ΑΕΚάρα γράψε απόψε ιστορία και σήκωσε το νταμπλ! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα γράψε απόψε ιστορία και σήκωσε το νταμπλ! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚάρα έτοιμη να γράψει ιστορία και να πάρει το νταμπλ μετά από 45 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη στιγμή έφθασε, η ΑΕΚάρα έχει απόψε ραντεβού με την ιστορία στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ (20:30, Comsote Sports 1, σχολιασμός enwsi.gr και μετάδοση από το ENWSI TV).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή ιστορική χρονιά του συλλόγου, στην οποία όχι μόνο μπήκε στο νέο της «σπίτι», αλλά επέστρεψε και στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας τη Stoiximan Super League. Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει μπροστά της έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της και πρώτο μετά από 45 ολόκληρα χρόνια!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι σε τελικό για έβδομη φορά στην ιστορία τους και τέταρτη την τελευταία επταετία, στον 81ο τελικό της διοργάνωσης.

Αμφότερες μετρούν από τρεις κατακτήσεις στις έξι προηγούμενες συναντήσεις τους, με την ΑΕΚ να παίρνει τον τίτλο τις σεζόν 1938/39, 1977/78 και 1982/83, με τον ΠΑΟΚ να «απαντά» με τρεις σερί τίτλους σε ισάριθμους τελικούς από το 2016 μέχρι το 2019.

Για την «Ένωση» η αποψινή θα είναι η 27η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου, έχοντας κατακτήσει 15 φορές το τρόπαιο, με πιο πρόσφατη εκείνη πριν από επτά χρόνια απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ ταξίδεψε «πάνοπλη» και συσπειρωμένη στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, με τον Ματίας Αλμέιδα να παίρνει άπαντες στην αποστολή, ακόμα και τον τραυματία, Σέρχιο Αραούχο.

Τα δεδομένα για την ενδεκάδα είναι λίγο περίπλοκα, καθώς ο Αργεντινός τεχνικός έχει δοκιμάσει πολλά. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχει ένα “πάντρεμα” της ενδεκάδας του πρωταθλήματος με αυτήν του Κυπέλλου. Κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς έχει το προβάδισμα έναντι του Αθανασιάδη.

Ο Ρότα θα αγωνιστεί στα δεξιά, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της άμυνας όλα είναι ανοικτά. Είναι πιθανό να παίξουν Βίντα και Μουκουντί χωρίς όμως να αποκλείεται η έκπληξη των Μήτογλου-Τζαβέλλα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αριστερό άκρο της άμυνας με τους Χατζισαφί και Μοχαμάντι.

Στη μεσαία γραμμή στα ματς Κυπέλλου αγωνίζονται οι Γαλανόπουλος – Μάνταλος, ωστόσο αυτό το δίδυμο είναι πολύ πιθανό ότι θα σπάσει. Είτε με τη χρησιμοποίηση του Πινέδα εκεί είτε με έναν εκ των Σιμάνσκι – Γιόνσον.

Οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ διεκδικούν θέσεις για τα δύο άκρα της επίθεσης μαζί με τους Φερνάντες και Ελίασον, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν οι Τσούμπερ και Γκαρσία.

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε ότι σκέφτεται να κάνει την έκπληξη ως προς τον σχηματισμό της ενδεκάδας του τελικού.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ

Ίδια τακτική με Αλμέιδα επέλεξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, στην οποία έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες φίλοι της ομάδας ώστε να ντοπάρουν ψυχολογικά τους παίκτες, πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή, συμπεριλαμβανομένου και του τραυματία, Νέλσον Ολιβέιρα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ
1ος Βοηθός: Μαρκ Μπορς
2ος Βοηθός: Στέφαν Λουπ
4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
VAR: Γκίντερ Περλ
AVAR: Βασίλειος Νικολακάκης
Παρατηρητής: Βασίλειος Τεροβίτσας


AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X