Όταν (θα) πατάει γερά ο Γαλανόπουλος

Όταν (θα) πατάει γερά ο Γαλανόπουλος
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την αξία του να είναι mvp ο Γαλανόπουλος μέχρι τώρα στην δουλειά της ΑΕΚ εδώ στην προετοιμασία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι πάντα όμορφο να είσαι δίπλα στην ΑΕΚ. Ακόμα και αν αυτό απαιτεί να βρεθείς σε μια πόλη που οι Ολλανδοί άνω των 90 ετών επιλέγουν για να περάσουν εν ειρήνη και ηρεμία τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Μια πόλη που μετά τις οκτώ το βράδυ δεν βγαίνουν για φαγητό ούτε οι γλάροι, οι οποίοι το υπόλοιπο της μέρας σου αρπάζουν από το χέρι σου το τοστάκι σου πριν προλάβεις να πεις μαγιονέζα.

Δίπλα στην ΑΕΚ είναι πάντα όμορφα. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται να είσαι δίπλα στον Αλμέιδα και την αγέλη του. Δεν χρειάζεται παραπάνω από δυο προπονήσεις, για να μπορέσεις να καταλάβεις γιατί αυτή η ομάδα ήταν και η καλύτερη και η πιο δεμένη και η πιο αποφασισμένη, την περασμένη σεζόν. Ίσως και δυο να είναι πολλές. Και αυτό φυσικά και δεν έχει να κάνει με τις ασκήσεις τακτικής. Που υπάρχει και αυτό. Έχει να κάνει με το κλίμα και με την επικοινωνία ανάμεσα στον Μάτι και τους παίκτες αλλά και τους παίκτες μεταξύ τους.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται μεγαλύτερη επ’ αυτών ανάλυση. Κυρίως διότι όλα αυτά που τώρα βλέπουμε εδώ στην Ολλανδία, τα είδαμε μέσα σ’ όλες τις καταστάσεις, όλα τα γήπεδα, όλα τα ματς, στην περυσινή μαγική σεζόν. Απλώς έχει πάντα την αξία του, να μπορείς να εξηγήσεις πάνω σε ποδοσφαιρικά δεδομένα, όχι στην μεταφυσική και την τύχη, όλα αυτά τα μαγικά που συνέβησαν σ’ αυτή την ομάδα. Πάμε λοιπόν σε κάτι άλλο.

Ο Γαλανόπουλος είναι ένα παιδί βγαλμένο από τα σπλάχνα της ΑΕΚ. Για να μην παρεξηγούμαστε, αυτό δεν σημαίνει τίποτα αυτοδικαίως. Για κανέναν. Και είναι λάθος κιόλας μια τέτοια λογική. Όμως αυτό πρακτικά δεν έχει συμβεί ποτέ. Απόδειξη πως ο Γαλανόπουλος είναι το μοναδικό παιδί που βγήκε κανονικότατα από τα σπλάχνα της ομάδας και έφτασε να μονιμοποιηθεί στην πρώτη ομάδα. Κανείς άλλος δεν το έχει καταφέρει. Και για όσους το έχουν ξεχάσει, έχουν περάσει μπόλικοι που βγήκαν, ανέβηκαν και μετά έγιναν κανονικός καπνός.Όταν (θα) πατάει γερά ο Γαλανόπουλος

Όλοι οι προπονητές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ, έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τα προσόντα που έχει ο Γαλανόπουλος και την δυνατότητα να γίνει ένα μοντέρνο χαφ που να παίζει με την ίδια ευκολία και εξάρι και οκτάρι. Ου μη του Αλμέιδα εξαιρουμένου. Μην ξεχνάτε και μην υποτιμάτε την εξής λεπτομέρεια. Ο Γαλανόπουλος έχει κάνει δυο επεκτάσεις συμβολαίου μέσα σ’ έναν χρόνο. Και τις δυο τις έχει κάνει με τον Αλμέιδα προπονητή. Κάτι που σημαίνει πως έχουν γίνει όχι απλώς με την έγκριση, αλλά με την εισήγηση του Μάτι. Διότι έτσι λειτουργεί πλέον η ΑΕΚ.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Γαλανόπουλος δεν έχει κάνει καθόλου εξέλιξη ανάλογη των προσόντων του και των προοπτικών που είχαν δει πάνω του όλο οι προπονητές. Όχι φυσικά με ευθύνη του παιδιού, καθώς άλλοι στην θέση του, με τις περιπέτειες που έχει περάσει με το πόδι του, θα τα είχαν βροντήξει και θα τα είχαν παρατήσει. Ο Γαλανόπουλος όμως επειδή εκτός προσόντα ποδοσφαιρικά, έχει και νοοτροπία νικητή, όχι απλώς δεν τα παράτησε, αλλά έφτασε μέχρι εδώ. «Επιτέλους θα κάνω φέτος κανονική προετοιμασία» είχε πει πριν από κανένα δίμηνο στα «Σκαλάκια» στον Γιώργη και στον Άκη.

Ο Γαλανόπουλος κάνει φέτος εδώ στην Ολλανδία μια κανονική προετοιμασία. Και φαίνεται ήδη τι μπορεί να κάνει, όταν πατάει γερά στο γήπεδο. Επειδή φτάνουμε επί της ουσίας στα 2/3 της δουλειάς εδώ στο Χάαμσταντ, ο καθρέφτης του γηπέδου λέει πως ο Γάλα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ίσως την καλύτερα απ’ όλους. Ο Αλμέιδα τον έβαλε οκτάρι στο πρώτο φιλικό με την Λοκομοτίβα. Ήταν από τους καλύτερους και κυρίως πιο αποτελεσματικούς παίκτες της ΑΕΚ. Στο αυριανό φιλικό με την Αντβέρπ, πάλι βασικό σκέφτεται να τον βάλει ο Αλμέιδα. Αυτή την φορά όμως ως εξάρι, με τον Μάνταλο δίπλα του ως οκτάρι. Αυτό έδειξε στην πρωινή προπόνηση.

Για τον Αλμέιδα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, να βλέπει τον Γαλανόπουλο να πατάει γερά στο γήπεδο. Και να ξέρει πως μπορεί να του δώσει παιχνίδια στα χαφ, όπως αυτό που έκανε στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Να τον έχει και σαν εξάρι και σαν οκτάρι. Ο Αλμέιδα έχει ήδη Σιμάνσκι και Γιόνσον. Τους χαφ που έφεραν το νταμπλ. Και θα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Αργεντινό, να προστεθεί σ’ αυτό το δίδυμο ένας Γαλανόπουλος που θα έχει κάνει μια δυνατή προετοιμασία και θα είναι απολύτως έτοιμος ως ισότιμη αγωνιστική λύση στα χαφ.

Γενικώς είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ, η περίπτωση του Γαλανόπουλου. Αγωνιστικά και όχι μόνο. Διότι είναι ένα παιδί που ξέρει την ΑΕΚ καλύτερα από τον καθένα. Από τα 13 του φοράει την φανέλα. Και ένας Γαλανόπουλος που πατάει γερά μέσα στο γήπεδο, που είναι και το πρώτο και πρωταρχικό, μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο παντού και σ’ όλα. Καλά και γερός να είναι.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X