Η πιο όμορφη φανέλα είναι πάντα αυτή που γράφει ΑΕΚ, αλλά…

Η πιο όμορφη φανέλα είναι πάντα αυτή που γράφει ΑΕΚ, αλλά…
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει ένα από τα πιο αγαπημένα του θέματα συζήτησης, που είναι αυτό της φανέλας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φανέλα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και αγαπημένη υπόθεση. Η γενιά μου ήταν παιδί και έφηβος στην δεκαετία του ’80. Και κοιτάζει με μεγάλο φθόνο τα παιδιά που όλα αυτά τα τελευταία χρόνια,  έχουν την δυνατότητα, εννοώ την τεχνική και σίγουρα όχι πάντα την οικονομική, να αποκτήσουν μια φανέλα της ΑΕΚ. Για την γενιά στην οποία αναφέρομαι αυτό ήταν μια υπόθεση πολύ περίπλοκη και εμπεριείχε μπόλικη γκρίνια και ακόμα περισσότερη λαχτάρα.

«Παππού μια μπλούζα της ΑΕΚ θέλω». Μάλιστα. Το αίτημα πήγαινε στοχευμένα και με το κατάλληλο ύφος, που δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε άρνηση. Παρόλα αυτά, δεν υπήρχε καν το «κάτσε να δω που σκατά θα βρω τα λεφτά να πάω να του την αγοράσω από την μπουτίκ να λάμψει το προσωπάκι του». Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. Παρόλα αυτά επειδή ο κυρ Ανδρέας, όπως και κάθε παππούς αυτού του κόσμου, έφερνε τον κόσμο ανάποδα για να λάμψει το πρόσωπο από το εγγόνι, την βρήκε την άκρη.

Εμφανίστηκε μια φανέλα που εμφανώς ήταν προϊόν ευρεσιτεχνίας. Αλλά πλησίαζε πολύ κοντά στο πρωτότυπο και αυτό ήταν αρκετό όχι απλώς για να λάμψει το πρόσωπο, αλλά για να μην βγει για πολύ καιρό προκειμένου να μπει στα άπλυτα. Από τότε όμως, θαρρώ πως μαζί με την αγάπη για την ΑΕΚ, ήρθε και κούμπωσε και αυτή για την φανέλα της. Και ήδη από τότε, στα μάτια τα δικά μου, η πιο όμορφη φανέλα, ήταν πάντα αυτό που πάνω της έγραφε ΑΕΚ. Όπως και αν ήταν, ότι σχέδιο και ότι κόλπο και ότι περίεργο και εάν είχε πάνω της.

Βεβαίως θα είμαι απολύτως ειλικρινής και θαρρώ πως το έχω ξαναγράψει. Πάντα η πιο αγαπημένη από τις αγαπημένες και η πιο όμορφη από τις όμορφες, είναι η μονόχρωμη κίτρινη. Διότι μ’ αυτή γνώρισε και λάτρεψε η γενιά μου την ΑΕΚ του Θ(ε)ωμά. Επίσης μ’ αυτή η γενιά μου πανηγύρισε ως έφηβη το πρώτο της πρωτάθλημα. Στην συνείδηση αυτής της γενιάς, όταν λέμε η φανέλα της ΑΕΚ, η εικόνα που έχει περαστεί είναι η μονόχρωμη κίτρινη με το μαύρο σορτσάκι.

Ξέρω καλά πως για την πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ, η φανέλα του Τσάμπιονς Λιγκ του 1995 είναι στην κορυφή της ομορφιάς και της φινέτσας. Όπως και όλες εκείνες με τα σχέδια με τον τεράστιο δικέφαλο, που είχε λανσάρει η ιταλική basic, η οποία θαρρώ πως δεν υπάρχει πια. Και μετά το συνέχισε και η kappa νομίζω όχι με την ίδια επιτυχία και φινέτσα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και τότε, η αντιδραστική αφεντομουτσουνάρα μου, προτιμούσε την μονόχρωμη. Κίτρινη φανέλα, μαύρο σορτσάκι, αυτό ρε παιδιά, τίποτε άλλο. Σέβομαι βεβαίως πάντα το περί ορέξεως, ουδείς λόγος.

Άλλωστε για να είμαστε τίμιοι με τους εαυτούς μας, ποιος μπορεί να ισχυριστεί πως μ’ όλα αυτά που ζήσαμε φέτος, από την επιστροφή στο σπίτι μας, μέχρι την ομαδάρα του Αλμέιδα που πήρε το νταμπλ, δεν έχουμε καταχωρήσει ανάμεσα στις λατρεμένες, την τιγρε φανέλα. Μια φανέλα που, πως το να το κάνουμε, δεν ενθουσίασε και τον κόσμο πέρυσι τέτοια εποχή. Ούτε πολύ περισσότερο τους τύπους που θα είναι πάντα σε φάση, κίτρινη φανέλα, μαύρο σορτσάκι, αυτή είναι η ΑΕΚ.

Ξέρω βεβαίως και κόσμο μπόλικο που γουστάρει τις φανέλες με τις ρίγες. Που θεωρεί πως μέσα στις τοπ, είναι αυτή που φορούσε η ομάδα στο πρωτάθλημα του 2018. Το ακούω, το σέβομαι. Περι ορέξεως, ουδείς λόγος. Αλλά κίτρινη φανέλα, μαύρο σορτσάκι ρε παιδιά, αυτή είναι η ΑΕΚ. Και τώρα που εγένετο το… θέλημα, μπορούμε να περιμένουμε και την επετειακή για τα 100 χρόνια, που θα βγει τον Δεκέμβρη. Πάντα με το μυαλό πως δεν είναι οι πολλές οι τζιριτζάντζουλες στην φανέλα, το καλύτερο μας. Είπαμε, μην τα ξαναλέμε. Κίτρινη φανέλα, μαύρο σορτσάκι.

Για να εξηγούμαστε όμως και να μην παρεξηγούμαστε. Πάντα, αλλά όμως πάντα χωρίς κανέναν αστερίσκο, η πιο όμορφη φανέλα του κόσμου, θα είναι αυτή που θα γράφει πάνω της ΑΕΚ και θα έχει το σήμα με τον δικέφαλο. Μονόχρωμη ή με σχέδια ή με ρίγες κάθετες ή πλατιές, ή στραβές ή λεπτές. Ή ακόμα και με ραβδώσεις. Αφού θα είναι η φανέλα της ΑΕΚ, θα είναι πάντα η πιο όμορφη του κόσμου. Αλλά ρε παιδιά, πως να το κάνουμε. Κίτρινη φανέλα, μαύρο σορτσάκι. Αυτό.

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X