Ετσι έφτασε η ΑΕΚ στο νταμπλ, σφραγίδα πρωταθλήματος με γκολάρα Παπαϊωάννου (VIDEO)

Ετσι έφτασε η ΑΕΚ στο νταμπλ, σφραγίδα πρωταθλήματος με γκολάρα Παπαϊωάννου (VIDEO)

Ο Παπαϊωάννου ισοφάρισε το γκολ του Παουνόφσκι και η ΑΕΚ αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια 1978, τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγαλειώδης πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του τίτλου του 1978 που έμελλε μάλιστα να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, έφτασε στη μαθηματική της επιβράβευση σαν σήμερα. Το 1-1 στην Καστοριά την Κυριακή των Βαϊων σε συνδυασμό με το 0-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη επέτρεψαν στην ΑΕΚ να διατηρήσει διαφορά επτά βαθμών, η οποία δεν θα μπορούσε να καλυφθεί στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές με το βαθμολογικό σύστημα 2-1-0.

Υπό τα χειροκροτήματα των ντόπιων φιλάθλων της αλλά και με τη συμπαράσταση εκδρομέων οπαδών της, η ελλιπής στην άμυνα (χωρίς Νικολάου και Ιντζόγλου) ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει έστω έναν βαθμό από μια καλή επαρχιακή ομάδα, όπως εκείνη η Καστοριά που δύο χρόνια αργότερα θα κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι είχε δοκάρι με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 25’, όμως τα σπουδαία ήρθαν στο δεύτερο μέρος.

Η Καστοριά άνοιξε το σκορ με τον Σέρβο επιθετικό Σλόμπονταν Παουνόφσκι στο 65’ και ανάγκασε την ΑΕΚ να… σοβαρευτεί. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει και σκόρερ της καθοριστικής αυτής ισοπαλίας ήταν ο άνθρωπος που επί 16 χρόνια οδηγούσε την ΑΕΚ. Ο 36χρονος Μίμης Παπαϊωάννου στο 73’ δέχθηκε μια ωραία σέντρα από τον Τάκη Νικολούδη, έκανε δύο ντρίπλες και με σουτ έκανε το 1-1.

Ήταν ο έκτος τίτλος της ΑΕΚ, τέταρτος στην Α’ Εθνική και τέταρτος για τον Μίμη Παπαϊωάννου που θα πανηγύριζε και αυτόν του 1979. Μετά από 31 αγωνιστικές, η ΑΕΚ μετρούσε 29 ματς σερί χωρίς ήττα, από τότε δηλαδή που έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για τη δεύτερη αγωνιστική και ο Λουκάς Μπάρλος αντικατέστησε τον Φράντισεκ Φάντρονκ με τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι. Το σερί θα έφτανε στους 31 αήττητους αγώνες μέσα στην ίδια σεζόν! Το επανέλαβε η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, αλλά «μοιρασμένο» στον δεύτερο γύρο της σεζόν 1991-92 και τον πρώτο της σεζόν 1992-93.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Τόσκας, Ραβούσης, Θεοδωρίδης, Βιέρα (77’ Λάζ. Παπαδόπουλος) Νικολούδης, Παπαϊωάννου, Τάσος, Μπάγεβιτς (46’ Αρδίζογλου) Μαύρος.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X