Με τον κοντό, θα… ψηλώσει πολύ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις των περιπτώσεων Άμραμπατ και Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με αργά και σταθερά βήματα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς αλαλαγμούς και κλάψες, χωρίς εσωστρέφεια κάνει αυτό που πρέπει. Η υπόθεση του Νόρντιν Άμραμπατ έκλεισε με ιδανικό τρόπο, ειδικά μετά από τη «ζημιά» που υπέστη ο Πάολο Φερνάντες. Γιατί εκεί όπου η ΑΕΚ θα έψαχνε δεδομένα δύο εξτρέμ, οι οποίοι θα έπρεπε να μπούνε στη γνωστή διαδικασία να ενσωματωθούν σταδιακά στο club και στις απαιτήσεις του προπονητή, τώρα αναζητά έναν. Έναν αλλά πολύ καλό…

 

Ο Μαροκινός είναι ένας παίκτης που δε θα δημιουργήσει θέματα αν βρεθεί στον πάγκο. Έχει γνώση του πως λειτουργεί ο Αλμέιδα και μπορεί να αντιληφθεί πως μέσα στη διάρκεια της χρονιάς θα πάρει και ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής και σε απλά ματς και σε πολύ δύσκολα. Παρά τα 36 του χρόνια είναι σούπερ γυμνασμένος, δυνατός σαν ταύρος, έχει εξαιρετική τεχνική, είναι υπηρέτης του πλάνου της τακτικής και έχει νοοτροπία νικητή. Μπορεί κάποιες φορές να το παρακάνει με το κράτημα της μπάλας, αλλά αυτό το κουσούρι είναι πολύ μικρό.

 

Αυτούς τους παίκτες ειδικά αν δεν τους έχεις για βασική επιλογή, μιας και κακά τα ψέματα ως βασικοί τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, τους κρατάς με κλειστά τα μάτια. Ο 36χρονος Άμραμπατ είναι για παράδειγμα σε πολύ πιο καλή κατάσταση από τον 35χρονο Ζέκα που έρχεται και από χιαστούς. Είναι πολύ πιο ενεργός από ότι είναι ο 37χρονος Βιεϊρίνια την τελευταία διετία ή ο 35χρονος Τάισον. Είναι δεδομένα σε καλύτερη κατάσταση από ότι ο συνομήλικός του Ελ Αραμπί ή ο… παλαίμαχος Σωκράτης που πήρε ότι ακριβώς του άξιζε.

 

Έτσι όπως προχωράει η ΑΕΚ με τον ίδιο προπονητή, με τον ίδιο δυνατό κορμό (όπου οι απώλειες που είχε θα αντικατασταθούν δεδομένα με καλύτερους παίκτες) και την επικείμενη μεταγραφή του Ορμπελίν Πινέδα θα είναι σε θέση να πατήσει γκάζι με το «καλησπέρα» της νέας χρονιάς και αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό ζητούμενο.

 

Δε θα χρειαστεί για παράδειγμα ο «Πελάδο» να «μάθει». Ξέρει το πρωτάθλημα πλέον. Δε θα χρειαστείς να φέρεις δύο νέους στόπερ και να τους βάλεις σταδιακά να μάθουν ο ένας τον άλλο. Δε θα χρειαστείς δέκα μεταγραφές ενδεκάδας. Θα χρειαστείς όμως ποιοτική αναβάθμιση. Έναν παικταρά για την άμυνα αντί του Τζαβέλλα, έναν παικταρά στα άκρα ώστε να προετοιμάσεις και την επόμενη μέρα και τον κοντό! Και φυσικά ότι πει ο Αλμέιδα είτε για τη θέση του φορ είτε για αυτή πίσω από τον επιθετικό.

 

Όλες οι πληροφορίες συνηγορούν πως άμεσα μπορεί να έχουμε εξελίξεις για την υπόθεση του Μεξικανού. Αν λοιπόν η ΑΕΚ καταφέρει και έχει τα επόμενα 24ωρα βρει τη χρυσή τομή, αντιλαμβάνονται όλοι πόσο θα ισχυροποιηθεί. Μετά θα έχει όσο χρόνο θέλει για να βάλει τα τρία τελευταία κομμάτια του παζλ. Και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αλλά τον Αύγουστο, τότε που γίνονται και πολλά ντόμινο στους συλλόγους του εξωτερικού.

 

Δύο λόγια για τον Πάλμα

Σε ό,τι αφορά στον Πάλμα για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Για έναν παίκτη που έχει καλά στοιχεία, αλλά έχει και αρκετά μειονεκτήματα στο παιχνίδι του (και με μόλις μισή καλή χρονιά στην καριέρα του), ποσά της τάξης των 3 εκατ. ευρώ δεν πρόκειται να παίξουν. Δεν αλλάζω τακτική και δε θα το παίξω λογιστής, καλά κάνει ο Καρυπίδης και ψάχνει μία προσφορά για να βγει από την πολύ δύσκολη θέση που είναι, αλλά με τόσα λεφτά παίρνεις έτοιμο παίκτη από την αγορά των… ελεύθερων και με πολυετές συμβόλαιο. Ταπεινή μου γνώμη πάντα… Δεν λέω ότι δεν κάνει. Λέω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ο παίκτης που θα έρθει να κάνει τη διαφορά. Είναι μία επένδυση (αν τελικά γίνει) που κρύβει (και) ρίσκο.

 

Θέλετε να μιλήσουμε και με άλλα νούμερα; Πέρσι έπαιξε σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (ως επί το πλείστον ως αριστερό εξτρέμ), πέτυχε 13 γκολ και έδωσε οκτώ ασίστ. Ο απολογισμός του καλός για τα δεδομένα του Άρη, αλλά ας δούμε κάποια πράγματα πιο προσεκτικά. Ήταν στη βασική ενδεκάδα στο 46% των αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Έπαιξε στο 46% των λεπτών. Έπαιξε μόλις σε δύο ενενηντάλεπτα όλη τη χρονιά και χρησιμοποιήθηκε στα 20 από τα 38 συνολικά παιχνίδια του για πάνω από 70′. Συνολικά στη Super League είχε μέσο όρο συμμετοχής μόλις 58′ ανά αγώνα. Είχε δε 54,1% πετυχημένες ενέργειες ανά αγώνα, αλλά και 78,3% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του.

 

Τι ζητάει όμως ο Αλμέιδα από τους μεσοεπιθετικούς του; Ανελέητο πρέσινγκ, ανακτήσεις μπάλας, κλεψίματα και γρήγορες επιθέσεις. Ο παίκτης από την Ονδούρα είχε πέρσι ποσοστό επιτυχημένων αμυντικών μονομαχιών 48,7% και όταν έχανε τη μπάλα την ανακτούσε σε ποσοστό 23,7%. Αν δείτε τους αντίστοιχους αριθμούς των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, ή ακόμα και του Άμραμπατ θα αντιληφθείτε τη διαφορά…

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X