ΑΕΚ: Πάλμα όπως… Φερνάντες!

ΑΕΚ: Πάλμα όπως… Φερνάντες!
Photo Credits: INTIME

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της περυσινής μεταγραφικής υπόθεσης του Πάολο Φερνάντες και της φετινής με τον Λουίς Πάλμα για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρυσι τέτοιο καιρό, το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του Πάολο Φερνάντες από τον Βόλο είχε ήδη ταξιδέψει ως φήμη σε όλη τη μιντιακή επικράτεια.

Υπήρχε καπνός, υπήρχε και φωτιά, απλώς οι δύο πλευρές δεν βιάζονταν να επισημοποιήσουν αυτή τη συνεργασία που θα έφερνε τον -πολύ άτυχο φέτος- Ισπανό στην Ένωση.

Τότε ο μεγαλομέτοχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όπου βρισκόταν και στεκόταν καθιστούσε σαφές ότι η προτεραιότητα για εκείνον και τον ποδοσφαιριστή ήταν να παραχωρηθεί στο εξωτερικό.

Προφανέστατα επειδή το οικονομικό όφελος για τον σύλλογο θα ήταν σημαντικά μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα έδινε μία ελληνική ομάδα. Η ΑΕΚ καταλάβαινε αυτή τη λογική απαίτηση κι άφηνε τον χρόνο να κυλά. Μέχρι που έκανε δικό της την ποδοσφαιριστή, στις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Η υπόθεση του Λουίς Πάλμα μοιάζει στα βασικά σημεία με εκείνη του Φερνάντες. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, έχει περάσει ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα προς τα έξω, σύμφωνα με το οποίο θέλει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή σε σύλλογο του εξωτερικού.

Ξεκάθαρα διότι αποσκοπεί στην εισροή περισσότερων χρημάτων από αυτά που είναι διατεθειμένη να δώσει η ΑΕΚ ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα.

Αρχικώς είχε τοποθετήσει τον πήχη πολύ ψηλά, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί πρόταση στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό το ποσό δύσκολα θα δοθεί για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα.

Τα χρήματα κι η δεύτερη ομοιότητα

Δεν παύει ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος του Άρη να αφήνει ανοιχτή την ιστορία ακόμη, να αναζητά όσο περισσότερα χρήματα μπορεί να βρει στις αγορές για τον Πάλμα, δίχως να βιάζεται.

Για παράδειγμα, ακόμα και μία πρόταση στα 3 εκατ. ευρώ θα είναι σημαντικά υψηλότερη από τα χρήματα που θα ήταν διατεθειμένη να δώσει η ΑΕΚ.

Οπότε, έχοντας περισσότερους από δύο μήνες μπροστά του κι ενώ ο Άρης έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οι οποίες αποτελούν πολύ κομβική υπόθεση για το σύλλογο, ο Καρυπίδης δεν μπαίνει στη διαδικασία μιας πρόωρης πώλησης στην Ένωση, παρά μόνον αν προκύψει μία από μέρους της σημαντική ανατροπή, σύμφωνα με την οποία η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας θα προσφέρει χρήματα που θα τον κάνουν να συμφωνήσει για άμεση παραχώρηση.

Στην ΑΕΚ επίσης με τη σειρά τους, δεν βιάζονται. Δεν αποτελεί ο Πάλμα μία συγκλονιστική προτεραιότητα αλλά σίγουρα είναι ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρει.

Ωστόσο, η Ένωση θέλει να τον αποκτήσει στη σωστή τιμή, με τον τρόπο που εκείνη πιστεύει ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Οπότε από την πλευρά της αφήνει τον χρόνο να κυλήσει παρακολουθώντας την υπόθεση κι έχοντας κατά νου ότι προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου η απόκτηση του Πάλμα έχει γίνει πιο εφικτή, εφόσον ο Άρης δεν έχει βρει αυτό που ψάχνει στο εξωτερικό. Ό,τι δηλαδή συνέβη πέρυσι και με τον Φερνάντες.

Και κάτι ακόμα… Πέρυσι ο Μπέος είχε ζητήσει από τον Μελισσανίδη να κρατήσει τον Φερνάντες για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η κατηγορία για τον Βόλο.

Φέτος ο Καρυπίδης ίσως ζητά την παραμονή του Πάλμα για τα ευρωπαϊκά ματς. Τότε ο πρόεδρος της ΑΕΚ το είχε δεχθεί. Γιατί όχι και τώρα;

Πηγή: Sport24

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X