Η καλύτερη ομάδα παραμένει φαβορί, αν όλα παιχτούν στα ίσια

Εικόνες από το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης εξηγεί γιατί η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι φαβορί για το πρωτάθλημα και γιατί η Φιλαδέλφεια πρέπει να είναι "ηφαίστειο" την Τετάρτη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο κάποιος που νομίζει πως το ποδόσφαιρο παίζεται με ρακέτα, δεν κατάλαβε μετά και το ματς στην Λεωφόρο, ποιά είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ποια ομάδα αξίζει πραγματικά να πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Και επειδή ακριβώς η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα και το έδειξε και σ’ αυτόν τον περιβόητο τελικό για το πρωτάθλημα, παραμένει το φαβορί για τον τίτλο. Παρόλο που δεν κέρδισε.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί, μα πως είναι φαβορί αφού δεν κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Να το εξηγήσουμε για να το έχουμε καθαρό στο μυαλό μας όλοι. Η ΑΕΚ φέτος δεν υπάρχει ντέρμπι που να μην ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της. Όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση αυτό της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό στα Play Offs, δεν υπήρχε ντέρμπι στο οποίο να είναι καλύτερος. Και ότι νίκες πήρε, τις “έκλεψε” ποδοσφαιρικά.

Απομένουν ακόμα τρία ματς μέχρι και το τέλος. Η ΑΕΚ έχει τον Ολυμπιακό την Τετάρτη, τον Άρη την Κυριακή και τον Βόλο την επόμενη Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός έχει τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, τον Ολυμπιακό την Κυριακή και τον Άρη την επόμενη Κυριακή. Αν όλες οι ομάδες μπουν στο γήπεδο και παίξουν στα ίσια τα ματς, πείτε μου με το χέρι στην καρδιά, ποια ομάδα είναι το φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Το ξαναγράφω και το υπογραμμίζω και βάζω και κεφαλαία γράμματα. Να παιχθούν όλα στα ίσια.


Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα. Το έδειξε και σ’ ένα ματς που πήγε κουβαλώντας ένα βουνό με προβλήματα. Γι αυτό και δεν υπάρχει κανείς μέσα σ’ αυτή την ομάδα, που να μην πιστεύει ακόμα και τώρα πως μπορεί να φτάσει στο πρωτάθλημα. Κανείς. Το πιστεύουν όλοι βαθιά. Και ο Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές και όλοι μέσα στην ομάδα. Γι αυτό και ρίχνουν το βάρος στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Εκεί που όλοι ξέρουμε τι θα κάνει ο αντίπαλος. Εκεί που κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ. Εκεί που ο κόσμος πρέπει να είναι εκεί και πρέπει πραγματικά να είναι ο δωδέκατος παίκτης. Όχι στην κλισεδιά που λέμε συνήθως. Στην κυριολεξία.

Αυτή η ΑΕΚ που μπήκε χθες στην Λεωφόρο, μπορεί να κερδίσει και τα τρία ματς. Το έδειξε. Γιατί είναι καλύτερη. Πέστε μου όμως με το χέρι στην καρδιά και ποδοσφαιρικά, αυτός ο Παναθηναϊκός όπως τον είδατε χθες στην Λεωφόρο, μπορεί να κερδίσει και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, αν φυσικά τα ματς παιχθούν κανονικά και στα ίσια; Δεν το νομίζω. Και ο Αλμέιδα και οι παίκτες του ξέρουν καλά. Επομένως τα πράγματα είναι απλά. Για την ΑΕΚ έχει τεράστια σημασία να είναι “βεζούβιος” την Τετάρτη η Φιλαδέλφεια. Να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν, αν δεν δούμε ποδοσφαιρικά παράλογα, περίεργα και απαράδεκτα.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X