Προετοιμασία 2023: Η κριτική των 30 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για ότι έκαναν στην Ολλανδία

Προετοιμασία 2023: Η κριτική των 30 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για ότι έκαναν στην Ολλανδία
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr ήταν 17 ημέρες δίπλα στην ΑΕΚ και σας καταγράφει όλα όσα έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης στο Μπουργκ Χάαμσταντ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Η ΑΕΚ επέστρεψε χθες βράδυ στην Αθήνα και οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν 3 ημέρες ρεπό για να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν την Τρίτη στις προπονήσεις στα Σπάτα.

Η Ένωση έμεινε από τις 27 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Ιουλίου στο Μπουργκ Χάαμσταντ της Ολλανδίας, ενώ έδωσε φιλικά με Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (ήττα με 1-0), με Αντβέρπ (νίκη με 3-0) και ένα… διπλό με Σαχτάρ Ντόνετσκ (νίκες με 5-0 και 2-0).

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Το enwsi.gr σήμερα σας παρουσιάζει την κριτική και των 30 ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν μαζί με τον Ματίας Αλμέιδα στην προετοιμασία της ΑΕΚ:

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προετοιμασίας. Ο πιο… κερδισμένος σε αυτές τις 17 ημέρες στην Ολλανδία. Πιο ήρεμος, πιο χαλαρός, πιο αποφασισμένος να κερδίσει την θέση βασικού ξανά. Εξαιρετικός σε προπονήσεις, διτέρματα. Πήρε… πόντους για Νο1.

Γιώργος Αθανασιάδης: Ηρθε αργότερα στην προετοιμασία, αλλά δεν έδειξε κάτι πολύ καλό και ότι ήταν ο βασικός γκολκίπερ του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής χαμηλές πτήσεις, κακή εμφάνιση στο φιλικό με την Σαχτάρ.

Παναγιώτης Γκίνης: Πολύ καλή εικόνα στις προπονήσεις και στα διτέρματα. Δείχνει ότι… κάτι έχει και χρειάζεται ρυθμό και παιχνίδια.

Γιώργος Θεοχάρης: Έχασε πολλές προπονήσεις από ένα τράβηγμα, αλλά μέχρι εκεί η παρουσία του. Δεν έδειξε κάτι.

Λάζαρος Ρότα: Ξεκίνησε με φόρα, όταν ενσωματώθηκε. Πρώτος στα εργομετρικά, μετρήσεις και ταχυδυναμικά. Πρώτος σε επιστροφές, αυτό που θέλει ο Αλμέιδα. Ακόμη άτσαλος με την μπάλα στα πόδια. Χρειάζεται βελτίωση σε αυτό, για να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ: Περίμενα κάτι καλύτερο από τον Γάλλο. Πολύ καλές επαφές με την μπάλα στα πόδια, καλύτερος από τον Ρότα επιθετικά, αλλά υστερεί στα υπόλοιπα. Και αυτό είναι σημαντικό, όπως φάνηκε, για τον Αλμέιδα.

Βένταντ Ραντόνια: Ο Βόσνιος δεν έδειξε κάτι φοβερό και ότι μπορεί να μπει… σφήνα στο δίδυμο δεξιά στην άμυνα. Θα υπάρχει ως τρίτη λύση δεξιά. Έχασε πολλές προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

Προετοιμασία 2023: Η κριτική των 30 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για ότι έκαναν στην Ολλανδία

Σταύρος Πήλιος: Θέλει ακόμη πολλά ψωμιά για να μπει στο πλάνο Αλμέιδα για την νέα ΑΕΚ. Η διαφορά επιπέδου από τον ΠΑΣ στην Ένωση είναι μεγάλη, ο ίδιος έδειξε τρομερή διάθεση και ενέργεια για να τα καταφέρει, αλλά έχει αρκετό δρόμο σε όλα. Καλός σε αθλητικό επίπεδο, πρέπει να βελτιωθεί στις επαφές με την μπάλα.

Μιλάντ Μοχαμάντι: Δεν τα πήγε καλά, παρότι οι προσδοκίες για τον ίδιο είναι μεγάλες από το προπονητικό τιμ. Αθλητικά πολύ καλός, αλλά ως εκεί. Τακτικά, σε ατομικό επίπεδο και με την μπάλα στα πόδια πρέπει να γίνει καλύτερος.

Εχσάν Χατζισαφί: Λεφτά στην τράπεζα. Ξέρεις τι έχεις, ξέρεις τι θα πάρεις. Σοβαρός, συνεπής αμυντικά και επιθετικά. Δεν θα κάνει χοντρά λάθη και παίζει για την ομάδα. Δεν έβγαλε τραυματισμό και ήταν θετικός. Τα μετρά όλα αυτά ο κόουτς.

Αρολντ Μουκουντί: Άρχισε την προετοιμασία πάρα πολύ καλά. Και την τελείωσε αρκετά καλά. Η διαφορά του με πέρυσι είναι ότι είναι πιο… αρχηγικός στην άμυνα, μιλά πολύ, δίνει εντολές, φωνάζει για κινήσεις και καλύψεις και μοιάζει με αρχηγό της άμυνας. Επιβλητικός στα μαρκαρίσματα, πρέπει να βελτιωθεί στο επιθετικό κομμάτι για να γίνει πιο απειλητικός στα στημένα. Βοήθησε πολύ και τους μικρούς Ρόκσον και Λαμαράνα.

Ντομαγκόι Βίντα: Μπήκε αργότερα στην ομάδα, μπήκε με το… ρυθμό του και την εμπειρία του και έδειξε ότι όταν τον χρειάζεται η ΑΕΚ θα είναι εκεί. Στις προπονήσεις είναι αθλητικά όσο χρειάζεται συνεπής και στα μαρκαρίσματα είναι… δάσκαλος για όλους. Όσο αποκτά ρυθμό θα είναι ο γνωστός Βίντα. Κάνει τα λάθη του, αλλά τα διορθώνει με την εμπειρία του στις τοποθετήσεις.

Γεράσιμος Μήτογλου: Πολύ θετική παρουσία. Ο… ψηλός της άμυνας ήταν καλός στην προετοιμασία, έκανε τη δουλειά που πρέπει και πάντα είναι πρώτος για την ομάδα και ότι χρειάζεται αυτή. Πολύτιμος στο rotation στα στόπερ.

Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος: Τον είδαμε στο γήπεδο για προπόνηση μία ημέρα. Εντυπωσιακό κορμί στην όψη, πολύ δυνατός, αλλά δεν είδαμε πολλά. Με το αριστερό πόδι προσπάθησε αρκετά τις διαγώνιες μπαλιές μπροστά.

Προετοιμασία 2023: Η κριτική των 30 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για ότι έκαναν στην Ολλανδία

Ρόκσον Γεμπόα: Ο νεαρός από την Γκάνα… κέρδισε τις εντυπώσεις με το αθλητικό κορμί του, το ποδοσφαιρικό θράσος του να μπαίνει αμέσως δυνατά στις φάσεις δίχως να υπολογίζει αντίπαλο και τις καλές μεταβιβάσεις του με την μπάλα. Τακτικά έχει δουλίτσα, αλλά είναι σπουδαίο project για την ηλικία του. Ασχολήθηκε πολύ ο Αλμέιδα μαζί του.

Γενς Γιόνσον: Ο Δανός χρειάστηκε χρόνο στην αρχή της προετοιμασίας, αλλά εν συνεχεία βρήκε ρυθμό και ήταν ο γνωστός. Άριστος τακτικά, κολόνα μεσοαμυντικά. Πολύ-πολύ καλός.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Άργησε και αυτός να μπει λόγω Εθνικών, μέχρι να βρει ρυθμό χρειάστηκε ημέρες, αλλά στο φινάλε της προετοιμασίας ήταν πολύ καλός σε προπονήσεις και φιλικό με Σαχτάρ. Ο αμυντικός χαφ που παίζει πιο κοντά στα στόπερ και παίρνει την πρώτη μπάλα ξανά…

Κώστας Γαλανόπουλος: Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του γιατί άφησε πίσω τις δύσκολες στιγμές. Εξαιρετικός όταν πατά καλά, παίζει με αυτοπεποίθηση σε άμυνα και επίθεση και ήταν στιγμές που ήταν ο καλύτερος χαφ στις προπονήσεις. Ηγετικός με εντολές στους συμπαίκτες του, έτοιμος να τους βοηθήσει όλους και να… μαζέψει όσους παρεκτρέπονται. Μόνο χαμόγελα!

Τζάλοου Λαμαράνα: Ο 21χρονος χαφ από την Γκάμπια είναι ένας μπαλάτος μεσοεπιθετικός που παίζει πιο μπροστά από τα αμυντικά χαφ. Έχει πολύ καλές επαφές με την μπάλα, παίζει μόνο με το βλέμμα μπροστά στην επίθεση, έχει μεγάλο διασκελισμό, αλλά τακτικά έχει ελλείψεις. Και αυτό προσπάθησε να του επισημάνει ο Αλμέιδα και το τιμ του σε προπονήσεις και φιλικά. Ελπιδοφόρο project και αυτός στην ΑΕΚ Β’…

Πέτρος Μάνταλος: Ήρθε αργά λόγω Εθνικής ομάδας, έπαιξε στο φιλικό με την Αντβέρπ για μισή ώρα και λόγω ενός χτυπήματος έχασε όλες τις υπόλοιπες προπονήσεις. Ξέρει ο Αλμέιδα τι παίρνει από τον Μάνταλο, ξέρει τι μπορεί να δώσει και ο ίδιος. Ποιοτικές επαφές μεσοεπιθετικά, με έμφαση στις κάθετες.

Νορντίν Άμραμπατ: Από την στιγμή που μπήκε στην προετοιμασία έκανε τη διαφορά. Τρομερός σε αθλητικό και ταχυδυναμικό επίπεδο, στα 36 του είναι παράδειγμα για όλους. Τρέλα για ποδόσφαιρο. Έπαιξε αριστερά λόγω έλλειψης λύσεων και έκανε τη δουλειά του. Ο Αλμέιδα τον χρειάζεται (πολύ) στην τριάδα πίσω από τον φορ.

Ζίνι: Ο επόμενος Λιβάι Γκαρσία… στα μάτια του Αλμέιδα. Ο Αργεντίνος έχει αποφασίσει αν τον «χτίσει», όπως πρέπει. Άρχισε να τον βάζει αριστερά για να του βρει θέση και ο ίδιος ξεκινά να το… βρίσκει. Ο Ζίνι αθλητικά είναι σε υψηλό επίπεδο, βρίσκεται σχεδόν πάντα στις φάσεις, βοηθά στα χαφ και στην άμυνα, αλλά έχει πολλές φορές άτσαλες επαφές με την μπάλα και πρέπει να δουλέψει την ισορροπία του. Ευχάριστη έκπληξη σε όλα τα επίπεδα. Τρομερό κοντρόλ και πλασέ με την Αντβέρπ.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Με το πόδι στο γκάζι άρχισε την προετοιμασία, έκανε πολύ καλές προπονήσεις και έκανε τη διαφορά, αλλά μετά το φιλικό με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ δεν προπονήθηκε ξανά με την ομάδα. Είχε ενοχλήσεις και προστατεύθηκε διότι διαπιστώθηκε επιβάρυνση από το σταφ της ΑΕΚ. Έκανε πρόγραμμα στο ξενοδοχείο και στο γήπεδο.

Νίκλας Ελίασον: Σταθερά πολύτιμος και ο καλύτερος δεξιά στο σχέδιο του Αλμέιδα. Άερινος με την μπάλα, ελάχιστα λάθη, πάντα συνεργασίες με όλους και με τη δημιουργία στο μυαλό του. Ένας παίκτης για την ομάδα. Κάποιες φορές πρέπει να απειλεί ο ίδιος με περισσότερη αυτοπεποίθηση…

Θεοδόσης Μαχαίρας: Ηταν μία καλή ευκαιρία αυτή η προετοιμασία γιατί υπήρχε χώρος και χρόνος στα άκρα της επίθεσης, αλλά δεν έδειξε κάτι σημαντικό ο νεαρός.

Στίβεν Τσούμπερ: Ποιοτικός με την μπάλα, ορεξάτος να κάνει τη διαφορά και έτοιμος να κουβαλήσει την ΑΕΚ επιθετικά. Ο Ελβετός το… συνεχίζει από εκεί που το άφησε στο νταμπλ. Πίσω από τον φορ η θέση είναι δική του στην αρχή της χρονιάς.

Γιώργος Κοσίδης: Η προετοιμασία αυτή δεν τον βοήθησε, όπως και τα φιλικά. Η εικόνα του δεν δείχνει εξέλιξη και βελτίωση…

Προετοιμασία 2023: Η κριτική των 30 ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για ότι έκαναν στην Ολλανδία

Τομ Φαν Βέερτ: Κλασική αξία ο Ολλανδός. Έχει το εύκολο γκολ της μίας ή των 2 επαφών μέσα στην περιοχή. Όμως με τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ δεν μπορεί να βασιστεί σε φορ με τα χαρακτηριστικά του. Αδυναμία στο πρέσινγκ που έδειξε και στην προετοιμασία, αλλά έτοιμος να βοηθήσει όποτε κληθεί.

Λιβάι Γκαρσία: Μπήκε τελευταίος στην προετοιμασία, όμως έκανε τη μεγάλη διαφορά στο τελευταίο και πιο δύσκολο φιλικό με την Σαχτάρ. Ήρθε με ρυθμό και ενέργεια και αυτό ενόψει προκριματικών είναι πολύ ευχάριστο. Ένα ποδοσφαιρικό project που πλέον δύσκολα χωρά στα σύνορα μας…

Σέρχιο Αραούχο: Ήρθε στην Ολλανδία γιατί το… ήθελε. Έκανε πρόγραμμα στο ξενοδοχείο και στο γήπεδο και έδειξε ότι δεν βλέπει την ώρα της επιστροφής. Τέλος Αυγούστου, αν όλα πάνε καλά, θα μπει με την ομάδα… Πάντα δίπλα στην ομάδα, ακόμη και όταν ο ίδιος δεν είχε πρόγραμμα προπόνησης.

Αυτός ήταν ο Αλμέιδα

Ματίας Αλμέιδα: Ικανοποιημένος για ότι έγινε στην προετοιμασία. Χαμογελαστός για ότι έχει στην ΑΕΚ. Μετά την συμφωνία με Πινέδα ήταν απολαυστικός σε όλα. Ότι σπουδαιότερο έχει το κλαμπ σε όλα τα επίπεδα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X