Ελίασον: «Πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια και στόχος μας είναι να το πάρουμε ξανά – Χωρίς τον Αλμέιδα δεν θα ήταν ίδια η ΑΕΚ, πάντα δίπλα μας ο Μελισσανίδης»

Ελίασον: «Πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια και στόχος μας είναι να το πάρουμε ξανά – Χωρίς τον Αλμέιδα δεν θα ήταν ίδια η ΑΕΚ, πάντα δίπλα μας ο Μελισσανίδης»
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκλας Ελίασον μίλησε μετά από 17 ημέρες προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία στον Τάσο Καπετανάκο για την νέα ομάδα που χτίζεται για να διατηρήσει ότι κέρδισε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Ο Νίκλας Ελίασον μίλησε μετά από 17 ημέρες προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία στον Τάσο Καπετανάκο για την νέα ομάδα που χτίζεται για να διατηρήσει ότι κέρδισε και να… εξελιχθεί μέσω της Ευρώπης.

Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του νταμπλ της ΑΕΚ. Ο Νίκλας Ελίασον έζησε μία σεζόν γεμάτη ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα. Βασικός στην ΑΕΚ και μέλος της ομάδας που έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, μα και ένα σοβαρό χειρουργείο που τον άφησε αρκετούς μήνες εκτός.

Στα 27 του ο Ελίασον βρίσκεται στα πιο παραγωγικά του χρόνια και μόλις ολοκλήρωσε μία προετοιμασία που έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όντας ο πιο πολύτιμος για την θέση του δεξιού ακραίου στο 4-2-3-1 του Αλμέιδα. Για το αγωνιστικό σχέδιο του «Πελάδο» είναι κομβικός και με αυτόν θα ξεκινήσει η ΑΕΚ τα προκριματικά του Champions League.

Μετά από 17 ημέρες προετοιμασίας με την ΑΕΚ ο Ελίασον μίλησε στο SDNA για την περσινή χρονιά, την ομάδα που κατέκτησε τα… πάντα και τους φιλάθλους με το ποδόσφαιρο της, αλλά και τους επόμενους μεγάλους στόχους. Βεβαίως δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον αρχιτέκτονα των επιτυχιών Ματίας Αλμέιδα και τον αναμορφωτή της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια Δημήτρη Μελισσανίδη. Τις δύο κεφαλές της ΑΕΚ στη νέα εποχή που άρχισε από πέρυσι.

Ο Ελίασον για… όλα στο SDNA

Πρώτος χρόνος στην ΑΕΚ. Νέο γήπεδο, κατάκτηση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αλήθεια το είχες φανταστεί κάπως έτσι;

«Η πρώτη σεζόν στην ΑΕΚ για όλους μας ήταν μια φανταστική χρονιά. Και ήταν σημαντικό για μένα να είμαι ενεργό μέλος αυτής της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα. Είναι μοναδικά τα συναισθήματα που ζήσαμε. Ήταν μία πολύ καλή χρονιά και μία σπουδαία εμπειρία για μένα, για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα και την ΑΕΚ»

Σε προσωπικό επίπεδο πως κύλησε η περσινή σεζόν για σένα;

«Όπως όλοι μας, αν κερδίζεις το πρωτάθλημα είσαι πολύ ευχαριστημένος. Έκανα πολύ καλή επιλογή να έρθω στην ΑΕΚ τελικά. Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήταν από τα πιο ωραία γήπεδα που έχω παίξει, φοβερές εικόνες στο μυαλό μου. Και τελείωσε εκεί με 2 τίτλους και με μένα να παίζω στο γήπεδο, ήταν πραγματικό απίστευτο. Δεν θέλω να θυμάμαι τίποτε αρνητικό»

Ελίασον: «Πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια και στόχος μας είναι να το πάρουμε ξανά – Χωρίς τον Αλμέιδα δεν θα ήταν ίδια η ΑΕΚ, πάντα δίπλα μας ο Μελισσανίδης»

Κρατάς κακία για την φάση του πολύ σοβαρού τραυματισμού σου στην Τρίπολη; Ήταν μία φάση στην οποία δεν πήρε καν φάουλ από τον διαιτητή ο αντίπαλος σου.

«Δεν κοιτάω πίσω ποτέ και κυρίως τα αρνητικά. Είναι μέρος του ποδοσφαίρου, συμβαίνουν αυτά. Εκείνη η στιγμή ήταν δύσκολη για μένα να πω την αλήθεια. Συμβαίνουν και αυτά στην ζωή όμως. Δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ, θέλω να χαίρομαι και να απολαμβάνω κάθε μέρα το ποδόσφαιρο και στο τέλος πήγαν όλα καλά»

Μετά τον τραυματισμό σου επέστρεψες σε πολύ υψηλό επίπεδο και βοήθησες την ΑΕΚ να πάρει το νταμπλ. Πως τα κατάφερες, τι χρειαζόταν να έχεις στο δύσκολο διάστημα;

«Ήταν πολύ σοβαρός τραυματισμός με το κάταγμα που έπαθα. Έπρεπε να περιμένω εκτός για αρκετό χρόνο για να γίνω καλά και όπως πρέπει ξανά. Μετά έπρεπε να δουλέψω πολύ μέσα στο γυμναστήριο για να δυναμώσω και να επανέλθει η κατάσταση μου όπως ήταν πριν τον τραυματισμό. Θέλει δύναμη και υπομονή όλο αυτό. Ήταν πολύ δύσκολη όλη αυτή η περίοδος, αλλά με έκανε πιο δυνατό και γύρισα σε πολύ καλή κατάσταση μετά».

Ελίασον: «Πήραμε το πρωτάθλημα δίκαια και στόχος μας είναι να το πάρουμε ξανά – Χωρίς τον Αλμέιδα δεν θα ήταν ίδια η ΑΕΚ, πάντα δίπλα μας ο Μελισσανίδης»

Επειδή γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά: Η ΑΕΚ πήρε δίκαια το νταμπλ και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα δίκαια, το λέω με μεγάλη σιγουριά. Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στη διάρκεια της σεζόν. Κάθε φορά πηγαίναμε στα παιχνίδια με σκοπό να τα κερδίσουμε. Ακόμη και αν ήταν εκτός έδρας ντέρμπι, παίζαμε για τη νίκη. Σίγουρα αξίζαμε να πάρουμε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο για την εικόνα και την απόδοση που είχαμε».

Ποια θεωρείς πιο κομβική στιγμή της περσινής σεζόν για να πάρει η ΑΕΚ το Πρωτάθλημα;

«Για μένα ήταν η νίκη μας μέσα στην έδρα του Άρη στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Ταυτόχρονα η βαθμολογία μας έφερνε στην κορυφή με το αποτέλεσμα στο άλλο ματς, όλα κρινόντουσαν πια από εμάς την τελευταία αγωνιστική. Ήταν σημαντικό να κερδίσουμε μέσα στην έδρα του Άρη και τα αποτελέσματα να είναι όλα με το μέρος μας. Πήγαν όλα καλά, πήραμε ότι αξίζαμε στο τέλος»

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X