Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια μέσα στη Θεσσαλονίκη και γύρος θριάμβου στην Αθήνα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια μέσα στη Θεσσαλονίκη και γύρος θριάμβου στην Αθήνα! (VIDEO)

Ο προτελευταίος τίτλος πρωταθλήματος κατακτήθηκε και μαθηματικά από την ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 16 Απριλίου 1994 η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς στέφθηκε και τυπικά πρωταθλήτρια για τρίτη σερί σεζόν νικώντας με 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην έδρα του.

Θα μπορούσε μάλιστα να έχει στεφθεί έξι μέρες νωρίτερα, όμως το 2-2 με την SKODA Ξάνθη στη Νέα Φιλαδέλφεια ανέβαλε τη στέψη κατά μία αγωνιστική.

Δύο γκολ του Αλεξανδρή (15’, 28’) από το ημίχρονο έβαλαν την ΑΕΚ σε θέση οδηγού και το γκολ των γηπεδούχων στο 50’ με τον Σοκόλ Κούστα δεν άλλαξε τίποτα. Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα και η Καλαμαριά (νυν Απόλλων Πόντου) υποβιβάστηκε.

Ηταν ο τελευταίος τίτλος πρωταθλήματος κατακτήθηκε και μαθηματικά από την ΑΕΚ πριν από εκείνον του 2018. Η ΑΕΚ δεν πήρε ποτέ κανένα «εύκολο» πρωτάθλημα (ακόμα και αυτό του 1994, όταν ήταν πρώτη και στις 34 αγωνιστικές) και δεν είχε ποτέ τίποτα δεδομένο.

Το ίδιο βράδυ, η αποστολή έγινε δεκτή στο τότε αεροδρόμιο του Ελληνικού από ένα πλήθος περίπου τριών χιλιάδων οπαδών. Πρώτα έγινε το καλό κατευόδιο από την Original Θεσσαλονίκης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και η συνέχεια δόθηκε στην Αθήνα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο γνώρισαν μία ακόμα αποθέωση από τις πολλές εκείνων των χρόνων και το πάρτι των οπαδών συνεχίστηκε σε όλη την Ελλάδα ως το πρωί.

H σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Αγορογιάννης (62’ Μπορμπόκης) Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Μ. Βλάχος, Αλεξανδρής (79’ Μητρόπουλος) Σαβέβσκι, Κασάπης, Σταματής, Σλίσκοβιτς

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X