Τέλος στα ανεμομαζώματα τέλος και στα διαβολοσκορπίσματα

Τέλος στα ανεμομαζώματα τέλος και στα διαβολοσκορπίσματα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ήσυχη περίοδο που η ΑΕΚ διανύει την ώρα που ωστόσο εντείνονται οι προσπάθειες για την ενίσχυσή της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ομολογουμένως φτωχή η καθημερινότητα όσον αφορά στα μεταγραφικά δρώμενα.

Η ΑΕΚ μοιάζει να είναι σε λήθαργο εφόσον κάποιος θέλει να το δει έτσι, ωστόσο δίχως πολλά λόγια και με αυξημένη τη μυστικότητα -και όχι τη μυστικοπάθεια- ψάχνει για το καλύτερο δυνατό. Ο πήχης έχει ανέβει σημαντικά πλέον και τον Ιούνιο είναι δύσκολο να έρθουν παίκτες καλύτεροι από τους υπάρχοντες, ενόσω έχουν κατά νου πιο προηγμένα πρωταθλήματα από το μεσαίας δυναμικής ελληνικό.

Όσες φήμες έχουν κυκλοφορήσει αποδεικνύεται ότι περισσότερο εδράζονται στη σφαίρα της φαντασίας παρά στην πραγματικότητα: Οταμέντι, Μπακαμπού, Πόνσε και κάμποσοι ακόμα που μεταφέρονται από προφίλ σε προφίλ μέσω των Social Media. Ευσεβείς πόθοι, τρελές επιθυμίες αλλά όχι και αληθινοί στόχοι. Τουλάχιστον όχι τώρα… Αν φτάσουμε περί τα τέλη του Αυγούστου και δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν, ίσως να προκύψει κάτι σοβαρό. Σίγουρα όμως όχι τώρα. Χώρια που έως τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει κινηθεί για τουλάχιστον το 80% των προσθηκών που πρέπει να γίνουν.

Οι ποδοσφαιριστές που απασχολούν την ΑΕΚ, περνούν από το κόσκινο του Αλμέιδα. Θυμίζω ότι ο ίδιος ο προπονητής είχε πει πέρυσι το καλοκαίρι, στα τέλη του Ιουλίου συγκεκριμένα, ότι είχε κόψει περίπου 80 ποδοσφαιριστές από αυτούς που είχε παρακολουθήσει. Κάποιοι εξ αυτών ήταν πραγματικά καλοί παίκτες αλλά δεν ταίριαζαν με αυτό που ήθελε εκείνος να παρουσιάσει. Τότε δε, ήταν μία περίοδος στην οποία η ΑΕΚ δεν έψαχνε για 4-5 παίκτες όπως τώρα, αλλά περίπου για τους διπλάσιους. Οπότε η δεξαμενή ήταν μεγαλύτερη και οι θέσεις περισσότερες.

Εμπιστοσύνη στην ομαδική δουλειά

Τότε λοιπόν έμπαινε ο Αύγουστος και ήδη λέγαμε ότι η ΑΕΚ έχει αργήσει, παρά το γεγονός ότι είχε περισσότερο χρόνο διαθέσιμο, λόγω της έλλειψης αγωνιστικών υποχρεώσεων. Στην πορεία άπαντες διαπιστώσαμε ότι όλες οι κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν στοχευμένες και βοήθησαν την ομάδα ουσιαστικά, -άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, όμως όλες έδωσαν κάτι- να οδηγηθεί στην κατάκτηση του νταμπλ. Πώς λοιπόν τώρα μπορούμε να μην έχουμε εμπιστοσύνη;

Θα συμφωνήσω με αρκετούς που λένε ότι όσο ο Ιούνιος περνά και οδεύουμε προς την έναρξη της θερινής προετοιμασίας, αυξάνεται και η πίεση για κάποιες αρχικές προσθήκες που κρίνονται ως περισσότερο απαραίτητες. Ο στόπερ και ο φορ για παράδειγμα. Θα ήταν ευχής έργο αν ένας εκ των δύο ή ακόμα καλύτερα και οι δύο, ταξίδευαν με την ΑΕΚ στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όμως ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει τη δουλειά ως έχει και ο προπονητής να περιμένει για μερικές ημέρες ακόμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει τεχνικός στον κόσμο που να μη θέλει τους καινούριους παίκτες όσο πιο άμεσα γίνεται, αρκεί αυτό να είναι εφικτό και να αποτρέπει τις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ ψάχνει για περισσότερη ποιότητα, τότε είναι δεδομένο πως θα πέσει και σε υποθέσεις δύσκολες, με παίκτες που δεν θα λένε απευθείας όχι, αλλά δεν θα σου δίνουν και το άμεσο ναι ώστε να προχωρήσεις μαζί τους. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η συνεργασία του Αλμέιδα με το μεταγραφικό επιτελείο και την ομάδα κάποιων δυνατών ατζέντηδων που προσπαθούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ήδη παίκτες τους στην ΑΕΚ, μειώνει κατά πολύ ενδεχόμενο λάθους.

Δεν θα υπάρξουν πλέον ανεμομαζώματα για να οδηγήσουν σε διαβολοσκορπίσματα. Θα έρθουν παίκτες καλοί, δοκιμασμένοι και απόλυτα ταιριαστοί στη φιλοσοφία του Αλμέιδα. Κατανοώ οποιαδήποτε ανησυχία, από όπου κι αν προέρχεται, προσωπικά όμως νιώθω σίγουρος ότι θα γίνει η σωστή δουλειά. Με έπεισε ο Αλμέιδα με τον τρόπο του, το κέρδισε με τη δουλειά του, το εξασφάλισε πέρυσι με τις συνεργασίες του. Αν μη τι άλλο μπορούμε να έχουμε τη σιγουριά ότι όσοι αποκτηθούν, θα έχουν αυτά που θα ζητάει ο προπονητής. Παίκτες έτοιμοι και ικανοί να υπηρετήσουν το πλάνο του, όχι μπαλώματα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X