Είναι μεγάλη η γκαντεμιά με τον Πάολο, όχι επειδή δεν θα βρεθεί λύση

Είναι μεγάλη η γκαντεμιά με τον Πάολο, όχι επειδή δεν θα βρεθεί λύση
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον τραυματισμό του Φερνάντες, που πραγματικά είναι μεγάλη στραβή και όχι διότι η ΑΕΚ δεν θα βρει τρόπο να κλείσει το κενό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και στο ποδόσφαιρο είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα οι τραυματισμοί. Αλλά να είναι τραυματισμός που έρχεται σ’ ένα ματς ή σε μια προπόνηση ή έστω σε ακραία περίπτωση ακόμα και σ’ ένα φιλικό. Να προκύπτει όμως ένα τόσο σοβαρό πλήγμα εν καιρώ ειρήνης, δηλαδή διακοπών, το λες και επιτομή της γκαντεμιάς.

Πάντα θεωρούσα πως το πιο ακραίο που είχε συμβεί ποτέ στην ΑΕΚ, ήταν εκείνος ο τραυματισμός του Ζουκουλίνι. Αφενός διότι είχε έρθει σε μια ανύποπτη φάση σε στραβοπάτημα σε προπόνηση. Αφετέρου και κυρίως, διότι εκείνη η προπόνηση ήταν προαιρετική, καθώς είχε ήδη παίξει η ΑΕΚ ματς πρωταθλήματος. Και εκείνη η απόφαση του Ζουκουλίνι, να μην αράξει για ρεπό αλλά να πάει για δουλειά, επί της ουσίας του στοίχισε μισή σεζόν.

Τώρα αυτή η φάση με τον Πάολο, είναι ακόμα πιο ακραία. Διότι ο Φερνάντες ήταν σε καλοκαιρινές διακοπές. Και δεν γίνεται και κάθε μέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, να τηλεφωνεί ένας παίκτης από τις διακοπές του στους ανθρώπους της ομάδας και να τους λέει «έκοψα τον αχίλλειο μου». Αν το πεις και απότομα, μπορεί αυτός που είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, να χρειαστεί και κανένα υπογλώσσιο για να το παλέψει.

Στα μάτια τα δικά μου όλο αυτό είναι μια τεράστια γκαντεμιά. Όχι προφανώς επειδή η ΑΕΚ δεν θα βρει τρόπο να καλύψει το κενό. Αυτό, για να ξέρουμε και τι λέμε, μήνα Ιούνιο, είναι ίσως το μικρότερο πρόβλημα. Ο Αλμέιδα έχει αποδείξει πως ξέρει να βρίσκει λύσεις, ακόμα και όταν έσκασαν ατυχίες σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Θα τα βάλει όλα κάτω, θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσει σ’ αυτό που πρέπει να γίνει, ώστε να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει ο Φερνάντες για μεγάλο αλλά και κρίσιμο λόγω και Ευρώπης διάστημα.

Η μεγαλύτερη γκαντεμιά είναι για τον Πάολο και κυρίως για όσα έχει δείξει πως μπορεί να κάνει και σίγουρα τα περιμέναμε μετά από μια προετοιμασία καλοκαιρινή με τον Αλμέιδα. Φυσικά και δεν περιμέναμε την γκολάρα του τελικού του κυπέλλου, για να καταλάβουμε πως ο Φερνάντες την μπάλα μπορεί να την κάνει κομπολόι μαζί με όποιον αντίπαλο μπορεί να βρει μπροστά του. Αυτά τα είχαμε όλοι δει, διότι ήταν πολύ προφανή, από τότε που ήταν στον Βόλο.

Πάντα όμως πρέπει να περιμένεις όταν γίνεται μια τέτοιου είδους μετακίνηση, για το πως θα μπορέσει ο παίκτης να ανταποκριθεί στο διαφορετικό βάρος της φανέλας. Δεν είναι το ίδιο να κρύβεις την μπάλα όταν παίζεις στον Βόλο και το ίδιο να το κάνεις όταν παίζεις στην ΑΕΚ. Βεβαίως ο Φερνάντες δυσκολεύτηκε πολύ σ’ αυτή την μετάβαση. Όχι όμως λόγω διαφοράς βάρους φανέλας, αλλά λόγω έντασης προπονήσεων. Όπως ίδιο πρόβλημα είχε και ο Φαν Βέερτ.

Κατά τα άλλα, ο Πάολο έδειξε πως δεν έχει κανένα ζήτημα να κάνει ποδοσφαιρικές «αλητείες» με την μπάλα στα πόδια του, ακόμα και με μια βαριά φανέλα όπως της ΑΕΚ, ακόμα και όταν το σύμπαν καίει γύρω του. Διότι την γκολάρα στον τελικό του κυπέλλου, μ’ αυτό το σπάσιμο στ’ άλατα του Ίνγκασον, την έκανε στις καθυστερήσεις ενός τελικού κυπέλλου που ήταν ακόμα στην κόψη του ξυραφιού. Και με την ΑΕΚ να παίζει και με παίκτη λιγότερο.

Θυμίζω επίσης, πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φερνάντες δεν είχε κανένα απόλύτως θέμα να κάνει μαγικά κόλπα, όταν η μπάλα έκαιγε. Το έκανε και τον περασμένο Γενάρη, στο ματς με τον Παναθηναϊκό που η ΑΕΚ ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, πάλι στις καθυστερήσεις. Μ’ εκείνη την «άρρωστη» ποδοσφαιρικά ντρίμπλα μέσα στην περιοχή, που σίγουρα θα κατέληγε σ’ ένα πλασάρισμα σαν αυτό του Πανθεσσαλικού, αν δεν υπήρχε η ανατροπή και το πέναλτι.

Ο Φερνάντες ξέρει μπάλα καντάρια. Και έχει δείξει, έστω και στο λίγο που έπαιξε φέτος λόγω των τραυματισμών του, πως μπορεί να κάνει τα κόλπα του με την μπάλα, ακόμα και σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων όπως η ΑΕΚ και σε κρίσιμα παιχνίδια όπως τελικοί κυπέλλου ή ντέρμπι. Ήταν δεδομένο λοιπόν, πως αυτός ο παίκτης, με καλοκαιρινή δουλειά με τον Αλμέιδα, τη νέα σεζόν θα μπορούσε να κάνει πολύ όμορφα πράγματα.

Τώρα πήγε πολύ πίσω. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχει να διαχειριστεί έναν δύσκολο τραυματισμό και ένα πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας. Τώρα θα κληθεί καταρχάς να δείξει και τον χαρακτήρα του. Δεν θα ξεχάσει την μπάλα αυτός ο παίκτης, όσο και να μείνει έξω. Θα χρειαστεί όμως και πολλά άλλα πράγματα, προκειμένου να καταφέρει να γυρίσει και πάλι δυνατός, ώστε να ξανακάνει τα μαγικά του. Δεν τον πήραν τα χρόνια και είναι σίγουρο πως η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα θα τον περιμένουν πίσω. Αλλά είναι μεγάλη στραβή όλο αυτό που έγινε, πρωτίστως για τον ίδιο τον Φερνάντες.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X