Για να πετύχει ο Πλάθα στην ΑΕΚ θα πρέπει να στηριχθεί από όλον τον οργανισμό και τους οπαδούς

Για να πετύχει ο Πλάθα στην ΑΕΚ θα πρέπει να στηριχθεί από όλον τον οργανισμό και τους οπαδούς
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να πετύχει ο Χουάν Πλάθα στην ΑΕΚ

Μετά την μεγάλη επιτυχία την υπογραφής του Χουάν Πλάθα, αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται τα σχέδια για την επόμενη σεζόν, που για να μην ξεχνιόμαστε η ΑΕΚ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής της. Μπορεί αυτό για το αγωνιστικό κομμάτι να μην λέει κάτι, αφού η Ένωση πρέπει να έχει καλή ομάδα όπως και να έχει, αλλά σίγουρα και το να παίξει καλό μπάσκετ και να έχει επιτυχία θα είναι σημαντικό σε μια τέτοια σεζόν.

Θυμόμαστε άλλωστε το 2018 και την τεράστια επιτυχία που είχε η ομάδα, πως συνέπεσε αρμονικά με την ταινία «1968» και όλα πέτυχαν ιδανικά, σε μια χρονιά που θα την θυμάται για πάντα όλος ο κόσμος.

Στήριξη στον Πλάθα

Ο Χουάν Πλάθα είναι ένας προπονητής από το πάνω ράφι και αυτό δεν αμφισβητείται και όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το κατά πόσο θα είναι πετυχημένο το πέρασμα του από την ΑΕΚ, σαν επιλογή είναι απόλυτα σωστή. Ακόμα και χάλια να τα πάει (χτυπάμε ξύλο), είναι μια κίνηση επιπέδου ΑΕΚ. Νομίζω αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Σε συζητήσεις που είχα με διάφορους ανθρώπους του μπάσκετ, πολλοί έθεσαν το θέμα ότι, ως όνομα και καριέρα, ίσως είναι στην τοπ τριάδα των προπονητών που πέρασαν τα τελευταία πολλά χρόνια από την Ένωση, μετά τον τεράστιο Ντούντα και τον Ιωαννίδη.

Έχοντας λοιπόν αυτήν την αποδοχή από όλους εντός και εκτός ομάδας, το επόμενο που θα πρέπει να γίνει είναι να στηριχθεί καταλλήλως. Μην ξεχνάμε ότι εδώ και 1.5 χρόνο βρίσκεται μακριά από τους πάγκους και όπως οι παίκτες που έρχονται μετά από μακρόχρονη παρουσία είναι εκτός ρυθμού και κάπως σκουριασμένοι, έτσι και οι προπονητές θέλουν κάποιο χρόνο για να επιστρέψουν και αυτοί στην καθημερινότητά τους.

Εκτός αυτού όμως, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι από τα καλύτερα και ποιοτικότερα της Ευρώπης, αλλά είναι σίγουρα από τα πιο σκληρά με την τακτική να παίζει κυρίαρχο ρόλο. Αυτό συνήθως παίρνει χρόνο για να το συνηθίσουν οι προπονητές από το εξωτερικό, όμως ο Πλάθα έχει το πλεονέκτημα να έχει βγει και άλλες φορές από την Ισπανία, ώστε να ξέρει πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Προφανώς θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να φτιάξει μια καινούργια ομάδα και προφανώς θα πρέπει να έχει στήριξη στο ξεκίνημα όταν μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι ακριβώς αυτά που θέλουμε, όμως είναι ένας προπονητής που ήρθε να χτίσει σε ορίζοντα δύο χρόνων, οπότε όλοι ελπίζω να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό σε όρους υπομονής και σωστής αξιολόγησης της δουλειάς του.

Συνέπεια από την διοίκηση

Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και από την διοίκηση της ομάδας. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε την υπέρβαση και συμφώνησε με τον Ισπανό, αλλά τώρα θα πρέπει να τον στηρίξει και αυτός με πράξεις. Τι σημαίνει αυτό: Ότι θα πρέπει να εκπληρώσει τις περισσότερες επιθυμίες του, που πάντα σε συνεργασία με το προσωπικό της ομάδας, θα αποτελέσουν το ρόστερ τις επόμενης σεζόν. Δεν γνωρίζουμε ακόμα σε τι επίπεδα θα κινηθεί το φετινό μπάτζετ, αλλά είναι βέβαιο ότι όταν κάνεις υπέρβαση για τον Πλάθα, θα κάνεις και κάτι παραπάνω για το ρόστερ της ομάδας. Το πόσο πολύ ή λίγο θα είναι αυτό θα το μάθουμε, αλλά να μην περιμένει ο κόσμος… τρέλες.

Δεύτερον και πολύ σημαντικό, να συνεχίσει το νοικοκύρεμα στα οικονομικά, ώστε η ομάδα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Φέτος, η καθυστέρηση στην δήλωση του Μάιλς στο πρωτάθλημα, στέρησε από την ομάδα μια αλλαγή στον δεύτερο γύρο, όταν τραυματίστηκε ο Στρέλνιεκς. Τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν και όλα θα πρέπει να γίνονται όπως πρέπει, αν θέλουμε να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και τα λάθη που έχουν γίνει.

Πάμε και στον κόσμο. Αν όχι το 100% σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου της ΑΕΚ, έχει ενθουσιαστεί με την έλευση του Ισπανού τεχνικού και αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα. Στο παρελθόν, στο άκουσμα του ονόματος του προπονητή που αναλαμβάνει την ΑΕΚ, υπήρχαν ενστάσεις, αντιρρήσεις, όμως νομίζω αυτήν την φορά όλοι παραδέχονται ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Η ομάδα λοιπόν θα χρειαστεί στήριξη, να νιώσει την ζεστασιά του κόσμου, όπως έγινε πέρσι στα Ευρωπαϊκά ματς και κατάφερε να κάνει τις υπερβάσεις που έκανε. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, είναι πεπεισμένος ότι με το μπάσκετ που θα παίξει η ομάδα, ο οπαδοί της Ένωσης θα έρθουν στο γήπεδο, αλλά ειδικά στο ξεκίνημα θα πρέπει να υπάρξει στήριξη.

Ο Πλάθα θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΑΕΚ στις 27 του μηνός, οπότε θα μάθουμε πολλά περισσότερα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X