδιασμό της.

Τα ίδια με τα μπαν

Είδα πολλά σχόλια στο χθεσινό βίντεο ημέρα για τα μπαν της ΑΕΚ που ανέβηκαν και πάλι στα 17. Τα έχουμε πει 100 φορές αλλά ας το πούμε άλλη μία. Δεν έχει καμία σημασία αν τα μπαν είναι 1 ή 101, αφού είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ο κανονισμός πλέον είναι ξεκάθαρος. Είτε τα πληρώνεις και παίζεις, είτε δεν τα πληρώνεις και είσαι εκτός διοργανώσεων. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι θέμα επιλογής, απλά είναι ένας μονόδρομος. Δεν μπορεί δηλαδή να γίνει κάτι άλλο, ο μοναδικός δρόμος είναι αυτός της ρύθμισης.

Θα μου πείτε και πώς ξέρεις ότι η ΑΕΚ θα τα πληρώσει και δεν θα έχει πρόβλημα. Πέρα από ότι έχει λεχθεί από πολύ επίσημα χείλη, ότι τα μπαν θα πληρωθούν στο τέλος Αυγούστου και μάλιστα όλο το υπόλοιπο ποσό, μπορεί κάποιος να σκεφτεί το πολύ απλό.

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνονται όλες αυτές οι σημαντικές επενδύσεις σε προπονητή και παίκτες, αν δεν υπήρχε η βεβαιότητα ότι όλα αυτά θα διευθετηθούν όταν έρθει η ώρα; Δηλαδή ο Πλάθα θα ερχόταν στην Ελλάδα χωρίς να πάρει διαβεβαιώσεις; Πολύ δύσκολα νομίζω.

Αν λέτε ότι όλο αυτό είναι δυσφημιστικό και δεν κάνει καλό στην ΑΕΚ, θα συμφωνήσουμε όμως πλέον μετά από τόσα χρόνια είναι μια πραγματικότητα που ας ελπίσουμε φτάνει στο τέλος της από φέτος. Οι κινήσεις και αυτά που ετοιμάζονται τουλάχιστον αυτό δείχνουν. Οπότε ας ασχοληθούμε εμείς με την ομάδα και αυτοί που πρέπει με τα οικονομικά.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X