Φέτος θα καταλάβουμε, πόσο παιχταράς είναι ο Γιόνσον

Φέτος θα καταλάβουμε, πόσο παιχταράς είναι ο Γιόνσον
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει μια κουβέντα γενικά για την φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία και δυο κουβέντες για όσα έκανε και θα κάνει ο Δανός χαφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ήθελα, θα έπρεπε, θα όφειλα, να ξεκινήσω και να τελειώσω μ’ όλο αυτόν τον εφιάλτη των πυρκαγιών. Και να μην γράψω ίσως και τίποτε άλλο. Όμως θα ήταν καρμπόν το κείμενο με το περυσινό ή με το προπέρσινο καλοκαίρι ή μ’ αυτό του 2018 ή του 2015 ή του 2005 ή του 1995 ή 1985. Καρμπόν μ’ αυτό των χειμώνων που δεν καιγόμασταν αλλά πνιγόμασταν από τις πλημμύρες ή θαβόμασταν από τα χιόνια. Δεν θα ξαναγράψω λοιπόν τα ίδια.

Μόνο ένα μεγάλο συγγνώμη απ’ όλα τα υπόλοιπα πλάσματα της φύσης που και τώρα και πριν, καίγονται ανήξερα και ανήμπορα. Ένα μεγάλο συγγνώμη που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε αυτή την κοινωνία, επειδή ακόμα θαρρούμε πως μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε γκόλντεν μπόις και γκόλντεν γκερλς. Συγγνώμη και αλίμονο.

Πάω στα δικά μας. Έχω καλύψει μαζί με την φετινή, συνολικά 14 προετοιμασίες της ΑΕΚ, με έντεκα, μαζί με τον Αλμέιδα, διαφορετικούς προπονητές. Δεν θα βάλω ούτε σε κρίση, ούτε σε ζυγαριά το κομμάτι της δουλειάς. Δεν είμαι ειδικός και δεν έχω αυτό το δικαίωμα, γιατί μιλάμε για επαγγελματίες προπονητές. Παρότι ορισμένα είναι πολύ προφανή. Εκείνο που σίγουρα μπορεί να κρίνω είναι διάθεση και κλίμα.

Σίγουρα και χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Αλμέιδα είναι ο προπονητής που απολάμβανε περισσότερο απ’ όλους και αυτό που έκανε στην ΑΕΚ αλλά και το γεγονός πως είχε αυτή την δουλειά. Κάτι από μόνο του εξαιρετικά σημαντικό. Αλλά το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως όλο αυτό καταφέρνει να το διαχέει σ’ όλη την ομάδα. Πρώτα στους συνεργάτες του, που τους βλέπεις πως το απολαμβάνουν το ίδιο μ’ εκείνον. Και μετά στους ποδοσφαιριστές του.

Γι αυτό και δεν θα γράψω πως ήταν η καλύτερη προετοιμασία που έχω παρακολουθήσει, διότι αυτό θα ήτο αυθαίρετο και έτσι κι αλλιώς πολύ σχετικό. Ήταν σίγουρα μια από τις απολαυστικότερες. Τόσο γι αυτό που έβλεπες μπροστά σου, όσο και κυρίως γι αυτό που εισέπραττες από το κλίμα. Αυτά ως προς το γενικό. Υπάρχουν όμως και ορισμένα επί μέρους που έχουν το ενδιαφέρον τους.

Εξαιρετική προετοιμασία έκανε ο Γαλανόπουλος, το έγραψα ήδη και όταν ήμουν ακόμα εκεί στην Ολλανδία. Δεδομένα θα είναι φέτος κομμάτι της εξίσωσης και από τα πιο σημαντικά, εντός και εκτός των αποδυτηρίων. Εξαιρετική προετοιμασία έκανε και ο Στάνκοβιτς. Διότι όλο αυτό που του συνέβη στην περυσινή σεζόν, φάνηκε να λειτουργεί μέσα του ως έξτρα κίνητρο. Και αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Επίσης εξαιρετική προετοιμασία έκανε και ο Ζίνι. Δεν ξέρω που θα φτάσει και τι θα κάνει αυτό το παιδί. Σίγουρα γύρισε άλλος παίκτης, απ’ αυτόν που πήγε στην Ολλανδία.

Όλοι τους έκαναν εξαιρετική δουλειά. Αλλά έπιασα αυτούς τους τρεις, γιατί ξεκίνησαν την φετινή προετοιμασία από μια πολύ ιδιαίτερη αφετηρία. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Όλοι τους όμως ήταν συνεπείς και πολύ μέσα σ’ αυτό που δούλευε καθημερινά ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του. Οφείλω να ομολογήσω επίσης πως τεράστια εντύπωση μου έκανε ο Γιόνσον. Σ’ όλα του. Από την δουλειά του στην προπόνηση, την συμπεριφορά του, την εικόνα του στα φιλικά παιχνίδια.

Ο Γιόνσον είναι ένας παίκτης που η ΑΕΚ απέκτησε πέρυσι από ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Και ίσως εάν δεν είχε κάνει την πατάτα η ομάδα του, να αργήσει να του ανανεώσει το συμβόλαιο, μπορεί και να μην ερχόταν ποτέ από τα μέρη μας. Είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, επιπέδου ισπανικού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά στην περυσινή σεζόν, ίσως να μην το είδαμε αυτό σ’ όλο του το μέγεθος. Όχι πως δεν βοήθησε. Αλίμονο. Αλλά κάτι η τρομερή σεζόν του Σιμάνσκι, κάτι το γεγονός πως η ομάδα ήταν πιο θεαματική με τον Πινέδα ως οκτάρι, πέρασε λίγο σε δεύτερη μοίρα η μεγάλη ποιότητα του Γιόνσον.

Προφανώς και θα πρέπει να περιμένουμε και τα επίσημα παιχνίδια. Αλλά θαρρώ πως φέτος θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πολύ καλύτερα, πόσο παιχταράς είναι ο Γιόνσον. Κυρίως διότι πλέον στο πλευρό του Σιμάνσκι, λειτουργεί πολύ λιγότερο ως εξάρι και πολύ περισσότερο ως ένα πολύ σύγχρονο οκτάρι. Φέρτε λίγο στο μυαλό σας το φιλικό με την Σαχτάρ. Μείναμε στην εξαιρετική γενική εικόνα, έκλεψαν και την παράσταση ο Λιβάι με τις γκολάρες και το χατ τρικ και ο Ζίνι με τα δυο γκολ, αλλά ο Γιόνσον έκανε ματσάρα. Για την ακρίβεια έκανε τα πάντα στο γήπεδο.

Πρέσαρε με ένταση, έκλεβε μπάλες και όταν ο ίδιος είχε κατοχή, άπλωνε πολύ σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Και όλο αυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Ο τρόπος που ο Γιόνσον κινείται με την μπάλα και χωρίς την μπάλα φέτος, δίπλα στον Σιμάνσκι, είναι πολύ διαφορετικός ή για να είμαι πιο σωστός, πολύ πιο ταιριαστός σε σχέση με πέρυσι. Είναι ίσως κάτι που ο ίδιος ο Δανός το μελέτησε και το βελτίωσε. Είναι τέτοιος τύπος.

Μιλάμε για έναν επαγγελματία που τα κάνει όλα όπως πρέπει, όταν πρέπει και απολύτως ποδοσφαιρικά. Στην Ολλανδία, για να καταλάβετε, πήγαινε στο Σούπερ Μάρκετ του Μπουργκ, φορώντας ακόμα την σαλιάρα της προπόνησης. Για τον Γιόνσον το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν φουλ ταιμ τζομπ. Επομένως είναι πιθανό να μελέτησε το δικό του παιχνίδι πέρυσι και να μπήκε στην διαδικασία να το εξελίξει.

Έχει την ποιότητα να το κάνει αλλά και την προσήλωση και τον επαγγελματισμό να το δουλέψει. Και νομίζω πως στη νέα σεζόν όχι μόνο θα καταλάβουμε πόσο παιχταράς είναι ο Γιόνσον. Αλλά θα λειτουργεί και πολύ καλύτερα η ομάδα, όταν ο Αλμέιδα επιλέγει το δίδυμο Σιμάνσκι και Γιόνσον στα χαφ. Που με βάση αυτά που είδαμε και πέρυσι όλη τη σεζόν και τώρα στην Ολλανδία, θα είναι κάτι που θα γίνει πολλές φορές.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X