Γκουαρδιόλα: «Δεν ζω για την ιστορία μου, όταν πεθάνεις οι δικοί σου σε θυμούνται απλά για λίγες ημέρες»

Γκουαρδιόλα: «Δεν ζω για την ιστορία μου, όταν πεθάνεις οι δικοί σου σε θυμούνται απλά για λίγες ημέρες»
Photo Credits: INTIME

«Δεν ζω για την ιστορία μου, όταν πεθάνεις οι δικοί σου σε θυμούνται απλά για λίγες ημέρες», δήλωσε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιμένει ότι επικεντρώνεται στο να «κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους» και όχι στο να κυνηγάει την Ιστορία στη Σίτι… με τον Ισπανό να απέχει 11 παιχνίδια από την… αθανασία.

Φαινόταν αδιανόητο πριν από λίγο καιρό, αλλά το στέμμα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ως ο σπουδαιότερος όλων απειλείται με τη Μάντσεστερ Σίτι να απέχει μόλις 11 παιχνίδια από το να γράψει ιστορία. Αν η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα φτάσει το τρεμπλ της Γιουνάιτεντ το 1999 και κατακτήσει την Premier League, το Champions League και το FA Cup, πολλοί θα ισχυριστούν ότι ο Καταλανός τεχνικός θα είναι ο καλύτερος προπονητής των τελευταίων 50 ετών. Αν και ο Φέργκι έχει κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα (16 έναντι 10 του Πεπ) και έχουν από ένα-δύο Champions League, ο Γκουαρδιόλα έχει ήδη κατακτήσει το δικό του αγγλικό grand slam της Premier League, του FA Cup και του League Cup και θεωρείται γκουρού της προπονητικής με έναν τρόπο που δεν υπήρξε ποτέ ο Φέργκιουσον. Και τρομάζει το γεγονός ότι ο κόουτς της Σίτι είναι ακόμα μόνο 52 ετών και ο Σερ Άλεξ είχε κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στην Premier League σε αυτή την ηλικία.

Η συζήτηση για την κληρονομιά και τη θέση του Γκουαρδιόλα στην ιστορία είναι αναπόφευκτη, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι κίνητρο. «Ζήσε τη στιγμή», λέει. «Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Δεν ζω για την ιστορία μου. Μου αρέσει να είμαι εδώ επειδή έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όταν πεθαίνεις, οι στενοί συγγενείς σε θυμούνται για λίγες μέρες και μετά τέλος. Είναι λυπηρό αλλά αληθινό!», δηλώνει.

«Αρκεί που ο κόσμος σήμερα απολαμβάνει να μας βλέπει. Πάντα λέω ότι το σημαντικό είναι να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο. Να είμαστε καλύτεροι το βράδυ της Τετάρτης από μια εξαιρετική ομάδα όπως η Άρσεναλ. Αν οι άνθρωποι χαμογελούν όταν θυμούνται αυτή την περίοδο, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο. Καλύτερα από οποιοδήποτε τρόπαιο. Όταν πηγαίνεις στον κινηματογράφο, σε μουσικές συναυλίες, θέλεις να διασκεδάζεις. Οι μάνατζερ και οι παίκτες δεν μπορούν να το ξεχάσουν, ακόμη και αν αγωνίζονται για τον τίτλο. Όλα στη ζωή μου είναι πέρα από τις προσδοκίες μου. Ποτέ δεν περίμενα αυτό που έχω ζήσει, ακόμα και την άνοδο με την ομάδα Β της Μπαρτσελόνα. ‘Αν τελείωνα την καριέρα μου αύριο, δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα άλλο», πρόσθεσε.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X