Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας, η μεγάλη δικαίωση του Στάνκοβιτς (VIDEO)

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας, η μεγάλη δικαίωση του Στάνκοβιτς (VIDEO)

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ του Στάνκοβιτς με γκολ και θέαμα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα σαν σήμερα του 1971, η ΑΕΚ νίκησε 6-0 την Προοδευτική στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο της.

Ηταν ένα ολοήμερο πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον κόσμο της Ενωσης, σαν κι αυτά που ζήσαμε και φέτος, όμως είχε και μια δόση… μελαγχολίας, αφού ο Μίμης Παπαϊωάνου δεν κατάφερε να σκοράρει και να βγει πρώτος σκόρερ.

Από δύο πέτυχαν οι Κώστας Νικολαϊδης και Ανδρέας Παπαεμμανουήλ και από ένα οι Γιώργος Καραφέσκος και Νίκος Σταθόπουλος. Ο Μίμης έμεινε στα 27, ένα λιγότερο από αυτά του Γιώργου Δέδε του Πανιωνίου που βγήκε πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα και τρίτος στην Ευρώπη.

Βέβαια, ο ίδιος ο Παπαϊωάννου δήλωσε μετά τον αγώνα ότι το μόνο που τον ενδιέφερε, ήταν να πάρει η ΑΕΚ τον τίτλο. Είχαν μοχθήσει πολύ οι παίκτες όλο τον χρόνο, ενώ ήταν και προσωπικό στοίχημα του Μπράνκο Στάνκοβιτς που από το 1968 είχε αρχίσει μια διαδικασία ανανέωσης, η οποία είχε αμφισβητηθεί έντονα. Στον τρίτο χρόνο της θητείας του δικαιώθηκε και είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος και ευτυχής.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η «χορογραφία» και τα συνθήματα… αλά Τσέλσι! Λίγες μέρες νωρίτερα, η αγγλική ομάδα είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο Καραϊσκάκη και οι Ελληνες φίλαθλοι είχαν πάρει «μαθήματα» εξέδρας από τους Αγγλους που είχαν έρθει για τον αγώνα. Οσα είδαν εκεί οι οπαδοί της ΑΕΚ, τα «αποτύπωσαν» και στη δική τους εξέδρα.

Μετά τον αγώνα, μεγάλη μάζα φιλάθλων μετακινήθηκε προς την Ομόνοια για την παραδοσιακή βουτιά στο συντριβάνι και διέκοψε την κυκλοφορία, όμως η επέμβαση δέκα περιπολικών αποκατέστησε την τάξη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Τόσκας, Σταθόπουλος, Θεοδωρίδης, Καραφέσκος, Λαβαρίδης (55’ Σκευοφύλαξ) Βεντούρης (62’ Κάχρης) Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Παπαεμμανουήλ

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X