Με τον Κουζέλογλου δημιουργείται ένας καλός κορμός, να δούμε όμως και τις επιλογές της ΑΕΚ στους ξένους

Με τον Κουζέλογλου δημιουργείται ένας καλός κορμός, να δούμε όμως και τις επιλογές της ΑΕΚ στους ξένους
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την μεταγραφή του Κουζέλογλου και τις θέσεις που πρέπει να καλύψουν οι ξένοι της ΑΕΚ

Όπως αναμενόταν και είχαμε πει εδώ και πολλές μέρες, ο Γιάννης Κουζέλογλου έγινε και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Μια μεταγραφή που εκτός από χρήσιμη ήταν και σχεδόν μονόδρομος. Δεν υπάρχουν Έλληνες σε αυτήν την θέση και με τα χαρακτηριστικά του Κουζέλ, οπότε το ότι τον «έδεσε» η ΑΕΚ για δύο χρόνια, μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Αθλητικά προσόντα

Τον Κουζέλογλου τον έχουμε ξαναδεί στην ομάδα, σε ένα άλλο πλαίσιο βέβαια τότε, με τον Στέφανο Δέδα προπονητή. Τώρα βασικό είναι ότι επιστρέφει πιο συνειδητοποιημένος για το που έρχεται, ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν θα χρειαστεί ούτε χρόνο προσαρμογής. Το θέμα με τον Έλληνα φόργουορντ είναι να κατασταλάξει κάπου, αφού τα τελευταία χρόνια, αλλάζει συνεχώς ομάδες, περιβάλλον, χώρες, αλλά πουθενά δεν ολοκληρώνει μια χρονιά.

Πλέον για τα επόμενα δύο χρόνια θα βρίσκεται στα Λιόσια και θα παίζει στην ΑΕΚ, οπότε είναι καιρός να βελτιωθεί και ο ίδιος σαν παίκτης. Ο Κουζέλογλου αυτό που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό είναι η αθλητικότητα του και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Γενικώς επειδή σε Έλληνα παίκτη το να βρεις αθλητικότητα και εκρηκτικότητα είναι κάπως σπάνιο, έχοντας αυτά ως πρώτη ύλη, μετά μπορείς να βελτιώσεις σε κάποια βαθμό και τα υπόλοιπα.

Να πω την αλήθεια, δεν είμαι ευχαριστημένος προσωπικά, από την πρόοδο του Κουζέλογλου τα τελευταία χρόνια. Από τότε που έκανε το ξεπέταγμα στον Άρη, έχει μείνει στάσιμος σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του, που θα μπορούσαν να τον ανεβάσουν επίπεδο. Πρώτο και κύριο η τακτική του παιδεία, αν και σε αυτό ίσως να φταίει ότι αλλάζει πολλές ομάδες και δεν δουλεύει πάνω σε πλάνο ενός προπονητή που θα του εξηγήσει τι θέλει από αυτόν. Παρόλο που δεδομένα έχει τα προσόντα για να παίξει καλή άμυνα, πολλές φορές χάνεται στις περιστροφές, ξεχνιέται και δεν βοηθάει στην αμυντική λειτουργία.

Ένα δεύτερο κομμάτι είναι το σουτ του. Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν νοείται να υπάρχει φόργουορντ που να μην απειλεί από την περιφέρεια. Ο Κουζέλογλου, σουτάρει, αλλά με κακά ποσοστά και αυτό είναι κάτι που σίγουρα χρειάζεται βελτίωση. Στο προηγούμενο πέρασμα του στην ΑΕΚ, είχε μόλις 17.1% από το τρίποντο, ενώ την χρονιά που μας πέρασε στο Λαύριο, σούταρε με 52.9%. Σίγουρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, ούτε τόσο καλός είναι, ούτε τόσο κακός, αλλά είναι ασταθής και βασίζεται πολύ στην ψυχολογία του. Αν νιώθει καλά και απελευθερωμένος σουτάρει καλύτερα. Αν μπορέσει στην ΑΕΚ να σταθεροποιηθεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 33%, θα είναι μια χαρά.

Ειδικά με τον κόουτς Πλάθα, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο πάνω στις αδυναμίες του και είναι στο χέρι του να βελτιωθεί και να καθιερωθεί στην Ένωση. Πλέον δεν είναι για 6 μήνες, αλλά για δύο χρόνια, οπότε ψυχραιμία και δουλειά.

Να δούμε και ξένους

Αυτήν την στιγμή η ΑΕΚ έχει 6 ενεργά συμβόλαια, με τον αστερίσκο του Πετρόπουλου, που μάλλον δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, οπότε ας δούμε το depth chart.

1. Φλιώνης, Καράμπελας
2. Νετζήπογλου
3. Πετρόπουλος*
4. Κουζέλογλου
5. Χατζηδάκης

Η ΑΕΚ ψάχνει ακόμα έναν Έλληνα γκαρντ στο 1-2, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι ο Παπαδάκης και άλλους επτά ξένους. Ο κόουτς Πλάθα αρέσκεται σε πολυθεσίτες και παίκτες «ενδιάμεσους», οπότε εκτός από έναν playmaker και ένα καθαρό πεντάρι, να δούμε σε ποιες και σε πόσες θέσεις θα αγωνίζονται οι υπόλοιποι.

Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν κινήσεις και προσπαθούν να «χτυπήσουν» κάποιες δύσκολες πόρτες, οπότε σύντομα θα έχουμε νέα και ίσως ανακοινώσεις. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το δύσκολο κομμάτι του σχεδιασμού, δηλαδή οι ξένοι που θα κάνουν την διαφορά, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X