Ο Ντέμης για Λιβάι Γκαρσία: «Δεν είναι ο κλασικός φορ, αλλά κάνει τρομερές δουλειές»

Ο Ντέμης για Λιβάι Γκαρσία: «Δεν είναι ο κλασικός φορ, αλλά κάνει τρομερές δουλειές»
Photo Credits: INTIME

Για την προσφορά του Λιβάι Γκαρσία στο παιχνίδι της ΑΕΚ τόσο στο σκοράρισμα όσο και σε άλλους τομείς μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τον άσο της ΑΕΚ, Λιβάι Γκαρσία και όχι μόνο μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης που ήταν καλεσμένος του Βασίλη Σαμπράκου στην εκπομπή xPods όπου είχε ως θέμα «το εύκολο γκολ».

Συγκεκριμένα, ο Ντέμης αναφερόμενος στον Λιβάι Γκαρσία επισήμανε: «Την αναλογία των Goals με το xGoals. Αυτό θα ήθελα, θα προτιμούσα να είναι κοντά. Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν ποδοσφαιριστή από μία σεζόν. Παλιά υπήρχαν οι σκόρερ αλλά τώρα βάζουν λιγότερα αλλά σκοράρουν περισσότερα πρόσωπα. Για παράδειγμα δεν θεωρώ κλασσικό φορ τον Λιβάι Γκαρσία αλλά το συγκρίνω με κλασσικό φορ πριν από 15 χρόνια. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ποιος είπε ότι χρειάζεται πλέον κλασσικός φορ; Μπορεί στα τετ-α-τετ να έχει μία αδυναμία αλλά όλα τα υπόλοιπα που κάνει στο γήπεδο είναι τρομερά».

«Ο Σπόραρ ας πούμε μπορεί να είναι καλύτερος ως κλασσικός φορ από τον Λιβάι. Δηλαδή σε τετ-α-τετ να σκοράρει πιο εύκολα. Το λέω γιατί βλέπω την κίνηση του Σπόραρ», είπε ακόμη ο Νικολαΐδης.

«Δεν είναι μόνο τα γκολ όμως. Η δουλειά που κάνει ο Λιβάι είναι οι διάδρομοι, οι πάσες, οι ασίστ, πόσα γκολ έχουν βάλει οι διπλανοί σου. Για αυτό δεν μετρούν μόνο τα γκολ. Ο Σπόραρ στη φετινή ΑΕΚ θα έβαζε 20 γκολ, ο Μπακαμπού δεν ξέρω, θα ταίριαζε περισσότερο ο Σπόραρ», σημείωσε επίσης ο Νικολαΐδης.

Καταλήγοντας, ο Ντέμης αποκάλυψε πως όταν ποδοσφαιριστής: ««Πήγαινα στον Γαλάνη όταν έπαιζα. Μου άρεσε να ασχολούμαι με αριθμούς. Πόσες τελικές έκανα, πόσες χρειαζόμουν για να βάλω γκολ. Από περιέργεια όχι για εμένα. Ήθελα να μάθω περισσότερα για το ποδόσφαιρο. Φυσικά τα κοιτούσαμε, παρότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ανάλυση».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X