Στην ΑΕΚ ακούνε τον Αλμέιδα και όχι τα… social!

Στην ΑΕΚ ακούνε τον Αλμέιδα και όχι τα… social!
Photo Credits: INTIME

O Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την τακτική της ΑΕΚ στις μεταγραφές και τη λογική που χάνεται από αυτούς που δεν εκτιμούν…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε μεταγραφή έχει πάντα τις δικές της ιδιαιτερότητες. Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να κουβαλάει «κουσούρια» που ο κόσμος δεν τα ξέρει, εμείς οι δημοσιογράφοι επίσης δεν τα γνωρίζουμε, αλλά φυσικά οφείλουν να τα ξέρουν αυτοί που πρέπει. Για κάθε έναν που λέει: «Φέρε αυτόν», μπορεί να υπάρχουν «πινελιές» που να τον καθιστούν για κάθε ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή ακατάλληλο.

Θέλετε να μιλήσουμε συγκεκριμένα; Πριν από ένα χρόνο λοιπόν, ο Μαρσέλο είχε προταθεί στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Έχω την αίσθηση ότι είχε προταθεί και στον Πάοκ, αλλά δεν παίρνω όρκο. Όταν το είχα μάθει και είχα ρωτήσει σχετικά τους ανθρώπους του Δικεφάλου, αυτό που μου είχε ειπωθεί (και σε μένα, αλλά και σε έναν ακόμα συνάδελφό μου) ήταν το εξής: «Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε, διότι όταν μας τον πρότειναν, μάθαμε πράγματα τα οποία τα γνωστοποιήσαμε στον Αλμέιδα και δεν ήθελε να ασχοληθούμε…».

Όταν αποκτήθηκε και παρουσιάστηκε στη φιέστα με τις… περούκες ο Βραζιλιάνος με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ και την ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ, υπήρχαν φωνές τόσο εδώ στο site όσο και στα social media, όπου με το γνωστό «τρυπάκι» άρχισαν να αποθεώνουν τον Βαγγέλη και να κράζουν τον Μελισσανίδη.

Τα ίδια (και ίσως και χειρότερα) έγιναν και με τον Χάμες. Μάλιστα η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο πήρε τον Σιντιμπέ και τον Φαν Βέερτ και έκλεισε και τον Φερνάντες. Η κατάληξη της χρονιάς έδειξε ότι οι Κονέ, Κουχάρσκι και Αλμέιδα είχαν απόλυτο δίκιο και δικαιώθηκαν απόλυτα για τις επιλογές τους.

Το να κάνει ο οποιοδήποτε τον προπονητή και τον scout επειδή παίζει Football Manager είναι πανεύκολο. Στην τελική δεν κάνει save το παιχνίδι, το ξαναπαίζει και κατακτά 45 σερί πρωταθλήματα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής: Πέρσι το καλοκαίρι υπήρξε μία ομάδα, ένας σχεδιασμός, ένας προσανατολισμός οικονομικός που έδειξε συγκεκριμένα πράγματα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη σχετικά πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ρητά και κατηγορηματικά πως θα επιδιώξει να ικανοποιήσει τα θέλω του Ματίας Αλμέιδα και πως θα γίνουν τέσσερις – πέντε ποιοτικές προσθήκες.

Αυτό σε απλά μαθηματικά σημαίνει ότι θα αποκτηθεί ένας στόπερ που θα έρθει για να διεκδικήσει θέση βασικού. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει να τελειώσει θετικά το θέμα του Πινέδα, ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να φέρει έναν εφάμιλλο παίκτη και στη συνέχεια θα κοιτάξει να κλείσει τις «τρύπες» που έχει στα άκρα και ίσως και στην κορυφή της επίθεσης.

Το πως θα το κάνει, ΔΕΝ έχει καμία σημασία. Αν χρειαστεί να δώσει συμβόλαια όπως στον Βίντα (δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ) θα το κάνει και δε θα ρωτήσει κανέναν. Αν χρειαστεί να δώσει συμβόλαια εκατομμυρίου όπως έχουν πολλοί παίκτες της ΑΕΚ επίσης θα το κάνει. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνει ο Μελισσανίδης είναι να πάρει τον «Χ» επειδή κάποιος έγραψε στα σόσιαλ «δώσε ρε 8, 10, 12 εκατομμύρια και πάρε τον».

Αυτές οι μπακαλίστκες λογικές οδήγησαν την ΑΕΚ πριν από λίγα χρόνια στην οικονομική καταστροφή. Όπως έχω ξαναπεί, λογιστής δεν ήμουν και δε θα γίνω. Αυτό που πρέπει να νοιάζει κάθε φίλο της ΑΕΚ είναι να ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ η ομάδα. Οι παίκτες που θα έρθουν όχι να έχουν απλά ένα καλό βιογραφικό, αλλά τα χαρακτηριστικά τους να ταιριάζουν απόλυτα στα θέλω του Αλμέιδα διότι αυτός θα τους «πλάσει» και θα τους «ενσωματώσει» στην ομάδα.

Και φυσικά, ωραίο είναι να λες φέρε τον… Οταμέντι, τον… Ντάλεϊ Μπλιντ και τον… Ασένσιο, αλλά σημασία έχει να… έρχεται. Υπάρχουν επίσης ατελείωτα παραδείγματα προέδρων που ξεκίνησαν και έριχναν λεφτά (τα οποία πήγαιναν στον κουβά), έφερναν ονόματα και τώρα όχι απλά η κάνουλα έχει… κλείσει, αλλά δεν μπορούν να τελειώσουν υποθέσεις που είναι… δεδομένες.

Αυτό που μπορώ να γράψω επίσης με σιγουριά, είναι ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναλάβει ξανά τα λάθη του 2018. Να χρειάζεται δηλαδή τρεις έτοιμους παίκτες και να πάει σε «στοιχήματα». Βεβαίως οι τότε συνθήκες με τις τωρινές δεν έχουν καμία απολύτως ομοιότητα. Και η δυναμική που είχε τότε η ΑΕΚ με αυτή που έχει τώρα είναι η μέρα με τη νύχτα…

Η υπόθεση του Πινέδα

Για τον Πινέδα έγραψα συγκεκριμένα πράγματα στο προηγούμενο blog. Αυτό που επιβεβαιώνεται όσο περνάνε οι μέρες, είναι ότι η Θέλτα δεν έχει στα χέρια της καμία άλλη πρόταση, από καμία άλλη ομάδα. Διότι ΑΝ είχε και ήταν καλύτερη από την πρόταση που της έχει καταθέσει η ΑΕΚ θα τον είχε κάνει ήδη πακέτο.

Αποδείχθηκε ότι τα ποσά που γράφονταν το προηγούμενο διάστημα για τον Πινέδα, ήταν οι ευσεβείς πόθοι των Ισπανών. Και απλά επειδή κάποιοι πήραν τα δημοσιεύματα από τα τοπικά μέσα του Βίγκο και τα αναδημοσίευσαν και κάποια εξ αυτών είχαν brand name για κάποιους έγιναν… δεδομένα.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο οργανισμός της ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα ξέρουν καλύτερα που πρέπει να κινηθούν οικονομικά για να κλείσουν την υπόθεση. Επίσης ξέρουν καλύτερα από τον κάθε «λογιστή» μέχρι πόσα μπορούν να δώσουν ή σε ποιο ποσό έχει αποφασίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να βάλει «κόφτη».

Ας τους αφήσουμε λοιπόν να κάνουν τη δουλειά τους και ας αφήσουμε να συνεχίσουν την πετυχημένη περσινή συνταγή. Εκτός και αν έχετε την εντύπωση πως όλοι αυτοί στην ΑΕΚ τη χρονιά που ο σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας θέλουν να αποτύχουν και μάλιστα παταγωδώς…

ΥΓ: Η νέα ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Γαλανόπουλου είναι δικαίωση και για τον παίκτη και για την ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα παιδί γέννημα – θρέμμα του συλλόγου, που λόγω του τραυματισμού του αναγκάστηκε να περάσει πολλά. Η ΑΕΚ και ειδικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον στήριξαν στα δύσκολα και το παραδέχθηκε και ο ίδιος στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο και στον Άκη. Η επέκταση του συμβολαίου του, έγινε με τις ευλογίες και του Ματίας Αλμέιδα. Ο οποίος πέρσι είχε ως επιλογή τον… Φράνσον που τον είχε στην προετοιμασία, αλλά στη διάρκεια της χρονιάς δεν τον χρησιμοποιούσε και μόλις ο Κώστας έγινε καλά του πήρε τη θέση. Τώρα λοιπόν, ακολουθώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Γαλανόπουλος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ακόμα πιο πολύτιμο εργαλείο και η ΑΕΚ θα μπορεί να κοιτάξει και για κάτι πιο ελπιδοφόρο…

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X