Χαμηλά η μπάλα, αλλά αυτή η ΑΕΚ δεν κρατιέται με εξωγήινο Λιβάι!

Χαμηλά η μπάλα, αλλά αυτή η ΑΕΚ δεν κρατιέται με εξωγήινο Λιβάι!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει τη νέα ΑΕΚ να είναι βγαλμένη από τα περυσινά υψηλά στάνταρ και να γεμίζει χαμόγελα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που δεν πρέπει να σε παρασύρουν. Γιατί για να πω την αλήθεια, όποιος είδε την ΑΕΚ κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, δεν μπορεί να μη… μάσησε λίγο. Υπήρξαν διαστήματα, που η ΑΕΚ προκαλούσε ενθουσιασμό με την εικόνα της. Συγκεντρωμένη αμυντικά, με σωστές καλύψεις, τρομερή πίεση επιθετικά, άνεση στη δημιουργία φάσεων, τρεις γκολάρες από τον Λιβάι. Μια ομάδα που δείχνει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι και θυμίζω προς τους… ξεχασιάρηδες, πως ήταν το νταμπλ.

Σύμφωνοι, η Σαχτάρ δεν είναι πια το μεγαθήριο του παρελθόντος. Δεν είναι η ομάδα που έφερνε τους παικταράδες από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, έχει ταλαιπωρηθεί – όπως βέβαια και ολόκληρη η χώρα τους – από τον πόλεμο με τη Ρωσία, στηρίζεται σε πολλά νέα παιδιά που σε άλλες εποχές δύσκολα θα έβλεπαν ακόμα και αποστολή. Αλλά δεν παύει να είναι η πρωταθλήτρια Ουκρανίας, που θα παίξει απευθείας σε ομίλους του Champions League. Δεν ξέρω αν θα διασυρθεί, εάν ακόμα δεν έχει ενισχυθεί, αλλά αυτήν την ομάδα, κατά διαστήματα η ΑΕΚ την έκανε μια χαψιά.

Θέλει προσοχή, γιατί πολλές φορές έχει αποδειχθεί πως όποιος χτίζει στην καλοκαιρινή άμμο, συχνά την πατά όταν αρχίσει να έρχεται η ώρα της κρίσης. Μόνο που εδώ, φαίνεται πως αυτός ο κίνδυνος έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Κυρίως, επειδή ισχύει σε απόλυτο βαθμό αυτό που σας έλεγα και πριν από καιρό. Δηλαδή, πως αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα, δεν έφτασε πέρυσι στην κορύφωση της – έστω και εάν πέτυχε το ιστορικό επίτευγμα του νταμπλ – αλλά ήταν μόνο η αρχή.

Εξωγήινος Λιβάι

Με μια 11άδα που δεν είχε κανένα νέο πρόσωπο συγκριτικά με πέρυσι, μετρούσε κομβικές απουσίες (Πινέδα, Αραούχο, Μάνταλος), η ΑΕΚ πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας. Παρά τη σκληρή προετοιμασία που είχε προηγηθεί, ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ έκανε ματσάρα. Συνδυασμοί, αυτοματισμοί, εξαιρετικό επίπεδο μπάλας και ένας… εξωγήινος Λιβάι. Με όσα έκανε στην πρώτη του φετινή εμφάνιση, αναρωτιέμαι ποιος μπορεί ακόμα να αμφιβάλει για το κατά πόσον είναι ο φορ που χρειάζεται η ΑΕΚ.

Ο Λιβάι δεν είναι μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Είναι θωρηκτό, έχει τρομερή ψυχολογία, έχει μάθει πλέον τη θέση και η ομάδα πως του αρέσει να κινείται, είναι φωτιά για κάθε άμυνα. Να έρθει και άλλος επιθετικός, να υπάρχουν λύσεις και συναγωνισμός, αλλά ο βασικός φορ της ΑΕΚ δεν μπορεί να μην είναι ο Λιβάι. «Ο Γκαρσία δεν πωλείται. Θα τον χαρούμε εμείς και βλέπουμε. Τώρα που θα τον χαρώ, θα τον πουλήσω; Τα πάντα στη ζωή είναι τα λεφτά; Δεν πωλείται. Θα παίξουμε Ευρώπη και μετά θα δούμε», όπως είχε πει και ο Μελισσανίδης προ ημερών.

Αλλά και όταν κάποια στιγμή τεθεί θέμα πώλησης, θα πρέπει να συζητάμε για την πιο ακριβή μεταγραφή από ελληνική ομάδα στο εξωτερικό. Τέτοια κλάση είναι ο Λιβάι, δεν μπορεί να γίνει κουβέντα για κάτι λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ. Μόνο που η ΑΕΚ θα πρέπει το συντομότερο να σφραγίσει την υπόθεση, ανανεώνοντας με αύξηση αποδοχών το συμβόλαιο του, ώστε να είναι χαρούμενος ο παίκτης και η Ενωση απόλυτο αφεντικό των όποιων εξελίξεων.

Αυτοί θα παίξουν στα προκριματικά

Συνολικά, η ΑΕΚ σου έδειχνε εικόνα ετοιμότητας και πληρότητας. Ακόμα και όταν μπήκαν οι «αναπληρωματικοί», υπήρχε απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο. Δεν υπήρξε ουσιαστικά κανένα σημείο του αγώνα που η Σαχτάρ να επέβαλε το ρυθμό της και να απείλησε ουσιαστικά την Ενωση. Ομάδα που λίγες μέρες πριν, είχε φέρει ισοπαλία 3-3 με την Αλκμάαρ. Η ΑΕΚ έπαιζε το παιχνίδι της και έβγαζε συνεχώς αισιόδοξα μηνύματα.

Για πρώτη φορά μου άρεσε η λειτουργία του διδύμου Γιόνσον – Σιμάνσκι στη μεσαία γραμμή. Ο Δανός έτσι κι αλλιώς είναι άλλη κλάση, ένας παικταράς που κάνει θραύση στη μεσαία γραμμή. Αρχοντικός ο Βίντα, φοβερό ματς ο Τσούμπερ, εξαιρετικός ο Ελίασον. Σε όλο το 90λεπτο, η ΑΕΚ δεν δέχτηκε ουσιαστικά φάση. Και μπροστά, αυτή το πρέσινγκ που προξενεί ασφυξία στον αντίπαλο και δημιουργεί συνεχόμενες καθαρές φάσεις.

Αυτή η 11άδα που είδαμε χθες, ίσως με την παρουσία του Πινέδα (αν και θα λείψει για αρκετό καιρό ακόμα λόγω των αγώνων με την εθνική ομάδα της χώρας του) θα είναι αυτή που θα παίξει στα προκριματικά. Οποια μεταγραφή και εάν έρθει από εδώ και πέρα, ο Πιζάρο ή οποιοσδήποτε άλλος, θα είναι απίθανο και τεράστια έκπληξη να σπάσει αυτήν την 11άδα. Ο Αλμέιδα ξέρει ποιους πρέπει να εμπιστευθεί, οι παίκτες έχουν αφομοιώσει πολύ καλύτερα όσα τους ζητά.

Να συνεχίσει στο δρόμο της

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X