Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ!

Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το επόμενο επίπεδο του αγωνιστικού σχεδιασμού και εξηγεί γιατί πρέπει να πρυτανεύσει η λογική Αλμέιδα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι κάτι το οποίο συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι Έλληνες, ίσως και όχι μόνο, τη στιγμή που αποδεικνύουμε σε καθημερινή βάση και σε όλες τις πτυχές της ζωής μας ότι δεν ισχύει. Αναφέρομαι στο γεγονός, διότι τέτοιο είναι, ότι η υπομονή είναι αρετή! Για κάποιους μάλιστα είναι και δύναμη… Για άλλους πάλι συνιστά την πιο σημαντική από όλες τις υπόλοιπες αρετές, από τα αρχαία χρόνια, για να ξέρουμε και τι γράφουμε. Η υπομονή, έλεγαν, είναι το ποιοτικό χαρακτηριστικό που φέρνει γαλήνη από την οποία προκύπτουν σωστές αποφάσεις και μαζί με την επιμονή, σχεδόν εγγυάται την επιτυχία σε αυτό που ο καθένας μας επιθυμεί!

Πρόκειται για την ικανότητα αποδοχής και όχι μόνο, για την ακρίβεια και της ανοχής δυσκολιών και αβεβαιοτήτων, με δύναμη, ηρεμία και εστίαση. Πολύ πιο απλά και με ουσία, αναφέρεται στην ικανότητα να καταφέρνουμε να παραμένουμε ισορροπημένοι μπροστά σε οποιαδήποτε κατάσταση και πόσο μάλλον δύσκολη και αντίθετη σε αυτό που επιδιώκαμε, επιθυμούσαμε, προσπαθήσαμε… Θαρρώ από τη συγκεκριμένη παράγραφο γίνεται αντιληπτό ότι δεν διέπει εμάς τους Έλληνες επ ουδενί!

Τελικά η υπομονή είναι μια ιδιότητα που ελάχιστοι έχουν, το να περιμένεις στις μέρες μας δεν υπάρχει, εδώ και χρόνια έχει αντικατασταθεί από το, τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα… Θα πει κανείς “πού το πάει ο… Τσακ”, αλλά νομίζω από τον τίτλο έχετε ήδη όλοι καταλάβει. Αυτή η αρετή, η υπομονή, είναι που απαιτείται να διακρίνει την ΑΕΚ και τα στελέχη της (από διοίκηση έως προπονητή), τώρα που ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας. Που αφορά την ενίσχυση και αναβάθμιση επί της ουσίας του ρόστερ της ΑΕΚ σε θέσεις που έχουμε αναγνωρίσει ότι πρέπει να το κάνει.

 Πέρυσι είχε ανάγκη για πολλές αλλαγές, φέτος όμως: ελάχιστες!Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ!

Η αναζήτηση ενός κεντρικού αμυντικού και ενός φορ, όπως όλα (και οι κινήσεις του club) δείχνουν, είναι αυτές που θα απογειώσουν το ήδη φουλ ανταγωνιστικό και -από πέρυσι- το πλέον γεμάτο σε βάθος (αριθμητικά) και ποιότητα ρόστερ ελληνικής ομάδας! Αυτό που της χάρισε το νταμπλ εφόσον πρώτα είχε βρεθεί το πρόσωπο (Αλμέιδα) να το δημιουργήσει μαζί με τα στελέχη που επέλεξε η διοίκηση (Κονέ και Κουχάρσκι), αλλά και να το απογειώσει. Διότι δίχως τον Ματίας Αλμέιδα όλα όσα έγιναν στα αποδυτήρια και στο χορτάρι είναι πολύ αμφίβολο αν θα είχαν επιτευχθεί!

Η προσθήκη του Ροδόλφο Πισάρο δείχνει πως εκτός από υπομονή στην επιλογή υπάρχει και σωστή αναζήτηση. Ο Πελάδο τον θεωρεί ιδανικό κομμάτι του παζλ της μεσοεπιθετικής γραμμής. Γνωρίζει να τον αξιοποιήσει στο αριστερό φτερό της επίθεσης αλλά και πίσω από τον φορ, αλλά και το τρόπο που θα του πάρει το 100% στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια όλα αυτά όταν θα χρησιμοποιηθεί διότι και αυτός, ο Τζόκερ κοινώς, δεν έρχεται έχοντας δεδομένη τη φανέλα για το σπίτι του, αντιθέτως με Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς στο 100%, έρχεται από τον πάγκο και πρέπει να …ματώσει για να βρει θέση στην ενδεκάδα!

Αυτό θα ισχύει και με τον κεντρικό αμυντικό. Όμως δεν βιάζεται η ΑΕΚ ούτε για αυτόν, το στόπερ κοινώς, ούτε για τον φορ… Θα χρειαστεί υπομονή, εκτός πάντα αν στις επόμενες μέρες – ώρες βρεις ακριβώς αυτό που ήθελες και έψαχνες, όπως μπορεί να συμβεί πάντα σε μια μεταγραφική περίοδο όπως είναι η καλοκαιρινή που έχει και τη μεγαλύτερη διαθέσιμη δεξαμενή ποδοσφαιριστών, συγκριτικά δε με τη χειμερινή περίοδο, η νύχτα με τη μέρα… Η υπομονή είναι αρετή για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, για το στόπερ και το φορ, ειδικά όταν έχεις αυτούς ήδη στο ρόστερ της. Διότι πέρυσι ήθελε πολλές αλλαγές, φέτος πάλι: ελάχιστες!Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ!

Υγ: Σα να ψαχνόμαστε και μόνοι μας λίγο οι ΑΕΚτζηδες να βρίσκουμε θέματα, να δημιουργούμε ίντριγκα, να ψάξουμε το αρνητικό. Το γράφω με αφορμή τον Λιβάι Γκαρσία: γιατί δεν τον ανανεώνουμε; λέτε να τον πουλήσει; αν κοιτάει και φορ όπως φαίνεται με Μπακαμπού τότε… Δεν πρέπει να του δώσει παραπάνω μπας και τον ανανεώσει; Ο Λιβάι Γκαρσία είναι επιτέλους πλέον ευτυχισμένος στην ΑΕΚ κάτι που δεν ήταν, για να ξέρετε, μέχρι να ρθει ο Αλμέιδα. Ούτε να παίζει δεν ήθελε τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχει, ακόμη τουλάχιστον ανοίξει κουβέντα από μόνος του με την ΑΕΚ (δεν το αποκλείω αργότερα, αλλά…) και ο Μελισσανίδης έχει πει στεγνά σε εμάς, άρα και σε όλους τους Ενωσίτες, “δεν πουλάω τον Λιβάι, τέλος, μη μου λέτε για πόσα, δεν θέλω ντε, τι είστε εσείς; Αυτό που σας λέω σας αφορά, δεν τον δίνω…”! Αν και όταν γίνει κάτι, από την ομάδα και τον Μελισσανίδης, ή τον ίδιο τον παίκτη, κόντρα σε αυτά που σημειώνω παραπάνω, το βλέπουμε ξανά…

Υγ2: Είπε ο Αλμέιδα ότι “μπορώ να εγγυηθώ για το παρόμοιο με πέρυσι σε ότι αφορά την εικόνα της ομάδας και το αγωνιστικό σχέδιο στο χορτάρι και ένιωσε γαλήνη το όλο μου το μέσα μου… Ενώ πρόσθεσε ότι βελτιώσαμε και αναπτύξαμε κάποια ζητήματα για να απογειωθεί η χαρά μου. Πού να αυξηθεί και η διάρκεια, από 50 με 60 λεπτά στα 70 με 80…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X