Τζόρτζεβιτς: «Στο 4-0 από την ΑΕΚ, πέφταμε κάτω, παθαίναμε υπογλυκαιμίες για σχεδόν έναν μήνα»

Τζόρτζεβιτς: «Στο 4-0 από την ΑΕΚ, πέφταμε κάτω, παθαίναμε υπογλυκαιμίες για σχεδόν έναν μήνα»
Photo Credits: INTIME

Τι είπε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για την ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στη συνέντευξή του στο Gazzetta, μίλησε για το 4-0 από την ΑΕΚ του Ριβάλντο και το διάστημα πριν απ’ αυτό το ματς όπου εκείνος κι οι συμπαίκτες του… έπεφταν κάτω από υπογλυκαιμίες!

Μετά την ιστορία με το κάπνισμα και τον Μπάγεβιτς, το Gazzetta, στέκεται στην αναφορά του θρυλικού αρχηγού για το 4-0 από την ΑΕΚ του Ριβάλντο. Σ’ αυτό το σημείο εξήγησε πώς τόσο ο ίδιος όσο κι οι συμπαίκτες του είχαν… μείνει από καύσιμα με αποτέλεσμα να πέφτουν κάτω από υπογλυκαιμίες.

Εκτός απ’ αυτό το σκηνικό και το άλλο στο «Καραϊσκάκης» με τις πατερίτσες, σε έχουν κυνηγήσει ξανά;

Ενταση, ναι, υπήρχε. Όμως υπάρχει και μεγάλη αγάπη και όπου υπάρχει τόση αγάπη, υπάρχει και ένταση. Φάνηκαν όλα στην πορεία. Ακόμα και τότε που χάσαμε 4-0 από την ΑΕΚ, με τον Ριβάλντο, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Οι τελευταίοι που έφταιγαν τότε ήταν οι ποδοσφαιριστές. Ήμασταν έτοιμοι να πέσουμε σε κώμα. Οκ, χάσαμε αλλά γιατί χάσαμε; Γιατί ήμασταν έτοιμοι να πέσουμε κάτω, είχαμε πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Κάπου 25-28 νομίζω…

Τι είχε γίνει τότε;

Ε, μεγάλη ιστορία… Χάναμε δυνάμεις, παθαίναμε υπογλυκαιμίες, ζαλάδες. Δεν ξέρω τι είχε γίνει.

Κι αυτό ήταν όλη την εβδομάδα του αγώνα με την ΑΕΚ;

Και μήνα… Ήταν κι ο σίδηρος πεσμένος. Οι εξετάσεις μας πήγαιναν αλλού. Μέχρι να καταλάβουμε τι είχε γίνει, έπρεπε να ξυπνήσω τον εγωισμό των παικτών και να τους απελευθερώσω. Να καταλάβουν ότι δεν φταίνε αυτοί για τα άσχημα αποτελέσματα. Εμεναν 4-5 αγωνιστικές κι ο τρόπος για να κάνουμε κάτι ήταν να ξυπνήσει ο εγωισμός μας. Δυνάμεις δεν είχαμε, ψυχολογία μηδέν, άρα η μόνη λύση ήταν να πω την αλήθεια και να τους αποκαλύψω κάποια πράγματα για να τους ξυπνήσω τον εγωισμό.

Εννοείς να τους πεις τι γίνεται με τις αιματολογικές σας;

Ναι, γιατί μετά την ήττα από την ΑΕΚ, είχε έρθει στο Ρέντη όλη η διοίκηση για να ρωτήσει τι γίνεται. Πρώτη φορά ένιωσα τόση πολλή αδικία προς τους παίκτες. Για να βελτιώσεις τις τιμές σε σίδηρο και αιματοκρίτη, χρειάζεται χρόνος και εμείς τότε δεν είχαμε χρόνο. Ενας μήνας είχε απομείνει. Τι μπορούσα να κάνω; Να τους ταρακουνήσω και να τους ξυπνήσω τον εγωισμό. Τους είπα: «Εμείς είμαστε μόνοι μας, πάμε». Και σ’ έναν μήνα κατακτήσαμε το νταμπλ σε τελικό Κυπέλλου με τον Άρη. Εκεί που τα είχαμε χάσει όλα, σε τέσσερις μέρες πήραμε τα πάντα.

Η διοίκηση, κατάλαβε τι είχε γίνει με τις εξετάσεις σας;

Όταν πήραν τις εξετάσεις – και είδαν τι έγινε – κατάλαβαν.

Προπονητής ποιος ήταν;

Ο Λεμονής ήταν, πριν από έναν μήνα, και τον διαδέχτηκε ο Σεγκούρα. Όταν τον πήρα και του εξήγησα τι γίνεται είχε χαθεί στο τηλέφωνο. Δεν μιλούσε για δύο λεπτά. Κάποιος πήγε τα αποτελέσματα αλλού, για να μας δημιουργήσει προβλήματα. Παθαίναμε υπογλυκαιμίες και έρχονταν οι μασέρ και μας μοίραζαν πρωτεΐνες και γλυκά. Μέχρι να βγουν οι εξετάσεις και να δουν τι έχει γίνει, για 7-10 μέρες ξέρεις τι πέρασα εγώ; Πόσο κυνήγι έφαγα;

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη περίοδός σου στον Ολυμπιακό;

Ηταν μια δύσκολη περίοδος. Θα το πω κι αυτό, γιατί έχουν περάσει πλέον τα χρόνια. Κάποια στιγμή μας κάνουν λιπομέτρηση – κι αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κι ο Πατσατζόγλου γιατί ήταν μπροστά, όπως κι ο Νούνιες – μας βάζουν πάνω μας τα ψαλιδάκια, λένε: «Νούνιες, λίπος 11». Οκ μου φαινόταν λογικό. Ο «Πάτσα» ήταν στεγνός και του είπαν κι αυτού ότι έχει λίπος 11. Μου φάνηκε πολύ περίεργο. Ερχεται η σειρά μου, με μετρούν και μου λένε 11. «Εγώ σ’ όλη μου την καριέρα είχα 7», τους είπα. «Ασε τις μετρήσεις που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια», μου είπαν. Εν τω μεταξύ, 11 λίπος δεν έχω τώρα που δεν παίζω (γέλια). Είναι δυνατόν; «Ρε, που μπλέξαμε», είπα.

Αυτό το τιμ ήταν του Λεμονή;

Δεν θυμάμαι, αν ήταν πριν ή μετά τον Τάκη. Ήταν όλο αυτό το τιμ εργοφυσιολόγων. Φαντάσου μέχρι κι ο «Πάτσα» μού είχε πει: «Δεν γίνεται να έχεις το ίδιο λίπος με τον Νούνιες». Μας παρουσίαζαν έτσι για κάποιον λόγο, δεν ξέρω τι έκαναν. Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη όμως. Γιατί τα έκαναν όλα αυτά και γιατί τα έκρυβαν, δεν έχω ιδέα. Όταν είσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο κάνεις εξετάσεις κάθε τρεις μήνες. Καμία διατροφή δεν μπορεί να σου καλύψει ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός.

Οι βιταμίνες, το μαγνήσιο είναι συμπληρώματα που παίρνει ο καθένας. Είναι τα κλασικά. Για μια περίοδο κληρώθηκα -και καλά- έξι φορές σε ντόπινγκ. Σε έξι σερί παιχνίδια δεν γινόταν να κληρωθώ. Την τελευταία φορά πήγαμε να «σκοτωθούμε». Τους λέω: «Στην κλήρωση μόνο τον αριθμό 11 έχετε;». Μια φορά είχαν έρθει και στο Ρέντη και με κάλεσαν για να δώσω δείγμα. Μεγάλη ιστορία, αλλά και να θες να στήσεις κάτι τέτοιο, δεν γίνεται. Τους είχα πει μάλιστα: «Δώστε μου κάτι, να με πιάσετε, να με τιμωρήσετε και να τελειώνουμε». Εγώ σε όλη μου την καριέρα έπαιζα με βιταμίνη C, Voltaren και τσιγάρο. Κακώς, βέβαια, κάπνιζα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα, μπορείς να μας πεις ακριβώς τι είχε γίνει;

Δεν υπάρχει κάτι να παρεξηγηθεί. Μέσα στη χρονιά όλοι οι παίκτες σε όλες τις ομάδες παίρνουν κάποια συμπληρώματα. Όταν η βενζίνη σ’ ένα αμάξι φτάνει στη ρεζέρβα δεν θα γεμίσεις; Εκείνοι μας παρουσίαζαν ότι όλα είναι καλά, ενώ δεν ήμασταν. Και όταν ξεμείναμε από μπαταρία, δεν μας… τη γέμισαν. Δεν υπάρχει καμία διατροφή που μπορεί να σου καλύψει τις ανάγκες όταν παίζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο κάθε τρεις μέρες. Και φτάσαμε σ’ ένα σημείο να πέφτουμε κάτω. Γι’ αυτό και κάναμε κάθε τρεις μήνες εξετάσεις. Μας παρουσίαζαν τις εξετάσεις σ’ ένα κίτρινο χαρτάκι. Δεν υπήρχαν επίσημα τα αποτελέσματα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X