Απολογισμός προετοιμασίας 2023: Ποιοι έφεραν χαμόγελα στην ΑΕΚ, ποιοι προβληματισμό

Απολογισμός προετοιμασίας 2023: Ποιοι έφεραν χαμόγελα στην ΑΕΚ, ποιοι προβληματισμό
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr σας... καταγράφει τα πάντα για ότι έγινε στην προετοιμασία της ΑΕΚ και την γεύση που άφησε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Η ΑΕΚ μετά από 17 ημέρες δουλειάς στην Ολλανδία γύρισε απόψε στην βάση της.

Ο Ματίας Αλμέιδα με τους παίκτες του μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά μας… θύμισαν την ΑΕΚ του νταμπλ. Την ομάδα που ενθουσίασε με το ποδόσφαιρο της, την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ποδόσφαιρο υψηλής έντασης, με πρέσινγκ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και την… μαγιά της ομάδας που κατέκτησε τα πάντα πέρυσι. Αυτό επί της ουσίας έγινε στο απόκοσμο Μπουργκ Χάαμσταντ όταν ενσωματώθηκαν και οι διεθνείς με τον Νορντίν Άμραμπατ. Εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε η δουλειά και η ΑΕΚ έδειξε να θυμάται ότι έκανε σιγά-σιγά στο χορτάρι. Και το απέδειξε επί της ουσίας με την εικόνα της στα φιλικά κόντρα στην Αντβέρπ (0-3) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-5).

Ο Αλμέιδα με λίγα λόγια θέλει να διατηρήσει ότι καλό έδειξε η ΑΕΚ πέρυσι και να το εξελίξει ποδοσφαιρικά για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο, ώστε να πετύχει την πρόκληση του Champions League και των εγχώριων στόχων. Άλλωστε στις 8-9 και 15 Αυγούστου η ΑΕΚ παίζει τα… ρέστα της για να βρίσκεται στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Απολογισμός προετοιμασίας 2023: Ποιοι έφεραν χαμόγελα στην ΑΕΚ, ποιοι προβληματισμό

Ο Στάνκοβιτς, ο Γαλανόπουλος και οι… άλλοι

Αναμφίβολα στα πρόσωπα της προετοιμασίας της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι είναι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που είχε εξαιρετική εικόνα και έδειξε αποφασισμένος να γίνει ξανά βασικός (πολλές πιθανότητες πια), ο Κώστας Γαλανόπουλος που είχε πολύ καλά πατήματα και διάθεση να δείξει ποιος είναι (το κατάφερε) και από κοντά ο Νίκλας Ελίασον, με τον Νορντίν Άμραμπατ, τον Στίβεν Τσούμπερ, τον Αρολντ Μουκουντί και τον νεαρό Ζίνι. Όλοι τους έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμοι να «κερδίσουν» ξανά τον Αλμέιδα, ενώ ο 21χρονος Ανγκολέζος πήρε πολλούς πόντους ως αριστερός ακραίος πια με τρομερά αθλητικά προσόντα και εξέλιξη ως προϊόν. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Βίντα-Μουκουντί) πια έχει χημεία και εμπειρία να παίζει όπως χρειάζεται η ομάδα, κάτι που ισχύει και για τους Γενς Γιόνσον-Νταμιάν Σιμάνσκι στον άξονα.

Στα πρόσωπα που δεν πήγαν καλά είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης, όπως και ο Μιλάντ Μοχαμάντι που περισσότερο προβλημάτισαν είναι η αλήθεια. Περιμέναμε κάτι… παραπάνω και από τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ενώ σταθερός είναι ο Λάζαρος Ρότα σε όσα δίνει (εκτός από κάποιες στιγμές αφέλειας…), κάτι που κάνει και ο Εχσάν Χατζισαφί.

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο να δείξει ότι είναι το Νο1 επιθετικό «όπλο» ο Λιβάι Γκαρσία. Λίγες προπονήσεις και ένα φιλικό ήταν αρκετό για να… ανεβάσουν την τιμή του, ενόψει προκριματικών. Μέσα στον Αύγουστο δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις με τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης με νέα πρόταση για πώληση του που θα δημιουργήσει… ντόμινο. Αν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πωλείται φέτος…

Απολογισμός προετοιμασίας 2023: Ποιοι έφεραν χαμόγελα στην ΑΕΚ, ποιοι προβληματισμό

Οι δύο μικροί της ΑΕΚ άφησαν… χαμόγελα

Ρόκσον Γεμπόα και Τζάλοου Λαμαράνα είχαν θετική παρουσία στην προετοιμασία της ΑΕΚ (ειδικά ο πρώτος σε αθλητικό επίπεδο, ο δεύτερος πολύ καλές επαφές με την μπάλα), αλλά χρειάζονται χρόνο, δουλειά στο τακτικό κομμάτι και ρυθμό με την ΑΕΚ Β’ για να ξεχωρίσουν και να χωρέσουν στην πρώτη ομάδα και στο σχέδιο του Αλμέιδα. Έχουν δρόμο ακόμη, αλλά είναι πολύ σημαντικά projects για το κλαμπ. Οι Γκατσίνοβιτς-Μάνταλος έχασαν αρκετές προπονήσεις, όπως και ο Χρυσόπουλος που δεν έχουμε καθαρή εικόνα.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν χαμογελαστός και ικανοποιημένος για τη δουλειά, για τους παίκτες που είχε και περιμένει με υπομονή τους… επόμενους. Ειδικά μετά το deal με τον Πινέδα είχε πλέον το μυαλό του μόνο στη δουλειά στο γήπεδο.

Το ζητούμενο όμως είναι σε ομαδικό επίπεδο πια. Η ΑΕΚ πάει έτοιμη και όπως θέλει ο «Πελάδο» στην τελική ευθεία για τα πρώτα ματς των προκριματικών του Champions League (8-9 Αυγούστου-15 Αυγούστου). Ο Αλμέιδα έχει τη μαγιά της επιτυχίας, περιμένει το… υπερόπλο του Ορμπελίν Πινέδα των 6,5 εκατ.ευρώ στην Αθήνα, όπως και τον Ροδόλφο Πισάρο και τον στόπερ που θα έρθει. Εκτός Πινέδα, οι υπόλοιπες μεταγραφές πρέπει να δώσουν μάχη για την 11άδα.

Το επίπεδο ανέβηκε αρκετά. Η ΑΕΚ δεν έχει εύκολα… χώρο για να μπει μεταγραφή άμεσα στην 11άδα της. Πρέπει αυτός που θα έρθει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος για να κερδίσει τον δύσκολο και απαιτητικό Αλμέιδα. Η νέα ΑΕΚ είναι… μπροστά μας.

Η ατάκα της προετοιμασίας: «Μπράβο Φαίδων, ωραίος Φαίδων…». Τσούμπερ-Ρότα την απογείωσαν!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X