Περί ΛΙΒΑΪ το ανάγνωσμα...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για ένα θέμα που «καίει»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πισάρο έρχεται την Κυριακή, την Δευτέρα υπογράφει και την Τρίτη τίθεται στη διάθεση του Ματίας. Τον περιμένει και ο Πινέδα, που θα έχει πλέον και συμπατριώτη του στην ΑΕΚ. Και να δούμε μήπως έρθει και τρίτος – βλέπε Νέστορ Αραούχο – για να έχουμε μεξικάνικη παροικία στην ομάδα!

Το έχω γράψει αρκετές φορές από το τέλος κιόλας της σεζόν, θα το επαναλάβω άλλη μια. Σημασία έχει για την ΑΕΚ, ποιοι έρχονται και όχι πότε έρχονται. Κι αυτό ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για μια ομάδα που έχει κρατήσει αναλλοίωτο τον κορμό με τον οποίο πήρε το νταμπλ κι έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Κράτησε τον Πινέδα, κράτησε τον Άμραμπατ, φέρνει τον Πισάρο, θα φέρει και τον στόπερ, όπως και όποιον άλλον χρειάζεται ο Αλμέιδα.

Να μην χαθεί η συνοχή και η ομοιογένεια

Όλη η κουβέντα βέβαια γίνεται για το ποιοι ακόμα είναι να έρθουν, αλλά θεωρώ ότι από την αρχή του καλοκαιριού, το μείζον ήταν (και παραμένει ακόμα), το να παραμείνουν όλοι όσοι πρέπει. Αυτό κυρίως «καίει» τον Ματίας, γιατί αυτός ξέρει και το ζει καθημερινά, ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι να μην χάσει η ΑΕΚ τη συνοχή και την ομοιογένεια που έχει.

Αυτό είναι το βασικό της «όπλο» και για να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για να ξεκινήσει γενικότερα τη σεζόν, πολύ δυνατά και με νίκες στο πρωτάθλημα. Και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, από τη στιγμή που έγινε το «κόλπο γκρόσο» και έμεινε ο Πινέδα, θα ήταν πολύ σημαντικό για να μην διαταραχθεί όλη αυτή η αγωνιστική ομοιογένεια, να μην φύγει το έτερο «βαρόμετρο» αυτής της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον Λιβάι Γκαρσία.

Αυτός έχει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στην ΑΕΚ, για αυτόν η Λανς δείχνει διατεθειμένη να «αγγίξει» τα 20 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να λέει μέχρι στιγμής, ένα ξεκάθαρο και κατηγορηματικό «όχι». Γιατί ο διοικητικός ηγέτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ξέρει.

Ο Μελισσανίδης ξέρει…

Ξέρει ότι υπάρχουν λόγοι συγκεκριμένοι, που δεν συμφέρει την ΑΕΚ στην παρούσα φάση, να πουλήσει τον Λιβάι. Ξέρει ότι αυτό είναι το βασικό «όπλο» του Ματίας στην επίθεση, για να περάσει και στα προκριματικά και τα πλέι οφ, και να μπει η ΑΕΚ στους ομίλους. Κι αν συμβεί αυτό, τα έσοδα με τη συνέχεια της ομάδας στον όμιλο, με τον Λιβάι στο ρόστερ της, θα είναι πολλαπλάσια, από το να τον πουλούσε τώρα, ακόμα και με 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ξέρει ότι η αξία του Λιβάι σε λίγους μήνες, μέσα και από την ευρωπαϊκή συμμετοχή και τις διακρίσεις της ΑΕΚ, μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι και στα διπλάσια από τα χρήματα που προσφέρονται τώρα στην «Ένωση». Ξέρει ότι ο Αλμέιδα, που με την επιλογή του να βάλει φορ από την πρώτη στιγμή τον Λιβάι, έχει ανάγκη τα αγωνιστικά προσόντα του επιθετικού από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, και ειδικά στη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν πρέπει να διαταραχτεί αυτό.

Φυσικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όλα και όλοι έχουν την τιμή τους, οπότε αν για παράδειγμα, μετά τα προκριματικά και τα πλέι οφ, σκάσει κάποια εξωπραγματική πρόταση για τον Λιβάι, προφανώς θα υπάρξουν σκέψεις, θα «ζυγιστούν» τα υπέρ και τα κατά και αναλόγως, θα παρθεί η όποια απόφαση.

Αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σε αυτό που είχε ξεκαθαρίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις αρχές του καλοκαιριού, ότι δεν πωλείται ο Λιβάι, και μάλιστα λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν τον έχουμε χορτάσει ακόμα», αποτυπώνεται όλη η πραγματικότητα. Να είναι καλά το παλικάρι και θεωρώ ότι το συμφέρον και για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο, είναι τουλάχιστον για αυτή τη σεζόν, να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X