ΑΕΚάρα, καλοκαιρινή απόλαυση!

ΑΕΚάρα, καλοκαιρινή απόλαυση!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε επιβλητικά με 0-3 την νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ και πατά γκάζι στην προετοιμασία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Μια… καλοκαιρινή απόλαυση ήταν η ΑΕΚ μόλις στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας της!

Στο παιχνίδι που έδωσε στην Αμβέρσα απέναντι στην νταμπλούχο Βελγίου, Αντβερπ σήμερα το μεσημέρι ο Δικέφαλος επικράτησε 3-0 και έδειξε πως πατά γκάζι για τα καλά στο βασικό της στάδιο της προετοιμασίας.

Στο πρώτο της παιχνίδι επί ολλανδικό έδαφος ήταν δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα λόγω απουσιών, σήμερα όμως οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκε να το πιάνουν από εκεί που έμειναν πέρυσι, παρότι ακόμα και τώρα υπάρχουν απουσίες. Αρκετά πρόσωπα ξεχώρισαν και παρότι βρισκόμαστε νωρίς η ΑΕΚ δείχνει να έχει ήδη την ένταση που την χαρακτηρίζει.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν MVP αυτός θα ήταν μάλλον ο Νόρντιν Άμραμπατ που παραμένει ένα αληθινό… τείχος στα 36 του χρόνια. Έπαιρνε σωστές αποφάσεις, μοίραζε ωραία τη μπάλα, ξεκινούσε επιθέσεις, «ξεκλείδωνε» το παιχνίδι και έδειξε πως θα αποτελέσει και φέτος μια πολύ σημαντική λύση για τον Ματίας Αλμέιδα. Εξαιρετικός και ο Γενς Γιόνσον στο διάστημα που έπαιξε, ενώ και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν «παρών» όσες φορές χρειάστηκε στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.


Τα γκολ για την ΑΕΚ σημείωσαν οι Φαν Βέερτ, Ζίνι και Κοσίδης και η ΑΕΚ του Αλμέιδα φάνηκε να παίρνει λύσεις από… παντού απέναντι σε μια ομάδα που είναι πιο μπροστά στην προετοιμασία της σε σχέση με την Ένωση.

Το τρίτο και τελευταίο φιλικό θα λάβει χώρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 13:00 (14:30 ώρα Ελλάδας) κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην πόλη Σιένταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, στο γήπεδο της περιοχής «Σπορτ Παρκ Χάργκα», χωρητικότητας 10.000 θεατών. Την επόμενη ημέρα ο Δικέφαλος επιστρέφει από την Ολλανδία στην Ελλάδα.

Δείτε πως περιέγραψε το enwsi.gr λεπτό προς λεπτό το ματς της ΑΕΚ με την Αντβέρπ

Το ματς

Την… κανονική ΑΕΚ θύμησε η εικόνα της ομάδας του «Πελάδο» μετά από ένα «κρύο» πρώτο 20λεπτο περίπου που η νταμπλούχος Βελγίου – η οποία σε δύο εβδομάδες ξεκινά τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της χώρας της – πίεσε αρκετά. Μετά από αυτό το πρώτο διάστημα στο παιχνίδι, η Ένωση ισορρόπησε την εικόνα του παιχνιδιού και έβγαλε σε μεγάλο βαθμό στοιχεία της που γνωρίζουμε καλά.

Είχε πολλά τρεξίματα, πίεζε παντού η ΑΕΚ, δυσκόλευε πολύ το παιχνίδι της αντιπάλου της, ενώ έβγαλε και πολύ όμορφες συνεργασίες με τον Άμραμπατ να είναι ιδαίτερα ορεξάτος, όπως και ο Στίβεν Τσούμπερ. Την δημιουργία της Ένωσης «δυσκόλεψε» κατά μια έννοια ο τρόπος παινχιδιού του Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός είναι ένας καλός επιθετικός «κουτιού» αλλά δεν μπορεί να ακολουθήσει τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ συνήθως όταν είναι μέσα ο Λιβάι Γκαρσία.


Παρόλα αυτά ήταν εκείνος που σκόραρε στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από μια πολύ ωραία συνερασία ανάμεσα σε Άμραμπατ και Τσούμπερ, ο Φαν Βέερτ ήταν εκεί που έπρεπε για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Συνοπτικά, τα δύο 30λεπτα που η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τους «βασικούς» της.

Στο τρίτο μισάωρο του αγώνα, η Ένωση ήταν πολύ πιο απελευθερωμένη δημιουργικά με τον Ζίνι ειδικά να δείχνει πως δικαίως έχει τραβήξει τα βλέμματα ως τώρα στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος έπαιξε αρκετά κάθετα με ωραίες μπαλιές από Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Λαμαράνα, ο Μαχαίρας είχε ωραίες ενέργειες από τα δεξιά και γενικότερα η εικόνα «φώναζε» πως βγαίνει η δουλειά της Ένωσης, ενώ αμυντικά δεν απειλήθηκε καθόλου με τον Αθανσιάδη να είναι απλός θεατής.


Ο Ζίνι έβαλε ένα πραγματικό φοβερό γκολ καθώς εκμεταλλεύτηκε άριστα την πολύ όμορφη βαθιά μπαλιά του Σινιμπέ κάνοντας ένα υπέροχο κοντρόλ και στη συνέχεια «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα μόλις στο πρώτο λεπτό του τρίτου μέρους. Γενικότερα το τρίτο κομμάτι του φιλικού ήταν άκρως απολαυστικό για τους φίλους της Ένωσης με τους «κιτρινόμαυρους» να βγάζουν συνεχώς φάσεις. Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Κοσίδης με ωραίο πλασέ μετά από πολύ καλή κάθετη πάσα του Μάνταλου.

Στο τελευταίο μισάωρο το παιχνίδι ήταν κάπως πιο… υποτονικό με ελάχιστες φάσεις, ο Αλμέιδα δοκίμασε πράγματα με τους παίκτες του, ωστόσο η ΑΕΚ πάλι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την αντίπαλό της. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν κάποιες φάσεις, κέρδισαν και πέναλτι μάλιστα, αλλά ο Θεοδόσης Μαχαίρας δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Αντβέρπ – ΑΕΚ 0-3

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε και έπαιξε στα δύο πρώτα 30 λεπτα με τους: Στάνκοβιτς, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Τσούμπερ, Ελίασον, Φαν Βέερτ, Αμραμπατ.

Στο τρίτο 30λεπτο ξεκίνησε με: Αθανασιάδη, Μοχαμάντι, Σιντιμπέ, Μήτογλου Γεμπόα, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Μαχαίρα, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδη.

Στο τελευταίο 30λεπτο μπήκε στο παιχνίδι ο Πήλιος αντί του Μάνταλου και έπαιξε αριστερό μπακ, ο Μίλαντ Μοχαμάντι πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μαχαίρας πίσω από τον επιθετικό και πήγε δεξιά ο Ζίνι.

Τα γκολ του Αντβέρπ – ΑΕΚ 0-3




Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X