Ξεκάθαρο ότι οι «άλλοι» την ΑΕΚ φοβούνται, ξεκάθαρο και ότι η ΑΕΚ μόνο από τον κακό της εαυτό μπορεί να κινδυνεύει

Ξεκάθαρο ότι οι «άλλοι» την ΑΕΚ φοβούνται, ξεκάθαρο και ότι η ΑΕΚ μόνο από τον κακό της εαυτό μπορεί να κινδυνεύει
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τα τωρινά αλλά και τα μελλοντικά δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια προσφυγιάς, ήταν κάτι που εκτός από την ίδια, ήξεραν πολύ καλά και οι ανταγωνιστές της, ότι θα διαφοροποιούσε εντελώς, όχι μόνο το δικό της στάτους, αλλά και τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό άλλωστε και πολεμήθηκε με κάθε αθέμιτο και ύπουλο τρόπο έχει υπάρξει ποτέ στα χρονικά της δημιουργίας νέων γηπέδων.

Η ΑΕΚ μπαίνοντας στο σπίτι της, προερχόταν ωστόσο από τέσσερα στείρα αγωνιστικά χρόνια, με πολλές αντί-ποδοσφαιρικές επιλογές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έψαχνε χρόνια τον άνθρωπο που θα του έδινε τα περιβόητα… «κλειδιά» και θα του έλυνε το πρόβλημα. Κι έμελλε να τον βρει στο πιο κατάλληλο τάιμινγκ. Κι αποδείχτηκε τόσο εύστοχη και τέλεια η επιλογή του Ματίας, όχι μόνο ως προπονητή, αλλά συνολικά ως προσωπικότητα, που λέμε όλοι «χαλάλι τα τέσσερα χρόνια πίκρας και αποτυχιών».

Κάπως έτσι, εκεί που ελάχιστοι το περίμεναν, το «πακέτο» για την ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε ιδανικά, πολύ πιο γρήγορα κι απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Γήπεδο… τσεκ! Και τι γήπεδο! Εγκαταστάσεις… τσεκ! Ισχυρή διοίκηση… τσεκ! Κόσμος ο μακράν πιο μαζικά και παθιασμένος δίπλα της! Μόνιμο sold out… τσεκ! Προπονητής… τσεκ! Παίκτες με ποιότητα… τσεκ! Ομαδάρα… τσεκ!

Το μακράν πιο «ολοκληρωμένο πακέτο»

Το «ολοκληρωμένο πακέτο» έφερε μπαλάρα και νταμπλ με τη μία. Και είμαστε κοντά στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα που θα φέρει και την εδραίωση και με τη… βούλα στην κορυφή της Ελλάδας. Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν μπορείς να εφησυχάζεις ποτέ. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και φυσικά υπάρχει και ο ανταγωνισμός που παλεύει για να σε φτάσει και να σε προσπεράσει.

Η ουσία όμως για την σημερινή ΑΕΚ είναι μία και φρόντισε να μας κάνει να το εμπεδώσουμε και με τη φετινή της πορεία. Ποια είναι αυτή η ουσία; Ότι ο ένας και μοναδικός μεγάλος της αντίπαλος είναι ο κακός της εαυτός. Από τα δικά της λάθη, δεν έχει… καθαρίσει από πολύ νωρίτερα το πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι μια γενική παραδοχή, ακόμα και από κάποιους που ναι μεν είναι εχθροί της, αλλά βλέπουν την αλήθεια και καταλαβαίνουν την πραγματικότητα.

Είναι πιο πάνω από όλους η ΑΕΚ ως ομάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι όταν αγωνιστικά προσεγγίζει το ταβάνι της, οι «άλλοι» δεν μπορούν να την παλέψουν με τίποτα. Αλλά, πρέπει οπωσδήποτε και να δει και πως θα ελαχιστοποιήσει τα λάθη και τα «δώρα». Δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα, αλλά μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Και θα γίνει γιατί μέσα σε όλο αυτό το «ολοκληρωμένο πακέτο» της ΑΕΚ, υπάρχει και η αυτογνωσία.

Η ΑΕΚ αυτογνωσία, οι «άλλοι» μέσα στη δικαιολογία

Αντίθετα με τους «άλλους», που δυστυχώς για εκείνους, μυαλό δεν βάζουν και έχουν κάνει τις δικαιολογίες, δεύτερη τους φύση. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και το παρατηρείς κάθε μέρα. «Πράσινες» δικαιολογίες για γέλια και για κλάματα για τον δήθεν κατατρεγμένο Παναθηναϊκό, λες και τον εμπόδισε κανείς πέρυσι και φέτος, να πάρει το πρωτάθλημα, εκτός από την καταφανέστατη αγωνιστική ανωτερότητα της ΑΕΚ.

«Ασπρόμαυρες» δικαιολογίες σε μοτίβο κακοπαιγμένης κασέτας για το… «αθηναϊκό κατεστημένο» και το πρωτάθλημα του 2018. Και φαιδρότητες και μικροπρεπείς συμπεριφορές, που δεν τους επιτρέπουν ούτε να χαρούν τις πρόσκαιρες επιτυχίες τους, όπως η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στην Τούμπα. Και φυσικά μόνιμα «ερυθρόλευκες» δικαιολογίες που για λίγο κρύφτηκαν κάτω από το χαλί, λόγω της ευρωπαϊκής πρόκλησης που τους εμφανίστηκε, χάρη στην ανταγωνιστικότητα επιτέλους του ελληνικού πρωταθλήματος, που ανεβάζει επίπεδο όλες τις ομάδες και που έχει αντίκτυπο αυτό και στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει μπροστά της, μια πολύ μεγάλη αγωνιστική μάχη, που είναι συνάμα και… τελικός κατάκτησης πρωταθλήματος. Έτσι είναι, έτσι τον αντιμετωπίζει κι έτσι θα πορευτεί προς αυτόν. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν σε συζητήσεις που θα γίνουν μετά. Αυτό που δεν αλλάζει όμως είναι η πραγματικότητα, που δεν φτιασιδώνεται, ούτε με προπαγάνδα, ούτε με δικαιολογίες. Και η πραγματικότητα δεν αφορά μόνο στο παρόν αλλά και στο μέλλον και στην προοπτική του καθενός. Που για την ΑΕΚ είναι δεδομένα και εγγυημένο και λαμπρό.

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X