Η ΑΕΚ «πάτησε» την Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Λιόσια (94-78) και πάει για την πρόκριση στο Ισραήλ!

Η ΑΕΚ «πάτησε» την Χάποελ Ιερουσαλήμ στα Λιόσια (94-78) και πάει για την πρόκριση στο Ισραήλ!
Photo Credits: INTIME

Με εκπληκτικό Λεμάρ και φοβερό ματς από Μίτσελ και Μάιλς, η ΑΕΚ ισοφάρισε τη σειρά και πάει φουλ για ακόμα ένα Final 4

«Οδοστρωτήρας» η ΑΕΚ στα Λιόσια, ισοπέδωσε με 94-78 την Χάποελ Ιερουσαλήμ με μια φανταστική εμφάνιση και τώρα πάει στο Ισραήλ για να πάρει αυτό που αξίζει, την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League.

Τρομερή εμφάνιση και πολύ μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ (94-78) που ισοφάρισε την σειρά με την Χαποέλ σε 1-1 και πλέον θα πάει στο Ισραήλ για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Φάιναλ-4. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έκανε ακριβώς αυτά που έπρεπε, κατέθεσε τρομερή ενέργεια στο παρκέ, έπαιξε άμυνα με ένταση και κλείδωσε τους Ισραηλινούς. Επιθετικά είχε σε μεγάλη μέρα τον Λεμάρ που κουβάλησε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Μάιλς και Μίτσελ ήταν καλή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Σημαντική και η συνεισφορά του Κόνιαρη σε άμυνα και επίθεση, ενώ όλοι οι παίκτες βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Το ματς

O Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Λεμάρ, Γιάνκοβιτς, Μάιλς και Μίτσελ ενώ ο Τζίγκιτς με τους Σμιθ, Ράντολφ, Μέγιερις, Χάνκινς και Κορνέλιους. Πολύ δυνατά ξεκίνησε και πάλι η Χαποέλ και προηγήθηκε νωρίς με 0-7 με την ΑΕΚ να μην βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι. Μετά από σχεδόν 4 λεπτά, ο Λεμάρ με επτά σερί πόντους ισοφάρισε για την Ένωση (7-7). Με τρίποντο του Μάντσεν, η Ένωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στον αγώνα, παίζοντας δυνατά σε άμυνα και επίθεση (14-13). Η Χάποελ έτρεξε στον αιφνιδιασμό και πέτυχε 8 σερί πόντους με 2 τρίποντα για να πάρει διαφορά (16-21). Με τρίποντου του Φλιώνη στην εκπνοή του δεκαλέπτου η ΑΕΚ βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (20-21).

Το γήπεδο πήρε φωτιά με την ΑΕΚ να βγάζει ενέργεια στην άμυνα και με τον Μίτσελ να προηγείται με τέσσερις για πρώτη φορά (25-21). Με το δεύτερο τρίποντο του Φλιώνη, η Ένωση είχε βρει ρυθμό στην επίθεση της με καλές επιλογές και έξυπνο παιχνίδι (31-26). Με γκολ φαουλ του Κόνιαρη η ΑΕΚ πήρε την μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (37-28). Η ΑΕΚ μεγάλωνε το προβάδισμα της χάρις στην πολύ καλή της άμυνα και με τον Οριόλα πήρε διψήφια διαφορά (43-32). Ο Ράντολφ ήταν πρόβλημα για την άμυνα της ΑΕΚ και με προσωπικούς κράτησε την διαφορά (47-37).

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο ρυθμό και ένταση, και με τους Μίτσελ και Μάιλς πήρε την διαφορά στο +12 (54-42). Με τον Οριόλα και τον Μάιλς να μπαίνουν για τα καλά στον ρυθμό του αγώνα, η ΑΕΚ κρατούσε την διαφορά στο σκορ (65-52). Η Χαποέλ έκανε μια προσπάθεια να μειώσει την διαφορά στο τέλος της περιόδου με τον Κάρινγκτον, όμως ο Μάιλς με τρίποντο έδωσε και πάλι διψήφιο αέρα στην ΑΕΚ (70-58). Τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο από τον Μάιλς που έβαλε όσα σουτ πήρε και εκτόξευσε την διαφορά στους 15 (76-61). Τρίποντο του Λεμάρ έδωσε και πάλι διψήφια διαφορά για την ΑΕΚ που κρατούσε το προβάδισμα της στην τελευταία αντεπίθεση της Χαποέλ (81-69).

ΑΕΚ- Χαποέλ Ιερουσαλήμ : 94-78

Δεκάλεπτα: 20-21, 47-37, 70-58, 94-78

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 23, Κόνιαρης 9,Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 3, Φλιώνης 13, Οριόλα 5, Γιάνκοβιτς 6, Μάιλς 13,Μάντσεν 5, Παπαδάκης , Μίτσελ 14, Γουίλιαμς 2.

Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Τζίγκιτς): Κάρινγκτον 10, Ράντολφ 28, Σμιθ 7, Μέγιερις 9, Σέγκεφ 4, Μπράουν 8, Βενέ 8, Μπλέιζερ, Γιάκοφ, Χάνκινς 2, Λέβι, Κορνέλιους.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X