Κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά στο τέλος η αλήθεια (της ΑΕΚ) θριαμβεύει!

Κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά στο τέλος η αλήθεια (της ΑΕΚ) θριαμβεύει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου παίρνει τις «πράσινες» ατάκες και βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το αφήγημα του Παναθηναϊκού κατά της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λένε, τι λένε δηλαδή, το ζούμε καθημερινά μπροστά μας, πως μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο, αλλά στο τέλος της ημέρας έρχεται ο λογαριασμός. Ερχεται η «γυμνή» αλήθεια που είναι αδυσώπητη για όποιον επιχειρεί να τη βιάσει. Οσο δυνατός και εάν είσαι επικοινωνιακά, όσο και εάν θάβεις κάτω από το χαλάκι της δικαιολογημένης έντασης τα δικά σου προβλήματα, έρχεται η πραγματικότητα να διαψεύσει κάθε αφήγημα. Ετσι, πριν καν περάσει ένας μήνας από την ανοιχτή επίθεση Αλαφούζου προς την ΑΕΚ, όλα όσα λέχθηκαν κατέρρευσαν με κρότο.

Ηταν 16 Μαΐου, μόλις δύο μέρες έπειτα από τη φιέστα της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από τη νίκη επί του Βόλου. Τότε που ακόμα το πράγμα «έκαιγε», είχε βγει ο κ. Αλαφούζος και είχε πει σκληρές κουβέντες. «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, η οποία έκλεψε παιχνίδια με τη διαιτησία. Είχε δύο ακραίες διαιτησίες υπέρ της. Βαφτίσαμε τους Πολωνούς διαιτητές μεθυσμένους και βάλαμε τον κ. Διαμαντόπουλο να σφυρίξει. Κάθε φορά που σφυρίζει για την ΑΕΚ σφυρίζει υπέρ. Εμάς μας έφεραν τον Νταμπάνοβιτς. Ήταν μια ακραία διαιτησία, ήταν απίστευτο. Έκαναν φάουλ στον Παλάσιος και τα σφύριζε ανάποδα. Το στενάχωρο είναι ότι η ΑΕΚ είχε καλή ομάδα, αλλά έκλεψε το πρωτάθλημα. Το πιστεύω ακράδαντα. Έκλεψε το πρωτάθλημα”.

Είπε και πολλά ακόμα εκείνη τη μέρα. Είπε πως η ΑΕΚ «κόλλησε» covid τους παίκτες του Παναθηναϊκού, είπε πως υπήρχε μυστική συνεννόηση των ομάδων των πλέι οφ για να δυσκολέψουν τον Παναθηναϊκό, είπε, είπε, είπε. Ο Μελισσανίδης απάντησε σε όλα αυτά, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως Μάπετ σόου, έγινε σούσουρο. Αλλά πέρα από όσα λέει η πλευρά της ΑΕΚ, έχει ενδιαφέρον να κρίνουμε όσα ανέφεραν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δηλαδή οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Η αλήθεια του Κουρμπέλη

Στις 22 Μαΐου μιλώντας στη Nova, ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανέφερε: «Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής. Θα μπορούσε να δυναμώσει κι άλλο η ομάδα. Όταν έχεις μια διαφορά 8 πόντων ξέρεις ότι πρέπει να ενισχυθείς. Δεν είχαμε το βάθος που χρειαζόμασταν. Αν βέβαια δεν είχαμε κάνει αυτόν τον Γενάρη, δεν θα το συζητούσαμε. Ηταν έναν πρωτάθλημα που όλοι είχαν τις στιγμές τους. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν οι καλύτερες ομάδες. Η ΑΕΚ το πήρε για μικρές λεπτομέρειες και εμείς το χάσαμε για λεπτομέρειες».

Είπε και άλλα ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Παναθηναϊκού. «Με την ΑΕΚ ήταν το ματς της χρονιάς. Η ΑΕΚ στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλύτερη. Μετά κάπως έσβησε το ματς. Και οι δύο ήθελαν να αποφύγουν την ήττα. Ποτέ δεν παίζει μόνος σου. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Δεν ήταν κακό όμως το αποτέλεσμα. Αν είχαμε νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσαμε να πάμε για δύο αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό».

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο Κουρμπέλης αναφέρθηκε σε δύο ομάδες που κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα, αλλά πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες. Αποδέχθηκε πως η ομάδα του δεν ενισχύθηκε με το σωστό τρόπο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και έχασε τη διαφορά που είχε αποκτήσει στο πρώτο μισό. Είπε επίσης, πως θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι και να νικήσουν την ΑΕΚ. Αλλά δεν έκαναν νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.

Η αλήθεια του Σπόραρ

Και άντε πες, ο Κουρμπέλης έβγαλε και «παράπονο» επειδή δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ο Αντραζ Σπόραρ που θα είναι το βασικό επιθετικό «όπλο» του Παναθηναϊκού, τι είπε; «Στα playoffs όμως πετάξαμε βαθμούς και χάσαμε λίγη από την τύχη μας. Η ΑΕΚ ήταν η επάξια πρωταθλήτρια. Φυσικά και υπάρχει πικρία για το ότι χάσαμε το πρωτάθλημα, αφού για εννέα μήνες ήμασταν πρώτοι». Καμία κλοπή, τίποτα που να αλλάζει αυτό που λογικά θα έπρεπε να έχουμε δει και κατανοήσει όλοι.

Πως ο Παναθηναϊκός εύλογα ήταν πιο έτοιμος στο πρώτο μισό της σεζόν. Πως είχε μια ομάδα που είχε και μεγάλη εύνοια της τύχης σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν μπορεί να είναι μια μόνιμη κατάσταση. Πως η ΑΕΚ ήταν άξια πρωταθλήτρια, αφού άντεξε ως το φινάλε, είχε περισσότερες επιλογές και λύσεις και κατάφερε να φτάσει στο φινάλε στο στόχο της. Και πως δεν έφταιξε κανείς στον Παναθηναϊκό που πέταξε βαθμούς στα πλέι οφ.

Η αλήθεια του Σάρλια

Και προς επίρρωση των όσων είπαν Κουρμπέλης και Σπόραρ, ήρθε και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια στο sdna να βάλει την τελευταία… πινελιά. «Η ΑΕΚ επίσης ήταν εκπληκτική στον δεύτερο γύρο, αφού δεν έκανε την λάθος κίνηση. Θα μπορούσα βέβαια να μιλήσω για τους διαιτητές, για κάποιες λεπτομέρειες, για το θέμα με τον Covid την τελευταία εβδομάδα, όπου δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες δικαιολογίες, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει την σεζόν νωρίτερα, δίχως να φτάσουμε στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις. Ίσως έπρεπε να είχαμε περισσότερο κουράγιο να τελειώναμε νωρίτερα με το πρωτάθλημα».

Χρειάζεται να προσθέσω κάτι σε όλα αυτά; Μόνο να αναφέρω και μια άλλη πτυχή που ανέδειξε ο μέχρι πρότινος αμυντικός του Παναθηναϊκού. «Δεν γίνεται να αλλάξει η νοοτροπία του συλλόγου μέσα σε μια διετία. Θα μπορούσαμε ωστόσο να παίξουμε πιο μυαλωμένα και να κερδίσουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και όχι να πάμε για να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό ίσως είναι το δικό μας λάθος, των παικτών, αφού ο προπονητής ποτέ δεν θα μας είπε κάτι τέτοιο. Έπρεπε να αγωνιστούμε για τη νίκη. Γι’ αυτό σου έλεγα προηγουμένως για τη νοοτροπία. Χρειάζονται τρία-τέσσερα χρόνια για να αποκτήσεις αυτή τη νοοτροπία. Να πεις δηλαδή πως παίζεις με την ΑΕΚ εκτός έδρας, αλλά πας για να νικήσεις. Πως δεν σε νοιάζει αυτό».

Περί σεβασμού και συνέχεια;

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X