Στάνκοβιτς στο enwsi.gr: «Ξέρω τι να κάνω για να είμαι πάλι βασικός, πέρυσι σκέφτηκα και να φύγω από την ΑΕΚ - Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για Champions League και νέο νταμπλ!»

Στάνκοβιτς στο enwsi.gr: «Ξέρω τι να κάνω για να είμαι πάλι βασικός, πέρυσι σκέφτηκα και να φύγω από την ΑΕΚ - Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για Champions League και νέο νταμπλ!»
Photo Credits: INTIME

Αποφασισμένος ο «MVP της προετοιμασίας» της ΑΕΚ Τσίτσαν Στάνκοβιτς στο enwsi.gr και τον Τάσο Καπετανάκο για την… επιστροφή του και τους μεγάλους στόχους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Με την ΑΕΚ την πρώτη χρονιά δεν βίωσε όμορφες στιγμές, αυτές που περίμενε όταν ήρθε. Η ομάδα εκτός Ευρώπης και κλίμα αναμενόμενα αρνητικό για όλους και για όλα. Η περσινή ιστορική χρονιά του νταμπλ, βρήκε τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς εκτός 11άδας μετά τα πρώτα παιχνίδια και μόνο με τα ματς Κυπέλλου στα χέρια του.

Η νέα χρονιά που αρχίζει τώρα είναι για τον Αυστριακό γκολκίπερ το μεγάλο «στοίχημα» του. Ο ίδιος όπως έδειξε στην προετοιμασία της Ολλανδίας είναι αποφασισμένος για το μεγάλο come back. Να πάρει ξανά τα γάντια βασικού, να γίνει ο Νο1 στην ΑΕΚ. Όσα είδαμε στο Μπουργκ Χάαμσταντ, στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ήταν για τον Στάνκοβιτς η… σφραγίδα ότι θέλει να επιστρέψει εκεί που ήταν. Οι προπονήσεις και τα φιλικά, ήταν για τον ίδιο (μόνο) το ξεκίνημα.

Μιλώντας στο enwsi.gr σχολίασε την περσινή χρονιά, όσα βίωσε εκτός 11άδας, τις σκέψεις αποχώρησης που έκανε μέσα στην χρονιά, αλλά και τους μεγάλους στόχους της νέας σεζόν με τα προκριματικά του Champions League και την πρόκληση ενός νέου νταμπλ. Και βεβαίως τον Ματίας Αλμέιδα και τον Κάρλος Ρόα και όσα έζησε μαζί τους…

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς αποκαλύπτεται στο enwsi.gr

Πως βίωσες την εμπειρία της περσινής σεζόν. Για την ΑΕΚ είναι ιστορική, νέο γήπεδο και νταμπλ με μία ομάδα που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο;

«Ζήσαμε μια θαυμάσια σεζόν και εγώ και η ομάδα, όλο το κλαμπ και ο κόσμος μας. Μετά από 20 χρόνια ένα νέο γήπεδο, μετά από 45 χρόνια ένα νταμπλ για την ΑΕΚ. Ήταν κάτι φανταστικό για όλους μας εδώ…»

Έχεις κατακτήσει πολλούς και συνεχόμενους τίτλους στην καριέρα σου και γνωρίζεις από πρωταθλητισμό, η ΑΕΚ είναι σε θέση να φτιάξει μία ομάδα που θα παίρνει πρωταθλήματα για πολλά χρόνια;

«Πιστεύω ότι μπορεί να το πετύχει τώρα. Είναι ομάδα που διεκδικεί τίτλους, το κάναμε πέρυσι και τώρα πρέπει και νομίζω είμαστε σε θέση για να μπορούμε να το πετύχουμε και τη νέα χρονιά. είναι βεβαίως πολύ πιο δύσκολο. Πιο δύσκολα να μείνεις στην κορυφή, από ότι απλά να ανέβεις μία φορά. Χρειάζεται να είμαστε ακόμη καλύτεροι για να το καταφέρουμε».

Στάνκοβιτς στο enwsi.gr: «Ξέρω τι να κάνω για να είμαι πάλι βασικός, πέρυσι σκέφτηκα και να φύγω από την ΑΕΚ - Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για Champions League και νέο νταμπλ!»

Έπαιξες και στο ΟΑΚΑ την πρώην έδρα της ΑΕΚ, και τώρα στη νέα της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ποια είναι η διαφορά που νιώθει ο ποδοσφαιριστής;

«Το ΟΑΚΑ ήταν ένα παγωμένο γήπεδο. Η ΑΕΚ έχει οπαδούς με πάθος για την ομάδα. Τώρα είμαστε σε ένα φανταστικό γήπεδο, ένα τέτοιο χρειαζόταν για τους οπαδούς και την ομάδα. Είναι δύσκολο κανείς να μας νικήσει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πιστεύω ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να μας… ελέγξει για 90 λεπτά σε αυτό το γήπεδο. Ήταν ένα από τα πράγματα που μας έφεραν στο νταμπλ. Έχουμε καλούς παίκτες, πολύ καλή ομάδα, καλό σταφ, δουλεύουμε όλοι σκληρά. Όλοι έδωσαν κάτι για αυτό το νταμπλ».

Είχες την τύχη να βρίσκεσαι βασικός και να είσαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που βγήκε για προθέρμανση στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο εντός έδρας ματς της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τι θυμάσαι;

«Είμαι πολύ περήφανος που μπήκα πρώτος για το ζέσταμα. Το έβλεπες ότι περίμενε ο κόσμος πολύ αυτό το γήπεδο. Είχα την ευκαιρία εγώ να μπω πρώτος, να παίξω βασικός και ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα του πρώτου αγώνα. Την φανέλα αυτή από το πρώτο παιχνίδι, την πήρα σπίτι μου, θα την έχω πάντα μαζί μου, σημαίνει πολλά για μένα».

Έπαιξες έξι ματς βασικός στην αρχή της χρονιάς πέρυσι και λόγω ίωσης έχασες ένα με τον Άρη και έμεινες εκτός πρωταθλήματος μετά. Το θεωρείς φυσιολογικό ότι έγινε τότε;

«Ήταν δύσκολο για μένα να είμαι εκτός, δύσκολο και να το καταλάβω. Αλλά στο τέλος το αποδέχεσαι. Γιατί μου αρέσει που είμαι εδώ, θέλω να παίζω για την ΑΕΚ. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου καθημερινά, αλλά το αποδέχθηκα εκείνη την στιγμή και προχώρησα. Δούλευα και περίμενα την ευκαιρία μου».

Στάνκοβιτς στο enwsi.gr: «Ξέρω τι να κάνω για να είμαι πάλι βασικός, πέρυσι σκέφτηκα και να φύγω από την ΑΕΚ - Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για Champions League και νέο νταμπλ!»

Προφανώς και τα 14 ματς που έπαιξες πέρυσι δεν σου αρκούν γιατί είσαι τερματοφύλακας με φιλοδοξίες. Τι έχεις στο μυαλό σου σε αυτήν την προετοιμασία της ΑΕΚ;

«Είναι ο τρίτος χρόνος μου εδώ στην ΑΕΚ. Συνολικά δεν έχω πολλές συμμετοχές, περίπου 25 στο πρωτάθλημα. Θέλω να παίζω περισσότερο, να είμαι εδώ στην ΑΕΚ και θα κάνω τα πάντα για αυτό. Αυτό σκέφτομαι. Θέλω να είμαι χρήσιμος για την ομάδα».

Η προετοιμασία για τον ίδιο κύλησε πολύ καλά, έδειξες να έχεις βρει τον εαυτό σου και έχεις παίξει και στα δύο φιλικά βασικός. Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να είσαι ξανά βασικός στην αρχή της χρονιάς;

«Ο κόουτς αποφασίζει στο τέλος. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Νιώθω καλά στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε μία ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ, μία φοβερή χρονιά για εμάς, παντρεύτηκα και την γυναίκα μου φέτος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος τώρα εδώ. Θέλω να συνεχίσω όσο καλά είμαι εδώ τώρα. Θα παλέψω για την θέση μου ξανά. Είμαι ο ίδιος, δεν νομίζω ότι είμαι διαφορετικός φέτος. Δεν έχασα ποτέ την αυτοπεποίθηση μου, ξέρω τι πρέπει να κάνω, γνωρίζω την αξία μου. Είμαι σε μία μεγάλη ομάδα. Εγώ πρέπει να δείχνω στον κόουτς ότι είμαι καλά και έτοιμος. Αυτός αποφασίζει για την 11άδα. Είμαστε 4 τερματοφύλακες εδώ και δουλεύουμε κάθε μέρα. Για μένα είναι προτεραιότητα η ΑΕΚ και μετά η Εθνική, ο προπονητής εκεί με γνωρίζει καλά, με πήρε στην Σάλτσμπουργκ το 2014. Εδώ όμως είναι η προτεραιότητα μου».

Στάνκοβιτς στο enwsi.gr: «Ξέρω τι να κάνω για να είμαι πάλι βασικός, πέρυσι σκέφτηκα και να φύγω από την ΑΕΚ - Πρέπει να είμαστε ακόμη καλύτεροι για Champions League και νέο νταμπλ!»

Μίλησες πριν την προετοιμασία με την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα για τη νέα χρονιά και αν ναι τι σου είπαν;

«Όχι δεν μίλησα με κανέναν εγώ. Ο ατζέντης μου το έκανε μετά το τέλος της χρονιάς. Μίλησε με τον προπονητή και κατάλαβα ότι με υπολογίζει. Όπως και μέσα στην σεζόν, κατάλαβα ότι με υπολογίζει. Μιλούσα μαζί του συνεχώς. Ήθελε να δουλεύω σωστά γιατί είμαι σημαντικός για την ομάδα, έπαιξα στον τελικό του Κυπέλλου και το απέδειξα ότι είμαι χρήσιμος. Ήταν ξεκάθαρο ό,τι σκέφτεται για μένα και για μένα επίσης ξεκάθαρο ότι θέλω να μείνω εδώ»

Σκέφτηκες πέρυσι μέσα στην χρονιά να ζητήσεις να αποχωρήσεις, γιατί υπήρχαν αρκετά δημοσιεύματα για κάτι τέτοιο.

«Κάποιες φορές το σκέφτηκα ναι… Είναι φυσιολογικό για παίκτες που δεν παίζουν. Είμαι τερματοφύλακας, θέλω να παίζω, είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Σκέφτεσαι αρνητικά όταν δεν παίζεις, είναι όλα αυτά φυσιολογικά για τους αθλητές. Το ζήτημα είναι τι κάνεις στο γήπεδο. Εγώ και πέρυσι έκανα τη δουλειά μου για την ομάδα. Ήθελα και θέλω να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή».

Τι προπονητής και άνθρωπος είναι ο Αλμέιδα;

«Θέλει να κάνει πλάκες με τους παίκτες του, να έχει ένα πιο ευχάριστο κλίμα. Μου αρέσουν τέτοιοι προπονητές. Την ώρα της δουλειάς θέλουν να είναι όλα τέλεια και δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο. Πριν και μετά όμως μπορείς να κάνεις και αστεία μαζί τους με το σταφ του, να συζητήσεις με τον κόουτς ότι θες, ότι πρόβλημα έχεις. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, ακόμη και για την ζωή σου. Και αυτός και το τιμ του μας βοηθούν πολύ. Έχουμε πολύ καλή σχέση με όλους στην ομάδα. Είναι ένα από τα όπλα μας στην ΑΕΚ ο προπονητής, αλλά και για τους προηγούμενους που είχαμε στην ομάδα έχω καλή άποψη».

Ένα σχόλιο για τον Κάρλος Ρόα και την προπόνηση του;

«Είναι ένας legend για το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή, ένας παίκτης που έπαιξε μαζί της στο Μουντιάλ του 1998. Έχει μεγάλη εμπειρία για την θέση του τερματοφύλακα. Κάνει πολλή και σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δουλέψει τόσο σκληρά στην καριέρα μου, όσο με τον Ρόα τώρα… Πάντα δούλευα τόσο πολύ, αλλά όχι έτσι και συνεχόμενα μάλιστα. Στο τέλος της ημέρας είναι καλό για εμάς, για μένα που είχα και πρόβλημα στο γόνατο μου την πρώτη σεζόν. Είμαι πολύ έτοιμος τώρα».

Η ΑΕΚ έχει πρώτο επίσημο ματς αρχές Αυγούστου για τα προκριματικά του Champions League. Θεωρείς την ΑΕΚ έτοιμη και ώριμη να κάνει δύο προκρίσεις και να πάει στους ομίλους;

«Ναι, πιστεύω ότι έχουμε την ομάδα για να μπει στους ομίλους. Έχω παίξει σε προκριματικά τρεις φορές με την Σάλτσμπουργκ, είναι πολύ δύσκολοι και σκληροί αγώνες, κλειστά παιχνίδια, στις λεπτομέρειες κρίνονται οι προκρίσεις. Όμως πιστεύω ότι έχουμε την ομάδα για να βρίσκεται στους ομίλους».

Έχεις παίξει και σε προκριματικά και σε ομίλους του Champions League. Με ποια ομάδα από την Ευρώπη θα παρομοίαζες την ΑΕΚ από πλευράς στόχων; Μπορεί πχ να γίνει μία επόμενη Σάλτσμπουργκ;

«Είναι νωρίς για την ΑΕΚ για να πούμε ότι θα γίνει μία επόμενη Σάλτσμπουργκ. Πήραμε το νταμπλ, τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στην Ευρώπη που είναι πολύ πιο δύσκολα. Απέναντι στην Αντβέρπ που είναι ομάδα Europa League και στην Σαχτάρ που είναι ομάδα Champions League ήταν δύσκολα τεστ για εμάς, αλλά πήγαμε καλά. Τέτοιες ομάδες θα αντιμετωπίσουμε στα προκριματικά και είναι το επόμενο βήμα για εμάς για να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Είναι καλό να παίζεις τέτοια φιλικά. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά».

Μπορεί η ΑΕΚ να κατακτήσει ξανά το νταμπλ, όπως έχεις δει το ελληνικό πρωτάθλημα και τους ανταγωνιστές της τα 2 τελευταία χρόνια;

«Είμαστε το φαβορί ξεκάθαρα στην Ελλάδα πια. Όλοι θέλουν να μας κερδίσουν, εμάς κυνηγάνε πλέον. Φτάσαμε στην κορυφή, είναι όμως δύσκολο να μείνεις εκεί σε αυτό το επίπεδο και τη νέα χρονιά. Χρειαζόμαστε καλύτερες εμφανίσεις για να πετύχουμε πάλι, όλοι θέλουν να μας κερδίσουν τώρα».

Το συμβόλαιο σου τελειώνει το 2025. Στην Ελλάδα έχεις δηλώσει ότι περνάς υπέροχα. Σκέφτεσαι να ανανεώσεις και να μείνεις περισσότερο εδώ;

«Δεν έχω μιλήσει με κανέναν ακόμη, έχω 2 χρόνια συμβόλαιο στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος να είμαι εδώ. Μου αρέσει αυτό το κλαμπ, το πάθος που υπάρχει. Ότι και αν συμβαίνει στην ΑΕΚ, γράφονται πράγματα συνεχώς. Στην Αυστρία είναι διαφορετικά, όχι τόσο. Μου αρέσει αυτό, το μεγάλο ενδιαφέρον για την ομάδα. Αν θέλει και η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Μετά το 2025 θα είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο και μετά θέλω να γυρίσω πίσω στην Αυστρία. Είμαι ανοιχτός σε όλα».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X