Τι περιμένω από την ΑΕΚ και όχι από τους άλλους

Τι περιμένω από την ΑΕΚ και όχι από τους άλλους
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις μεγάλες μάχες που η ΑΕΚ έχει μπροστά της, εντός κι εκτός γηπέδων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την κατάσταση την έχουμε εμπεδώσει. Ο Ολυμπιακός παίζει στη Λεωφόρο και σέρνεται, όμως με την ΑΕΚ φουλάρει τις μηχανές μπας και πετύχει ανατροπή από το εις βάρος του 0-3 στο πρώτο ματς. Στη Λεωφόρο ηττάται με κάτω τα χέρια, στου Ρέντη ωστόσο δεν πατάει άνθρωπος για να διαμαρτυρηθεί κι ενώ την επόμενη ημέρα η διοίκηση του συλλόγου ασχολείται με τους μεθυσμένους Πολωνούς που δεν σφύριξαν στο ΑΕΚ – Άρης!

Δεν σας γράφω κάτι που δεν γνωρίζετε. Τα επισημαίνω όλα αυτά διότι θα δούμε και χειρότερα στη συνέχεια. Ο στόχος είναι να μην πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, συντονισμένα και από τους τρεις. Μη βγάζετε τον ΠΑΟΚ εκτός ‘κλίκας’, την ερχόμενη Τετάρτη ο Λουτσέσκου θα εμφανιστεί για να δώσει τον αγώνα της ζωής του. Σκοπό άλλο δεν έχει από το πώς θα προκαλέσει αναταραχή σε εμάς. Θα βγει στο γήπεδο, θα κάνει αυτά που δεν κάνει σε κανένα άλλο, θα επιχειρήσει να βάλει φωτιά στο παιχνίδι με κάθε τρόπο. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια θα πείτε. Χμ… Αυτό είναι κάτι που θέλω να το δω.

Πέρα από τις τόσες και τόσες αναποδιές που έχει αντιμετωπίσει στη διάρκεια της σεζόν, με έξι πολύτιμους ποδοσφαιριστές της να περνούν την πόρτα του χειρουργείου και τεράστιο πλήγμα τελευταία την τελεσίδικη για φέτος απώλεια του Αραούχο, η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει κι έναν συντεταγμένο παρασκηνιακό πόλεμο. Είναι δε η μόνη από τους τέσσερις -οι οποίοι είτε ουσιαστικά, είτε θεωρητικά διεκδικούν τον τίτλο-, που έχει να δώσει τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι με το που επανεκκινήσει η διαδικασία των play offs. Είναι τόσο σκληρή και ανθεκτική να αντέξει απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω της; Τώρα θα λάβουμε τις απαντήσεις.Τι περιμένω από την ΑΕΚ και όχι από τους άλλους

Όλοι στην τσίτα, όλοι μαζί

Η ΑΕΚ δεν έχει περισσότερα όπλα να παρουσιάσει πέρα από τη δουλειά της στις προπονήσεις, την αύρα που της δίνει ο προπονητής, την ενότητα των ποδοσφαιριστών της και την πίστη του ενός στον άλλον ότι μπορούν να τα καταφέρουν με το ποδόσφαιρό τους. Όλα αυτά θα δοκιμαστούν από τις εξωγενείς συνθήκες που εδώ και καιρό επιχειρούν να τη διατηρούν σε φάση μόνιμης πίεσης. Ίσως πρέπει να τους νικήσει όλους για να πάρει αυτό το πρωτάθλημα και τούτο πρακτικά είναι πολύ δύσκολο. Αγώνα με τον αγώνα λοιπόν και όπου μας βγάλει!

Στο αγωνιστικό σκέλος, λύσεις υπάρχουν. Αυτό που μοιάζει περισσότερο βέβαιο τώρα, είναι ότι μετά και την απώλεια του Αραούχο το δίδυμο Γιόνσον – Σιμάνσκι θα είναι απίθανο να σπάσει. Ο Τσίνο βοηθούσε πολύ ανασταλτικά, με τρεξίματα, καλύψεις, κλεψίματα και κοψίματα τα οποία ουδείς εκ των άλλων μεσοεπιθετικών του άξονα μπορεί να προσφέρει στον ίδιο βαθμό και σε αυτήν την ένταση. Άρα ψάχνουμε τον έναν που θα μπει μπροστά από τους δύο προαναφερθέντες, εκτός αν προκύψει ανάγκη να μείνει ο Δανός ή ο Πολωνός στον πάγκο λόγω κόπωσης, καρτών ή άλλου απροόπτου.

Το προβάδισμα το έχει ο Πινέδα, ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία ο Αλμέιδα θέλει να έχει μόνιμα αριστερά τον Γκατσίνοβιτς. Πίσω από τον Γκαρσία, πάντως, μπορούν να παίξουν επίσης ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ. Πληρότητα υπάρχει και στις πτέρυγες από τη στιγμή που ο Άμραμπατ επέστρεψε και οι Ελίασον, Φερνάντες είναι απολύτως καλά και ενεργοί. Δεν υπάρχει κάποιος που να περισσεύει και με συνεχόμενα ντέρμπι, Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή, όλοι αυτοί θα έχουν χρόνο και θα πρέπει να προσφέρουν το μέγιστο που μπορούν, είτε ως βασικοί, είτε ερχόμενοι από τον πάγκο.

Κλείνω με αυτό. Αντιλαμβάνομαι την αδημονία όλων, την επιθυμία για τίτλους, το μεγάλο θέλω για την επιβεβαίωση μιας ομάδας που, στο φινάλε, μας έχει πείσει ότι το αξίζει φέτος. Όμως παίζουν και οι άλλοι, εντός κι εκτός των γηπέδων, παίζουν καθαρά αλλά παίζουν και βρώμικα. Ό,τι κι αν έχει συμβεί στο τέλος, αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι πρέπει να προστατευτεί και ασφαλώς να ενισχυθεί. Ας μην αφήσουμε ενδεχόμενη μη εξέλιξη των πραγμάτων όπως τη θέλουμε, να ρίξει σκιές σε αυτό που δημιουργείται. Πάντα με την απαίτηση να γίνουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα με σκοπό την πρόοδο, αλλά σίγουρα όχι με απαξίωση.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X