Ο ρόλος του πάγκου στην πρωταγωνιστική σεζόν της ΑΕΚ...

Ο ρόλος του πάγκου στην πρωταγωνιστική σεζόν της ΑΕΚ...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει πάρει πολλά από τους παίκτες που έρχονται ως αλλαγή και εξηγεί γιατί μπορεί να δώσει και τίτλους...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σεζόν που διανύουμε είναι, έως τώρα, επιτυχημένη για την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα εντός συνόρων αφού είναι και η μοναδική η οποία διεκδικεί και τους δυο εγχώριους τίτλους.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό και παράλληλα έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο τελικό του Κυπέλλου, εκεί που θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης έχει τσεκάρει εισιτήριο για το συγκεκριμένο ματς στο οποίο θα διεκδικηθεί ο δεύτερος (σε αξία αλλά και χρονικά) εγχώριος τίτλος… Προφανώς ότι έως τώρα είναι επιτυχημένη η σεζόν δεν την κάνει και δεδομένα τέτοια στο φινάλε της.

Τι θέλω να πω με αυτό; Μα φυσικά ότι όταν βρίσκεται μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, με dna να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί – κατακτάει τίτλους, να έχει τη δυνατότητα να πάρει ένα, ή δυο τρόπαια την ίδια σεζόν, το να μη πετύχει τίποτα στο τέλος, προφανώς και δεν θα αποτελεί επιτυχία… Θα πει κανείς «μα πέρυσι ήταν 5η» και θα προσθέσω εγώ «είναι νέα ομάδα, με νέο τεχνικό και 11άδα επί της ουσίας». Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αν δεν κατακτηθεί κανείς από τους δυο τίτλους θα θεωρηθεί αποτυχία. Εδώ και το πρωτάθλημα να πάρουμε αν προκύψει ήττα στον τελικό του Κυπέλλου (πάλι από τον ΠΑΟΚ) πολλοί θα λένε ότι έμεινε η πικρή γεύση!

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε όμως και τα αυτονόητα, δυστυχώς επιβάλλεται να το κάνουμε, διότι προκύπτουν παρεξηγήσεις: ότι και να γίνει στο τέλος, ακόμη και να (κούφια η ώρα που το γράφω και χτυπώ ξύλο) μην κατακτηθεί κάποιος τίτλος, είναι πασιφανές πως έχει επιτευχθεί αγωνιστική πρόοδος, εξέλιξη και απογειώσει των δεδομένων που υπάρχουν συγκριτικά με εκείνα που υπήρχαν πέρυσι τέτοια εποχή στην ίδια ομάδα. Για να μην ξεχνιόμαστε… Το συνηθίζουμε στην Ελλάδα. Η ομάδα άλλαξε, η νοοτροπία της ολοένα και γίνεται διαφορετική και ίδια με αυτή των νικητών και επιβάλλεται να κατακτηθούν τίτλοι για να γίνει πιο εύκολο το μέλλον της ομάδας.

Σε πρωτάθλημα και (ειδικά) Κύπελλο πρωταγωνιστούν οι «αλλαγές»!

Διότι θα απογειωθεί η αυτοπεποίθηση, θα υπάρξει η γνώση και ο τρόπος πάνω στα οποία θα χτίσει ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του και την επόμενη σεζόν θα είναι πιο μπροστά απ’ όλους δεδομένα: αν δεν πάμε σε συγκλονιστικές αλλαγές από τον πάγκο (που δεν πρόκειται) έως το ρόστερ… Τώρα που αναφέρθηκα στην λέξη «πάγκος», δεν θα είναι υπερβολή αν και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος (πόσο μάλλον του νταμπλ) να αναγνωρίσουμε ότι χάρη σε αυτόν έχουν επιτευχθεί σημαντικές επιτυχίες έως τώρα και θα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και τους τίτλους (εφόσον κατακτηθούν) που θα προσθέσει η ΑΕΚ στην τροπαιοθήκη της στο υπέροχο Μουσείο της που περιμένουμε να ανοίξει τις πόρτες του με αυτό του Προσφυγικού Πολιτισμού!

Δεν χρειάζεται να γράψει και να ψάξει κανείς αρκετά για να διαπιστώσει ότι οι λύσεις από αλλαγές του κόουτς έχουν επιτρέψει στην ΑΕΚ να συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Μόνο ο Τσούμπερ έχει προσφέρει από 9 έως 12 πόντους που λέει ο λόγος, μιας και μιλάμε για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν λογίζεται για βασικός, σωστά; Σωστά… Από κοντά και ο Πέτρος Μάνταλος με τον διεθνή Ελβετό, μαζί οι δυο τους, έχουν προσφέρει καμιά 20αριά βαθμούς στους «κιτρινόμαυρους» (προσθέστε και τον Πάολο Φερνάντες, τον Άμραμπατ, τον Φαν Βέερτ) και θα έχετε εύκολο συμπέρασμα το οποίο προφανώς και συνηγορεί σε αυτό που σημειώνω παραπάνω.

Ο ρόλος του πάγκου στην πρωταγωνιστική σεζόν της ΑΕΚ...

Παράλληλα υπάρχει ο θεσμός του Κυπέλλου. Εκεί η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό χάρη στις δεύτερες επιλογές της. Οκ κανείς στην Ένωση δεν είναι δεύτερη επιλογή, όλοι είναι εν δυνάμει βασικοί, στην πράξη και όχι στην… αούα! Αλλά κυριολεκτικά αυτό έχει γίνει, αυτό ισχύει, είναι γεγονός: όχι μόνο με την Κηφισιά και τις Σέρρες, αλλά σε διπλά ματς με τον Ολυμπιακό και στα δυο η ενδεκάδα Κυπέλλου όπως βαφτίστηκε (και σωστά) από τα ΜΜΕ για να δώουν να καταλάβουν σε όλους ότι ο Δικέφαλος προχώρησε σε rotation άνω των 5 με 6 αλλαγών, για την ακρίβεια 9 έως 10 άλλους έβαλε στα ματς με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά Κυπέλλου ο Ματίας Αλμέιδα.

Υγ: Δεν ήταν εικόνα ομάδας που πήγε στο Ισραήλ για να διεκδικήσει τις οποίες πιθανότητες πρόκρισης υπήρχαν… Κάκιστα προετοιμασμένη αγωνιστικά και πνευματικά η ΑΕΚ με τη 40αρα να έρχεται σα φυσικό ακόλουθο των παραπάνω. Το μήνυμα που εγώ πήρα από την εικόνα της ομάδας ήταν: “να το παίξουμε, να το χάσουμε, να φύγουμε”! Δεν παίξαμε ποτέ, από το πρώτο σφύριγμα, έως το φινάλε και δεν χώρα να ψάχνουμε δικαιολογίες για την έδρα και το “πολεμικό” σκηνικό που έστησαν οι γηπεδούχοι…

Ο ρόλος του πάγκου στην πρωταγωνιστική σεζόν της ΑΕΚ...

Υγ2: Δεν ξεκίνησε καλά η κυπελλούχος ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ. Πάει ματς do or die τώρα με τις πράσινες, μας έχουν δείξει ότι έχουν αντιδράσει με την πλάτη στο τοίχο αυτά τα κορίτσια, για να δούμε.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X