Το μήνυμα του Αγγελόπουλου με Πλάθα και οι προοπτικές της ΑΕΚ για την νέα σεζόν

Το μήνυμα του Αγγελόπουλου με Πλάθα και οι προοπτικές της ΑΕΚ για την νέα σεζόν
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την σημασία της απόκτησης του Πλάθα και τον Αγγελόπουλο που έστειλε το δικό του μήνυμα.

Ευχάριστα νέα αργά χθες το βράδυ, καθώς η ΑΕΚ έδωσε τα χέρια με τον Χουάν Πλάθα για τα επόμενα δύο χρόνια. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Μάκη Αγγελόπουλου, που η αλήθεια είναι ότι πέρασε από πολλά κύματα μέχρι να καταλήξει σε συμφωνία και πλέον η ομάδα μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί για την επόμενη σεζόν.

Το παρασκήνιο με Πλάθα

Σίγουρα μια συμφωνία με έναν προπονητή του διαμετρήματος του Πλάθα δεν ήταν εύκολη. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε αποφασίσει και αυτό είχε επικοινωνηθεί σε όλους τους τόνους, ότι η Ένωση θα πάει σε Ισπανικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι θα επέλεγε ένα συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ, που εκφράζει την Ισπανική σχολή, οπότε μοιραία θα έπρεπε να υπάρχει ένας Ισπανός προπονητής για να την εφαρμόσει. Ο Αγγελόπουλος είχε πάντα σαν πρώτη επιλογή τον Πλάθα, με αυτόν έκανε την μοναδική συνάντηση και τελικά με αυτόν συμφώνησε.

Τώρα που τελείωσαν όλα, μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι ο Πλάθα είχε έρθει πριν 2 εβδομάδες στην Ελλάδα για να συζητήσει από κοντά με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, να δει τις εγκαταστάσεις του γηπέδου και τι ετοιμάζεται για το μέλλον και να έχει έτσι μια πρώτη επαφή. Προφανώς για να φύγει τότε χωρίς συμφωνία, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή, όμως υπήρξε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για να συνεχίσουν τις συζητήσεις.

Στο ενδιάμεσο από τότε μέχρι χθες, έγιναν διερευνητικές επαφές και με άλλους προπονητές και από την Ελληνική αγορά, όμως ο διακαής πόθος ήταν ο Πλάθα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε να φέρει έναν προπονητή που θα του δώσει τα κλειδιά και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τελικά με μια δεύτερη προσέγγιση κατέληξαν σε συμφωνία τις τελευταίες ημέρες και απλά κανόνιζαν τα διαδικαστικά για να μπορέσει να έρθει και πάλι στην Ελλάδα και να παρουσιαστεί, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

Το μήνυμα του Μάκη

Πάμε τώρα και στο background αυτής της κίνησης που ίσως είναι και το σημαντικότερο κομμάτι. Με την συμφωνία αυτή ο Μάκης Αγγελόπουλος δηλώνει και πάλι ότι είναι εδώ. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα που δεδομένα υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, κάνει μια επιλογή προπονητή από το πάνω ράφι, που αν τα βάλουμε κάτω, μπορεί να είναι και μέσα στα τοπ-3 ονόματα προπονητών τα τελευταία 20 χρόνια, από άποψη καριέρας.

Δεύτερο πολύ σημαντικό. Συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Εδώ και χρόνια η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει μια μονιμότητα στις επιλογές της, όχι μόνο στο θέμα του προπονητής αλλά και σε αυτό των παικτών, καθώς κάθε καλοκαίρι, γκρεμίζει και χτίζει από την αρχή. Την προηγούμενη φορά που έκανε διετές, ήταν με τον Στέφανο Δέδα, όμως δεν ολοκληρώθηκε για τους γνωστούς λόγους. Μακάρι αυτήν την φορά να μπορέσει ένας προπονητής να φτάσει τα δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας, κάτι που θα σημαίνει ότι ήταν επιτυχημένος.

Τρίτη παράμετρος. Όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, ένας προπονητής όπως ο Πλάθα, που έχει την ευχέρεια να επιλέγει εκείνος τις δουλειές του και επέλεξε να μείνει εκτός για έναν χρόνο επειδή δεν βρήκε κάτι να τον καλύπτει, δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα αν δεν είχε πάρει όλες τις εγγυήσεις που χρειάζεται. Επειδή τα οικονομικά της ομάδας είναι ένα μόνιμο θέμα και πολύ σωστά ο κόσμος ρωτάει τι θα γίνει με τα ban και τα χρέη, νομίζω ότι η υπογραφή του Πλάθα, τελειώνει αυτήν την συζήτηση.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές και από εδώ, τα ban θα πληρωθούν προς το τέλος Αυγούστου, με την πρόθεση να καλυφθεί όλο το ποσό για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Προφανώς η συμφωνία με τον Πλάθα, σημαίνει ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν και ο Ισπανός προπονητής δεν θα αντιμετωπίσει καταστάσεις προηγούμενων χρόνων, που δεν μπορούσαν να αποκτηθούν παίκτες λόγω κυρώσεων από την FIBA.

Φουλ για μεταγραφές

Πλέον ο νέος προπονητής της Ένωσης, θα μπορεί να αρχίσει τον προγραμματισμό του για την νέα σεζόν, έχοντας στα χέρια του ήδη τέσσερις Έλληνες παίκτες με πολυετή συμβόλαια. Οι επιλογές των ξένων, δηλαδή των παικτών που θα κάνουν την διαφορά, θα γίνουν υπό την καθοδήγηση του Ισπανού τεχνικού και σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που θα θέλει παίκτες να ταιριάζουν στο αγωνιστικό στυλ που εκπροσωπεί και θα θέλει να βγάλει στο γήπεδο.

Προφανώς χρειάζονται και κάποιο Έλληνες ακόμα αφού για είναι safe μια ομάδα και ανθεκτική στους τραυματισμούς, πρέπει να έχει 6-7 γηγενείς. Ίσως να μην είναι όλοι πρώτης γραμμής, αλλά θεωρώ ότι άλλον ένα «καλό» Έλληνα θα αποκτήσει η Ένωση, είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.

Τα πράγματα δείχνουν να μπαίνουν σε μια σειρά και τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Το σημαντικότερο κομμάτι μιας ομάδας, που είναι ο προπονητής, έκλεισε με την καλύτερη επιλογή, οπότε μένει να δούμε από εδώ και πέρα τις κινήσεις για την συμπλήρωση του ρόστερ.

Μην ξεχνάμε ότι εκτός από το αγωνιστικό, θα υπάρχουν και άλλα θέματα που θα δούμε στο μέλλον, με κεντρικό άξονα το γήπεδο των Λιοσίων και όσα θα φτιαχτούν γύρω του. Ο Αγγελόπουλος, όχι μόνο δεν δείχνει να απογοητεύεται, αλλά συνεχίζει με μεγαλύτερη διάθεση για να βάλει την ομάδα σε έναν νέο δρόμο, πιο ελπιδοφόρο.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X