Μετά το «όχι» του Πάντερ ο Παναθηναϊκός πάει για τον Ντόρσεϊ

Μετά το «όχι» του Πάντερ ο Παναθηναϊκός πάει για τον Ντόρσεϊ
Photo Credits: INTIME

Στην ευρωπαϊκή αγορά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πλέον για τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά τον Φακούντο Καμπάτσο, ένας ακόμη μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού απέρριψε την καλύτερη οικονομική πρόταση των «πράσινων» για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ο Κέβιν Πάντερ, βασικός στόχος του Εργκίν Αταμάν για τη θέση «2», αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα και αναγκάζει το «τριφύλλι» να στραφεί σε άλλες λύσεις για την ενίσχυσή του. Άλλωστε ο Τούρκος προπονητής έχει ως προτεραιότητα μετά τον Λούκα Βιλντόσα να αποκτηθούν άλλοι δύο ή τρεις ξένοι παίκτες στα γκαρντ με ικανότητα στην προσωπική φάση και το σουτ.

Ο Παναθηναϊκός ασφαλώς και ήλπιζε στο «ναι» του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ, ωστόσο ήταν προετοιμασμένος για όλα και έχει αρκετές εναλλακτικές λύσεις υπόψη, αλλά και διάθεση να δώσει αρκετά χρήματα για να ενισχυθεί σημαντικά. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ούτως ή άλλως αποτελούσε στόχο, αλλά μετά τη δυσάρεστη χθεσινή εξέλιξη το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη πιο έντονο. Βέβαια ούτε αυτή η υπόθεση είναι απλή, αφού παρότι ο 27χρονος άσος δεν είναι στα πλάνα της Φενέρμπαχτσε, δεσμεύεται με ισχυρό συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, με τις αποδοχές του να υπερβαίνουν ετησίως το 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δεν προτίθεται να τον αποζημιώσει ή θέλει τουλάχιστον να απαλλαγεί πλήρως από το υπόλοιπο του συμβολαίου του (ως το 2025). Πάντως το γεγονός ότι ο διεθνής άσος έχει ελληνικό διαβατήριο, τον καθιστά ακόμη πιο ελκυστική επιλογή για τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται δεδομένα για τον Ντάντε Έξουμ, ωστόσο ο Αυστραλός δεν δείχνει να βιάζεται και φαίνεται πως έχει το βλέμμα του και στην επιστροφή του στο ΝΒΑ. Τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να απασχολήσει σοβαρά ο Σαμπάζ Νέιπιερ, που είχε φτάσει μια ανάσα από το ΟΑΚΑ μέσα στη σεζόν (προτού αποκτηθεί ο Ματ Τόμας). Όμως ο Αμερικανός γκαρντ σκέφτεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ για οικογενειακούς λόγους, ενώ σε περίπτωση που συνεχίσει στην Ευρώπη φαίνεται πως έχει προτεραιότητα η Αρμάνι Μιλάνο που θέλει να τον κρατήσει.

Στην ευρωπαϊκή αγορά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές που να… συγκινούν ιδιαίτερα στα γκαρντ, επομένως δεν είναι απίθανο ο Παναθηναϊκός να στραφεί στο ΝΒΑ, κάτι που όμως απαιτεί χρόνο και υπομονή. Ο Εργκίν Αταμάν, πάντως, έχει δείξει πως ξέρει να… ψωνίζει από τις ΗΠΑ, όπως έχει κάνει κατ’ επανάληψη στην καριέρα του, με πιο τρανταχτή περίπτωση την απόκτηση του Σέιν Λάρκιν.

Στην αγορά των free agents υπάρχουν βάσει κασέ αρκετά προσιτοί παίκτες, όπως ο πρωταθλητής με τους Νάγκετς Ρέτζι Τζάκσον, ο αδερφός του Τζρου Χόλιντεϊ, Άαρον, ο Τζαβόντε Γκριν, ο Σέικ Μίλτον ή ακόμη και οι Ευρωπαίοι Γκόραν Ντράγκιτς (αν και ο Σλοβένος είναι στα 37), Σβι Μιχάιλιουκ (ο Ουκρανός ήταν αντίπαλος της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ) και Φρανκ Ντιλικινά (ο Γάλλος δεν είχε την προσδοκώμενη εξέλιξη)

Ο Παναθηναϊκός τηρεί στάση αναμονής και για τις υπόλοιπες κινήσεις του. Έχει κάνει τις κρούσεις του σε Ματίας Λεσόρ και Ζακ ΛεΝτέι, ενώ αναμένει την απάντηση του Γιώργου Παπαγιάννη (που συνεχίζει ατομικές προπονήσεις στις ΗΠΑ) και τις εξελίξεις με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα γίνει γνωστή και η τύχη της προσφυγής του Ντίνου Μήτογλου στο CAS, με τον διεθνή πάουερ φόργουορντ/σέντερ να έχει καλή επικοινωνία με το «τριφύλλι» για την επιστροφή του. Εφόσον μειωθεί η ποινή του και γίνει διαθέσιμος από το Νοέμβριο, τότε θα αναπροσαρμοστούν και τα πλάνα για την ενίσχυση της front line.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X