Γκάλο: «Φαβορί η ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ»

Γκάλο: «Φαβορί η ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ»
Photo Credits: INTIME

O Ροντρίγκο Γκάλο μιλάει για τον αποψινό τελικό και θυμάται τα παλιά...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ροντρίγκο Γκάλο θυμάται μέσα από το Gazzetta την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2016 με την φανέλα της ΑΕΚ, σχολιάζει τα δεδομένα του φετινού τελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ και χρίζει φαβορί την ομάδα του Αλμέιδα.

Ξεκινώντας, παρακολούθησες την φετινή πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Είδες εικόνες από την φιέστα που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια;

«Δεν ήταν εύκολο για μένα να παρακολουθήσω τους αγώνες. Παρ’ όλα αυτά, ενημερωνόμουν πάντα μετά τα ματς για τα τελικά αποτελέσματα και προσπαθούσα με αυτόν τον τρόπο να είμαι στο κλίμα. Είδα φωτογραφίες από την φιέστα που έγινε στο νέο γήπεδο της ομάδας και έμοιαζαν όλα υπέροχα. Πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται με εκείνη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 γιατί είχαμε πανηγυρίσει σε μία έδρα που δεν ήταν η δική μας».

Ήσουν μέλος της ΑΕΚ στην τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου Ελλάδος των «κιτρινόμαυρων». Τι θυμάσαι από εκείνον τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Ήταν σίγουρα μία ιδιαίτερη στιγμή για το κλαμπ γιατί συνδυάστηκε με την επιστροφή μας στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο για μία ομάδα από την κατάκτηση ενός τροπαίου. Είναι αυτό που κάθε οπαδός της περιμένει. Το αρνητικό είναι πως παίξαμε χωρίς κόσμο. Αυτό αφαιρεί το συναίσθημα από τον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα ξεχάσω ποτέ το πάρτι που ακολούθησε με τους οπαδούς μας. Ήταν κάτι τρελό. Τους θυμάμαι που ανέβηκαν στην οροφή του λεωφορείου και έστησαν την δική τους γιορτή».

Θεωρείς, δηλαδή, ότι είναι λανθασμένη απόφαση να διεξαχθεί και φέτος ο τελικός του Κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών;

«Μπορεί η απουσία του κόσμου να έχει αρνητικές συνέπειες στο ρυθμό του τελικού, ωστόσο, είναι επικίνδυνο να υπάρχουν οπαδοί αν πρόκειται να επαναληφθούν επεισόδια όπως αυτά του 2017. Είναι στενάχωρο όλο αυτό που συμβαίνει γιατί κανονικά το συγκεκριμένο ματς θα έπρεπε να είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Τι θυμάσαι πιο έντονα από τους τρεις χαμένους τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα το να χάνει μία ομάδα τρεις συνεχόμενους τελικούς δεν είναι το πιο σύνηθες. Έτσι, όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Ένας, μόνο, μπορεί να κερδίσει σε έναν αγώνα που κρίνει ποιος θα κατακτήσει ένα τρόπαιο. Θέλαμε να νικήσουμε, αλλά για κάποιον λόγο αυτό δεν ήταν δυνατό».

Θεωρείς ότι έχει ομοιότητες ο φετινός τελικός ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τους τρεις που έχουν προηγηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες το 2017, το 2018 και το 2019;

«Όχι νομίζω πως θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο δυνατός όσο άλλες χρονιές και αυτό φάνηκε και στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλή ψυχολογία μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θεωρώ ότι θα εμφανιστεί πιο καλά προετοιμασμένη».

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο με δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα δεν είχε μία τόσο καλή πορεία σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έφτασε ως την κατάκτηση του τροπαίου;

«Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει μέσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου να σώσει την χρονιά. Μπορεί να μην είχαν μία καλή σεζόν στο πρωτάθλημα, ωστόσο, αν επικρατήσουν στον τελικό θα μετριάσουν τις άσχημες εντυπώσεις από τα αρνητικά αποτελέσματα στα play offs».

Θεωρείς ότι υπάρχει φαβορί στον τελικό;

«Η ΑΕΚ είναι το φαβορί με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την έκπληξη αν οι ποδοσφαιριστές του βρεθούν σε καλή μέρα. Όλα θα κριθούν σε ένα και μόνο ματς, αυτό έχει ως συνέπεια να μην συγχωρείται κανένα λάθος».

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις από την Βραζιλία στους φίλους της ΑΕΚ;

«Τους εύχομαι να πανηγυρίσουν ξανά την Τετάρτη και να κλείσει έτσι για εκείνους και για την ΑΕΚ μία εξαιρετική σεζόν».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X