Αυξάνονται οι απώλειες, μεγαλώνουν και οι ανάγκες για τον Αλμέιδα και την ΑΕΚ

Αυξάνονται οι απώλειες, μεγαλώνουν και οι ανάγκες για τον Αλμέιδα και την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ και περιμένει να ακούσει από τον ίδιο τον Αλμέιδα πως ακριβώς σκέφτεται για το νέο ρόστερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το λέμε και το γράφουμε ξανά και ξανά ότι η ΑΕΚ έχει ήδη μία έτοιμη 20αδα παικτών για να ξεκινήσει ακόμα και τώρα -αν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις- με συγκεκριμένο πλάνο, δοκιμασμένα πρόσωπα και σωστό τακτικό σχέδιο. Αν επί παραδείγματι είχε αύριο το απόγευμα ευρωπαϊκό παιχνίδι θα έπαιζε με τους Αθανασιάδη, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ρότα, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ και Γκαρσία. Έχοντας στον πάγκο της, τους Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Φαν Βερτ, Πήλιο (ή Ραντόνια) και Ζίνι.

Προφανώς σε 50 ή 51 μέρες από τώρα που θα δώσει το πρώτο της ευρωπαϊκό ματς, θα είναι ιδανικό να έχουν προστεθεί στο ρόστερ της τουλάχιστον 4-5 ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας. Επιπέδου δηλαδή που θα βάζουν δίλημμα ανοικτό στον Ματίας Αλμέιδα για το ποιους θα επιλεγεί και πώς θα τους διαχειρίζεται συνολικά, ανάλογα με τον αντίπαλο, τη διοργάνωση και τη σημασία του εκάστοτε αγώνα. Το ανησυχητικό είναι ότι αυξάνονται οι απώλειες. Διότι ήδη έχει χάσει τον Αραούχο αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τον έχει πίσω από Σεπτέμβριο, ενώ εκτός για όλη τη σεζόν μένει ο Φερνάντες. Παρελθόν δε, αναμένεται να αποτελέσει ο Άμραμπατ. Μοιραία οι ανάγκες αυξάνονται.

Σίγουρα μας έκανε ζημιά στην όλη προσέγγιση το γεγονός ότι αναβλήθηκε -λόγω πολλού σοβαρού γεγονότος- εκείνη η συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα. Θα μαθαίναμε περισσότερα για το πώς σκέφτεται και δεν θα μαντεύαμε για παράδειγμα αυτή τη στιγμή αν θέλει έναν ή δύο στόπερ. Αν του αρκούν δύο εξτρέμ ή μήπως χρειάζεται τρεις. Πως θέλει να είναι ο επιθετικός που θα αποκτηθεί και τι σκέφτεται για τον Φαν Βερτ. Θέλει δύο μέσους στην περίπτωση που δεν παραμείνει ο Πινέδα ή επιπλέον ένας θα είναι αρκετός;

Αυτά που ξέρουμε και όσα θα μάθουμε

Προφανώς κάποια πράγματα θα αποφασιστούν και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Γαλανόπουλος για παράδειγμα θα είναι ένα ερωτηματικό για τον προπονητή. Πέρυσι ήταν εκτός βασικού σταδίου και στην πορεία φάνηκε -όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε- ότι έπρεπε να ακολουθείται ειδική διαχείριση μαζί του. Αν φέτος βγάλει όλο το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα και μπει στο 100% ενόψει της επόμενης σεζόν, σίγουρα αυτό θα μετρήσει στη σκέψη του Αλμέιδα. Όπως το ίδιο θα συμβεί στην περίπτωση κατά την οποία παρουσιάσει εκ νέου πισωγυρίσματα. Όλοι βέβαια μπορούμε να έχουμε τις δικές μας σκέψεις μέχρι να ακούσουμε τον Αργεντινό να αναλύει τα δεδομένα, διότι θεωρώ ότι θα το κάνει κάποια στιγμή.

Πολλοί είναι εκείνοι, όπως εν προκειμένω και η αφεντιά μου, που πιστεύουμε ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει δύο στόπερ, τουλάχιστον δύο μέσους και τρεις ακραίους επιθετικούς. Πέρυσι στις πτέρυγες έφτασε το Δεκέμβριο να έχει συνολικά πέντε (Άμραμπατ, Φερνάντες, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ) κι όμως υπήρχαν περιπτώσεις που εκεί χρησιμοποιούσε επίσης τον Πινέδα. Άρα οι λύσεις συνολικά ήταν έξι. Τώρα οι δύο είναι εκτός πλάνων (Άμραμπατ, Φερνάντες), ο Πινέδα είναι στον αέρα, ενώ ο Τσούμπερ υπολογίζεται πλέον ως δεύτερος επιθετικός και γενικότερα στον κεντρικό άξονα παρά στα πλάγια. Άρα είναι λογικό να πιστεύει κάποιος ότι η ΑΕΚ, με περισσότερα παιχνίδια φέτος κιόλας λόγω Ευρώπης, χρειάζεται τρεις για τα άκρα.

Όπως όμως προείπα, υπάρχει αυτό που θέλουμε ή πιστεύουμε εμείς και εκείνο που έχει κατά νου ο προπονητής. Δεν ξέρουμε πως το σκέφτεται διότι δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Οπότε μένουμε στα βασικά και πρωτεύοντα που είναι σίγουρα ένας αριστερός στόπερ (ιδανικά ο Αραούχο), δύο ακραίοι επιθετικοί με ικανότητα να παίζουν και στις δύο πτέρυγες, ένας μέσος εφόσον πάει στραβά η υπόθεση Πινέδα και ο επιθετικός που λογικά θα μπορεί να παίζει και μαζί με τον Γκαρσία.

Ιδανικό θα ήταν τουλάχιστον δύο εξ αυτών να βρίσκονται στην Ολλανδία από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Εκεί πέφτει τώρα το βάρος, αυτή είναι η προσπάθεια που γίνεται. Μόνο να περιμένουμε μπορούμε και να έχουμε την ηρεμία που μας παρέχει η περυσινή ευστοχία του αρμόδιου επιτελείου. Τουλάχιστον τώρα η η ΑΕΚ έχει μία γερή και δουλεμένη βάση αν για παράδειγμα σκεφτεί κάποιος ότι πέρυσι έκανε προετοιμασία και ξεκίνησε να παίζει χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ της.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X