Μπαλάτος, πολυθεσίτης και με ένταση, σημαίνει ταμάμ για τον Ματίας

Μπαλάτος, πολυθεσίτης και με ένταση, σημαίνει ταμάμ για τον Ματίας
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πλαίσιο της υπόθεσης Πιζάρο, που κάνει τους πάντες στην ΑΕΚ να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία, δεν χρειάζονται και πολλές αναλύσεις. Άλλωστε η εικόνα στο φιλικό με την Αντβερπ, τα λέει όλα. Προσέξτε, δεν εννοώ το 3-0 που θα μπορούσε να είναι και 4-0 αν έμπαινε το πέναλτι. Στην εικόνα αναφέρομαι, που σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, δεν διέφερε σχεδόν καθόλου απ’ όσα είδαμε πέρυσι από την αγέλη του Ματίας.

Ο Αλμέιδα είχε ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα να διατηρήσει τον κορμό τον περυσινό. Και παρόλο που απ’ αυτόν τον κορμό στο φιλικό έλειπε και ο Πινέδα και ο Γκατσίνοβιτς και ο Γκαρσία και ο Αραούχο, η εικόνα της συνοχής και του ρυθμού και του περυσινού αγωνιστικού μοντέλου, ήταν ξεκάθαρη. Και ακόμα η δουλειά στην προετοιμασία είναι στην αρχή της. Επομένως το πράγμα πάει όπως πρέπει. Αλλά έρχονται και οι μεταγραφές.

Πάμε τώρα λοιπόν και σ’ αυτό το κομμάτι, που όσο καλά και αν πηγαίνει το πράγμα, όσο πειστική και αν είναι η εικόνα της αγέλης του Ματίας, πάντα θα είναι αγαπημένο θέμα συζήτησης. Για την μεσοεπιθετική γραμμή προέκυψε η περίπτωση του Πιζάρο. Παίκτης από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Αλμέιδα πέρυσι το καλοκαίρι για όλες τις μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ, έδινε μόνο αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Όνομα έδωσε μόνο αυτό του Πινέδα. Φέτος πάλι έδωσε μόνο ένα όνομα. Αυτό του Πιζάρο. Πιθανότατα αυτό μπορεί να τα λέει όλα για το τι και το πως γι αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Και ίσως όλες οι υπόλοιπες αναλύσεις περιττεύουν.

Αλλά θαρρώ πως είναι και πολύ εύκολο να κατανοήσει κανείς, για ποιόν λόγο ο Αλμέιδα έδωσε στους ανθρώπους της ΑΕΚ το όνομα του Μεξικανού. Ο Πιζάρο είναι ένας μεσοεπιθετικός που είναι μπαλάτος, που ξέρει δηλαδή να λέει δυο – τρεις κουβέντες καλές στην μπάλα, που βγάζει ένταση στο παιχνίδι του και που παίζει περισσότερες από μια θέσεις. Ακριβώς δηλαδή αυτό που θέλει να έχει ο Αλμέιδα σ’ όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στο ρόστερ του.

Επειδή από πολλούς ακούω πως η ΑΕΚ χρειάζεται έναν παίκτη για το αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Πιζάρο δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ακραίος, ας δούμε κάτι. Στην περυσινή σεζόν, υπήρχε έστω και ένας απ’ αυτούς που κάλυψαν το αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, που να ήταν ακραίος; Φυσικά και όχι. Συνήθως έπαιζε βασικός ο Γκατσίνοβιτς. Και όταν έλειπε ο Γκάτσι, η επιλογή ήταν ο Πινέδα. Επομένως η κουβέντα θα πρέπει να μπει σ’ αυτή την βάση. Γιατί κάπως έτσι είναι και τα χαρακτηριστικά του Πιζάρο.

Για τον Αλμέιδα δεν υπάρχει αυτό το «ακραίος» που όλοι έχουμε στο κεφάλι μας. Για το αγωνιστικό του μοντέλο, τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Ματίας, είναι εντελώς διαφορετικά. Και λίγο να ψάξει κανείς τα πως και τα τι του Πιζάρο, ταιριάζουν ταμάμ σ’ αυτό που θέλει ο Αλμέιδα. Εξ ου και γι αυτή την επιλογή, έδωσε στους ανθρώπους της ομάδας όχι αγωνιστικά χαρακτηριστικά αλλά όνομα ποδοσφαιριστή. Και επαναλαμβάνω. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, αυτό ο Ματίας το κάνει μόνο για έναν παίκτη. Κάτι που λέει πολλά.

Προφανώς και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αυτή του Πιζάρο. Ειδικά όσο έχει συμβόλαιο με την Ίντερ του Μαϊάμι. Για καθαρά πρακτικοοικονομικούς λόγους. Και θεωρητικά δεν είναι και εύκολο να πειστεί να κάνει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, που μέχρι τα 29 του δεν το αποφάσιζε καθόλου. Αλλά και εδώ, μπαίνει η παράμετρος Αλμέιδα. Δεν ξέρω αν ο Πιζάρο θεωρεί τον Ματίας ποδοσφαιρικό του πατέρα και παίζει για πάρτι του ακόμα και τερματοφύλακας όπως ο Πινέδα. Σίγουρο είναι πως με τον Αλμέιδα προπονητή, ο Μεξικανός έκανε τις δυο πιο παραγωγικές σεζόν του.

Επομένως αυτό που εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, είναι πως αν το έδαφος γίνει πρόσφορο για να προχωρήσει η μεταγραφή, στο θέμα της πειθούς δεν μπορεί να υπάρξει κόμπλα. Και επειδή ακριβώς είναι έτσι τα δεδομένα της υπόθεσης αυτής, αν τελικά κλείσει θετικά, άγχος για το πως και τι θα προσφέρει μάλλον δεν πρέπει να υπάρξει. Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος, όσο καλός παίκτης και αν είναι, αν θα κουμπώσει σε μια ομάδα. Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Αλλά όταν μπαίνει στο τραπέζι η εγγύηση της υπογραφής του Αλμέιδα, το πράγμα αλλάζει. Και για να ξέρουμε τι λέμε, όλοι στην ΑΕΚ κοιμούνται πολύ πιο ήσυχοι.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X