Οι διπλανοί του Γκαρσία και το πραγματικό ζήτημα στον φορ

Οι διπλανοί του Γκαρσία και το πραγματικό ζήτημα στον φορ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνεται από μια ατάκα του Ντέμη για τον Λιβάι και βάζει στο τραπέζι το θέμα του επιθετικού στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάντα όταν ο Ντέμης ή ο Ζήκος ή ο Μπορμπόκης καταθέτουν μια ποδοσφαιρική άποψη, βαραίνει πάντα πολύ περισσότερο. Ή για να είμαι πιο ακριβής, προφανώς και είναι θέσφατο σε σχέση με το πως μπορεί να τα βλέπει τα πράγματα ένας κάποιος Τσίλης. Και ξέρετε αυτές οι απόψεις όχι απλώς έχουν βαρύτητα, αλλά βοηθούν πολύ να δούμε ορισμένα πράγματα που αφορούν και το ποδόσφαιρο γενικώς και την ΑΕΚ ειδικώς, μ’ ένα πιο σωστό και ίσως πιο καθαρό μάτι.

Ο Ντέμης λοιπόν, μίλησε χθες για τον Γκαρσία και την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ. Είπε πως ένας πιο καθαρόαιμος φορ όπως για παράδειγμα ο Σπόραρ του ΠΑΟ, έχει καλύτερα τελειώματα από τον Λιβάι. Κάτι που είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως ο Γκαρσία μετρά μόλις λίγους μήνες στην θέση του σέντερ φορ και είχε πολλά και διαφορετικά για να μάθει.

Όμως αυτό που ο Ντέμης επεσήμανε, είναι αυτό που όλοι μας έχουν δει, για τις πολλές άλλες δουλειές που κάνει ο Γκαρσία μέσα στο γήπεδο. «Η δουλειά που κάνει ο Λιβάι είναι οι διάδρομοι, οι πάσες, πόσα γκολ έχουν βάλει οι διπλανοί σου». Να πω την αλήθεια, αυτό που έκανε περισσότερο «κλικ», ήταν η ατάκα για τα γκολ των… διπλανών του Γκαρσία. Και αν ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς, θα καταλάβει πόσο σωστό και κυρίως πόσο σημαντικό για το παιχνίδι της ΑΕΚ, είναι αυτό που είπε ο Ντέμης.

Δείτε λοιπόν λίγο τι έκαναν στο σκοράρισμα, οι… διπλανοί του Γκαρσία στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ στην περυσινή σεζόν. Μόνο στο πρωτάθλημα, δεν βάζω κύπελλο. Ο Γκατσίνοβιτς έβαλε εννέα γκολ. Ήταν η πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Και όπως είπε και πριν λίγες μέρες σε μια συνέντευξη, «στην ΑΕΚ ξαναβρήκα τον εαυτό μου». Ο Πινέδα έβαλε εννέα γκολ. Επίσης ρεκόρ καριέρας. Ο Τσούμπερ έβαλε οκτώ γκολ. Και αυτός στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Οκτώ γκολ έβαλε και ο Άμραμπατ και γι αυτόν ήταν από τις παραγωγικές σεζόν στην καριέρα του. Ενώ ο Αραούχο, σ’ έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο απ’ αυτόν που έχει συνήθως, πέτυχε επτά.

Συνολικά οι… διπλανοί του Γκαρσία έβαλαν δηλαδή 49 γκολ. Και σχεδόν όλοι έκαναν την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας τους. Προφανώς όλο αυτό έχει να κάνει συνολικά με την δουλειά που έκανε ο Αλμέιδα αλλά και με το πως δούλεψαν και οι ίδιοι. Φυσικά και με την ποιότητα τους. Αλλά μ’ αυτό που είπε ο Ντέμης, κάπως φαίνεται να βοήθησε και η παρουσία του Γκαρσία στην θέση του φορ και το πως το παιχνίδι του άνοιγε χώρους και έδινε πεδίο στους υπόλοιπους για να δράσουν. Ως εκ τούτου νομίζω πως πρέπει να μπαίνει πάντα και αυτό το στοιχείο, όταν ανοίγει κουβέντα περί του Λιβάι στην θέση του φορ.

Παρόλο που, για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτό είναι ένα θέμα που έχει λυθεί. Το έχει λύσει το πως το βλέπει ο Αλμέιδα, το πως ήταν η εικόνα του Γκαρσία και της ΑΕΚ καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, το πόσο εκτοξεύτηκε η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Άλλωστε στην ουσία το πραγματικό ζήτημα για την θέση του φορ στην ΑΕΚ, δεν είναι αν κάνει ή δεν κάνει ο Λιβάι. Λυμένο είναι αυτό. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ για τον δεύτερο φορ που θα έχει στην φετινή σεζόν. Αν φυσικά λάβουμε ως δεδομένο πως δεν μείνει για ακόμα έναν χρόνο ο Γκαρσία, που και αυτό είναι υπό συζήτηση.

Στην περυσινή σεζόν, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Λιβάι ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ που σχεδόν είχε πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Έπαιζε στην ενδεκάδα του πρωταθλήματος, τις περισσότερες φορές έπαιζε και στην ενδεκάδα του κυπέλλου. Αυτό φυσικά και είχε να κάνει μια το γεγονός πως ο Φαν Βέερτ ταλαιπωρήθηκε πολύ με ζητήματα τραυματισμού. Υπήρχαν δηλαδή σίγουρα πολλές φορές μέσα στη σεζόν, που ο Αλμέιδα πραγματικά θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τον Ολλανδό και δεν τον είχε διαθέσιμο. Υπήρχαν και κάποιες άλλες φορές, που ενδεχομένως θα ήθελε να έχει έναν άλλο τύπου φορ ως εναλλακτική για τον Γκαρσία.

Εδώ λοιπόν είναι που προκύπτει το ζήτημα. Ειδικά από την στιγμή που πλέον στο κάδρο μπαίνει και η Ευρώπη. Τώρα η ΑΕΚ, τουλάχιστον μέχρι και τον Δεκέμβρη, δεν θα έχει ενδεκάδα πρωταθλήματος και κυπέλλου αλλά πρωταθλήματος και Ευρώπης. Εντελώς άλλη κατάσταση και άλλο φρούτο δηλαδή. Και μην ξεχνάτε πως η ΑΕΚ, δια στόματος Μελισσανίδη, το πήχη για την παρουσία στην Ευρώπη τον έχει βάλει ψηλά. Επομένως αυτό που προκύπτει, είναι πως η ανάγκη της ΑΕΚ είναι να ψάξει στην μεταγραφική αγορά για έναν επιθετικό, με τα ίδια κριτήρια που ψάχνει και στόπερ. Τι εννοώ;

Η ΑΕΚ έχει ήδη ένα δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, αυτό του Μουκουντί και του Βίντα, που έβγαλε την σεζόν. Στην αγορά η ΑΕΚ ψάχνει και σύντομα θα κλείσει, έναν στόπερ που θα έχει την ποιότητα για να παίξει βασικός. Όχι διότι έχει χάσει ο Αλμέιδα την εμπιστοσύνη του στον Μουκουντί και τον Βίντα, αλλά διότι ξέρει πως χρειάζεται ακόμα έναν βασικό στόπερ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του φορ. Η ΑΕΚ θα ψάξει για έναν επιθετικό που θα μπορεί να παίξει βασικός. Όχι επειδή δεν της κάνει ή δεν πιστεύει στον Λιβάι. Αλίμονο. Αλλά διότι πλέον αυτό που χρειάζεται, που απαιτούν οι ανάγκες της, είναι έναν φορ που να μπορεί και αυτός να σηκώσει το βάρος του βασικού και να υπηρετήσει και το παιχνίδι της ΑΕΚ.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X