Η ΑΕΚ (πρέπει να είναι) έτοιμη για όλα με Πινέδα και Αμραμπατ!

Η ΑΕΚ (πρέπει να είναι) έτοιμη για όλα με Πινέδα και Αμραμπατ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταπιάνεται με τα δύο πρώτα μεγάλα ανοιχτά θέματα της ΑΕΚ, το μέλλον των Πινέδα και Αμραμπατ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει μακρά παράδοση σε… σήριαλ. Μεταγραφικές υποθέσεις που κάποιες φορές χρονίζουν, τουλάχιστον με όσα βλέπουμε εμείς που είμαστε εκτός της διαδικασίας. Το τρέχον καλοκαίρι, η ΑΕΚ είχε στο ξεκίνημα να βρει λύσεις σε τρία ζητήματα από το υλικό που οδήγησε στο νταμπλ και έπειτα να βρει τις σωστές κινήσεις ενίσχυσης εκεί που έχουν εντοπιστεί κενά (στόπερ, αριστερό χαφ και σέντερ φορ). Ηδη, η Ένωση έκλεισε τη μία από τις εκκρεμότητες που αφορούσαν το μέλλον του Τζαβέλλα.

Δεδομένα, ήταν η πιο εύκολη απόφαση. Είχε καταστεί σαφές κατά τη διάρκεια της σεζόν, πως ο Τζαβέλλας είχε πέσει στην ιεράρχηση των στόπερ της ΑΕΚ. Με την αναγκαιότητα να αποκτηθεί ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός που θα θεωρείται εν δυνάμει βασικός, στην Ενωση είχαν την επιλογή είτε να κρατήσουν τον διεθνή στόπερ ως 5η επιλογή, είτε να ψάξουν για κάποιον εξελίξιμο που θα κλείσει την πεντάδα που χρειάζεται κάθε ομάδα. Ορθώς επέλεξαν το δεύτερο, ο Τζαβέλλας αναζητά άλλη ομάδα για να παραμείνει ενεργός και η ΑΕΚ πάει γι’ άλλα.

Ηρθε για να αλλάξει την ΑΕΚ

Ετσι κι αλλιώς, αυτό ήταν το εύκολο. Γιατί οι υποθέσεις του Πινέδα και του Αμραμπατ, είναι εκ προοιμίου δύσκολες, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία. Ειδικά με τον Μεξικανό, που αναγνωρίστηκε από το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης ως κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος – ειδικά όταν αγωνιζόταν στον άξονα – είναι εύλογο να υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Και να φουντώνουν την κατάσταση καθημερινά τα δημοσιεύματα από Μεξικό και Ισπανία, που εμφανίζουν διαφορετικές οπτικές του ίδιου θέματος.

Για τον Αλμέιδα και τη λειτουργία της ΑΕΚ, ο Πινέδα ήταν κομβικός. Δεν είναι υπερβολή εάν υποστηρίξει κάποιος, πως ο Μεξικανός ήταν απολύτως απαραίτητος στα σχέδια του τεχνικού της Ενωσης, για να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση στην οποία βρήκε την ΑΕΚ. Γι’ αυτό και ήταν ξεκάθαρος στην περυσινή εισήγηση του και η Ενωση δέχθηκε να αποκτήσει τον παίκτη, δίχως να έχει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της για μελλοντική εξασφάλιση.

Ετοιμη για κάθε ενδεχόμενο

Ηταν ένα ρίσκο που η ΑΕΚ πήρε. Ηξεραν όλοι, με δεδομένη και την ειδική κατάσταση που επικρατεί στη Θέλτα, πως υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να μην υπάρχει Πινέδα για την ΑΕΚ της επόμενης περιόδου. Αυτό που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι πως ο Αλμέιδα δουλεύει στο μυαλό του και είναι έτοιμος για κάθε πιθανότητα, για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει με τον Πινέδα. Είναι έτοιμος να τον υποδεχθεί στο ρόστερ ξανά, αλλά και να τον χάσει.

Παράλληλα με τον Αλμέιδα – που έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία Πινέδα και λόγω της ξεχωριστής σχέσης που διατηρούν εδώ και χρόνια – προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ. Και μαθαίνω, πως άμεσα θα εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα απόκτησης του Πινέδα από τη Θέλτα και ο παίκτης να μείνει στην ΑΕΚ και για τα επόμενα χρόνια, ώστε να γίνει ο ηγέτης της.

Τα δεδομένα για Αμραμπατ

Θα είναι σπουδαίο νέο για την ΑΕΚ εάν καταφέρει να κρατήσει τον Πινέδα στο δυναμικό της. Βέβαια, υπάρχει και η εκκρεμότητα που αφορά τον Αμραμπατ. Ο Μαροκινός βρίσκεται στην Ολλανδία, αποχαιρέτησε (όπως και πέρυσι) τα Σπάτα, έκανε κάλεσμα (όπως και πέρυσι) σε ομάδες, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα καθορίσουν το θέμα. Ο Αμραμπατ θέλει μεν να επιστρέψει στην Ολλανδία, αλλά είναι ένα θέμα σε ποια ομάδα και με ποιους οικονομικούς όρους.
Ο Αμραμπατ δεν αισθάνεται παλαίμαχος, που απλά ψάχνει κάποια ομάδα για να «σβήσει» την καριέρα του. Είναι ενεργός, όπως απέδειξε και στη διάρκεια της περυσινής σεζόν. Εύλογα, ως επαγγελματίας, δίνει εξέχουσα σημασία στην οικονομική του κάλυψη από πλευράς συμβολαίου. Οι ομάδες που εμφανίζονται πρόθυμες να τον αποκτήσουν αυτήν την περίοδο, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με την πρόταση της ΑΕΚ.

Ο ρόλος και η μοναδικότητα του

Αρα, για έναν παίκτη που ακόμα έχει υψηλές αθλητικές και οικονομικές φιλοδοξίες, η αγορά θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό και ποια θα είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί. Ερώτημα αποτελεί, εάν ο Αμραμπατ που βαδίζει πλέον στα 36, μπορεί να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο. Σε αυτό το επίπεδο, κάθε χρόνος είναι μια διαφορετική ιστορία και εκτιμώ πως αποδείχθηκε φέτος, τόσο με τον Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό, όσο και με τα μεγάλα αγόρια του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X