Βλέπουν ΑΕΚ και...τρέχουν στον Ολυμπιακό, μέρα μνημείο με Κύπελλο και «εξάρα» (VIDEO)

Βλέπουν ΑΕΚ και...τρέχουν στον Ολυμπιακό, μέρα μνημείο με Κύπελλο και «εξάρα» (VIDEO)

Σαν σήμερα η ΑΕΚ έριχνε κυπελλική εξάρα στον Ολυμπιακό και κατακτούσε το κύπελλο της επιστροφής το 2016

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 17η Μαϊου θυμίζει δύο μεγάλες νίκες της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

Η πιο πρόσφατη είναι το 2-1 στον τελικό του 2016 στο άδειο (κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης) ΟΑΚΑ με τα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 38’ και του Ράφικ Τζιμπούρ στο 51’ (το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 85’ ο Τσόρι Ντομίνγκεζ). Με υπηρεσιακό προπονητή τον Στέλιο Μανωλά, η ΑΕΚ υπερίσχυσε απόλυτα του Ολυμπιακού και κατέκτησε τον τίτλο που «σφράγισε» την επιστροφή της της ΑΕΚ στη Super League.

Αλλά η πιο ιστορική 17η Μαϊου είναι αυτή του 1978, όταν η ΑΕΚ κέρδισε με 6-1 τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό της Νέας Φιλαδέλφειας! Η υπερομάδα του Λουκά Μπάρλου διέσυρε τους ερυθρόλευκους και προκρίθηκε στον τελικό, όπου κατέκτησε το νταμπλ με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το… λάθος να προηγηθούν με τον Βορειοϊρλανδό Ντέρεκ Σπενς, αλλά η ΑΕΚ έφερε άμεσα το σκορ στο 3-1 με έναν κεραυνό του Μπάγεβιτς, με πλασέ του Μαύρου και με το εμβληματικό γκολ του αείμνηστου Τάσου που μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα απευθείας φάουλ του Τάκη Νικολούδη και δύο ακόμα πλασέ του Μαύρου διαμόρφωσαν το τελικό 6-1.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X