Ντοκιμαντέρ για τη θητεία του Λίνεν στην ΑΕΚ - «Μια ελληνική τραγωδία»

Ντοκιμαντέρ για τη θητεία του Λίνεν στην ΑΕΚ - «Μια ελληνική τραγωδία»
Photo Credits: INTIME

Ένα ντοκιμαντέρ για τα όσα έζησε ο Έβαλντ Λίνεν στη θητεία του στην ΑΕΚ το 2012-13 θα προβληθεί στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η καριέρα του Έβαλντ Λίνεν, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής, είναι τεράστια και γεμάτη δραματικές στιγμές. Στη Γερμανία δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ για την επτάμηνη περίοδο που ο έμπειρος τεχνικός έκατσε στον πάγκο της ΑΕΚ το 2012-13, στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της.

Το ντοκιμαντέρ του Γέσπερ Πέτσκε έχει τον τίτλο «Έβαλντ Λίνεν – Μια ελληνική τραγωδία», και αναμένεται να προβληθεί από το  MagentaTV τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό εξιστορείται η περιπέτεια του Λίνεν στην Ελλάδα.

«Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης ο Έβαλντ Λίνεν έγινε προπονητής και αθλητικός διευθυντής στην ΑΕΚ. Η αποστολή του ήταν ξεκάθαρη: Την αποφυγή του υποβιβασμού του ιστορικού συλλόγου! Αλλά ο Γερμανός προπονητής γρήγορα κατάλαβε ότι τον παρέσυραν στην ελληνική πρωτεύουσα, κάτω από λάθος όρους. Τη στιγμή που υπέγραφε, η ομάδα χρωστούσε το απίστευτο ποσό των 150 εκατ. ευρώ και οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν πληρωθεί για αρκετό καιρό. Κάποιοι από αυτούς υπέφεραν από συμπτώματα ανεπάρκειας. Σύντομα στο προπονητικό κέντρο έγινε κατάληψη και οι οπαδοί έδειραν τους παίκτες. Αλλά η κατάσταση έγινε και χειρότερη», αναφέρεται στην περίληψη του ντοκιμαντέρ.

Πρόκειται για ένα ερευνητικό, ενημερωτικό και πολύ διασκεδαστικό αθλητικό ντοκιμαντέρ. Το κεντρικό του θέμα είναι η προσπάθεια του Έβαλντ Λίνεν να κρατήσει την ΑΕΚ στην κατηγορία, σε μια σεζόν που έγιναν τα πιο περίεργα πράγματα στο διεθνές επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στη Γερμανία η ιστορία αυτή είναι σχεδόν άγνωστη. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Γέσπερ Πέτσκε, τα όσα συνέβησαν τότε σκιαγραφούν το πορτραίτο ενός εξαιρετικού αθλητική και ενός μοναδικού προσώπου. Είναι η μάχη του Λίνεν για τις αξίες του ποδοσφαίρου του: συναδελφικότητα, δικαιοσύνη, σεβασμός και ανθρωπισμός.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X