Απίστευτο: Η ΑΕΚ είναι 3η από το τέλος σε κερδισμένες βολές σε όλο το πρωτάθλημα!

Απίστευτο: Η ΑΕΚ είναι 3η από το τέλος σε κερδισμένες βολές σε όλο το πρωτάθλημα!
Photo Credits: INTIME

To enwsi.gr αναλύει με αποδείξεις και αριθμούς τα «όργια» που γίνονται σε βάρος της ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο της Basket League.

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος τελείωσε με τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και την ήττα της Ένωσης. Στην συνέντευξη τύπου, ο Ηλίας Καντζούρης αναφέρθηκε στον αγώνα και για πρώτη ίσως φορά στην καριέρα του ως προπονητής στην διαιτησία.

Ο Έλληνας τεχνικός, είναι από αυτούς που δεν μιλάμε για τους διαιτητές, κοιτώντας μόνο την δουλειά του μέσα στο γήπεδο, όμως αυτά που συμβαίνουν φέτος, ειδικά στον δεύτερο γύρο, τον έβγαλαν από τα ρούχα του. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Καντζούρης δήλωσε :

«Καλησπέρα σας. Παρότι, όπως γνωρίζετε, εδώ και τρία χρόνια, δεν έχω μιλήσει για τη διαιτησία, σήμερα νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Η κίνηση μου αυτή, προφανώς και δεν αποσκοπεί στο να ευνοηθούμε με σφυρίγματα, στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό είναι κάτι, το οποίο έχω παρατηρήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έλεγα από την αρχή του δευτέρου γύρου. Αν θέλουμε να μιλάμε για το καλό του αθλήματος, τα κριτήρια θα πρέπει να είναι ίδια».

Προφανώς ο προπονητής της ΑΕΚ δεν τρελάθηκε ξαφνικά αλλά οι τελευταίοι αγώνες αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τι έχει γίνει για να καταλάβει ο καθένας και να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Στον πρώτο γύρο, δηλαδή στις πρώτες 11 αγωνιστικές η ΑΕΚ κέρδισε 193 βολές και οι αντίπαλοι της 187, δηλαδή ένα απόλυτα ισορροπημένο νούμερο και φυσιολογικό. Αν πάμε τώρα στον δεύτερο γύρο και από το ματς στην Καρδίτσα που ήρθαν τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα θα δούμε μια τρομερή ανισορροπία που προκαλεί πολλές απορίες.

Στον δεύτερο γύρο η ΑΕΚ κέρδισε 184 βολές, δηλαδή 9 λιγότερες σε σχέση με τον πρώτο και οι αντίπαλοι της 249 (!!). Ναι καλά διαβάσατε, οι ομάδες που έπαιξαν απέναντι στην ΑΕΚ κέρδισαν 65 βολές περισσότερες μόνο στον δεύτερο γύρο. Θα αναρωτηθεί κανείς τι άλλαξε ανάμεσα στους δύο γύρους; Άλλαξε ο τρόπος που παίζει η ΑΕΚ; Προφανώς όχι. Άλλαξαν οι αντίπαλοι της; Προφανώς όχι, με τους ίδιους έπαιξε και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Το μόνο που άλλαξε ήταν τα κριτήρια των διαιτητών απέναντι της, αυτό δηλαδή που ανέφερε και ο Ηλίας Καντζούρης στις δηλώσεις του. Το ότι η ΑΕΚ βρισκόταν για πολύ μεγάλο διάστημα στην 3η θέση του πρωταθλήματος, μάλλον ενόχλησε πολλούς που φέτος την είχαν ξεγραμμένη και ανέλαβαν δράση οι «κομάντος». Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές που θα παιζόντουσαν οι τελικές θέσεις στην βαθμολογία, μεταξύ ΑΕΚ, Προμηθέα, Περιστέρι και ΠΑΟΚ, έγιναν τα μεγαλύτερα θαύματα.

Οι βολές στα παιχνίδια απέναντι στον Προμηθέα, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ήταν 45 για την Ένωση και 99(!!) για τους αντιπάλους της. Ναι, 99 βολές εκτέλεσαν, δηλαδή σχεδόν τις διπλάσιες σε 3 αγώνες. Με τον Προμηθέα, παραλίγο να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 12-0 βολές πριν κερδίσει φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα η ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό, το ρεκόρ αυτό έσπασε, αφού τις πρώτες βολές τις εκτέλεσε την 3η περίοδο.

Συνολικά η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν τρίτη από το τέλος σε εκτελεσμένες βολές όπως φαίνεται και στην παρακάτω λίστα.

1. Παναθηναϊκός 476 βολές
2. Ολυμπιακός 453
3. Περιστέρι 450
4. ΠΑΟΚ 440
5. Προμηθέας 436
6. Ιωνικός 436
7. Κολοσσός Ρόδου 424
8. Λαύριο 424
9. Καρδίτσα 386
10. ΑΕΚ 377
11. Άρης 364
12. Απόλλων Πάτρας 316

Είναι τρομερό ότι ομάδες όπως ο Ιωνικός, το Λαύριο, η Καρδίτσα και ο Κολοσσός κέρδισαν πολύ περισσότερες βολές από την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που βασικό της επιθετικό όπλο είναι ο Ακίλ Μίτσελ και η τροφοδοσία του μέσα στο καλάθι από τις πιο συνηθισμένες επιθέσεις της. Προφανώς μόνο η ΑΕΚ κάνει φάουλ και παίζει με επαφές, όλοι οι άλλοι είναι υπόδειγμα αμυντικής συμπεριφοράς.

Στα υψηλά κλιμάκια της ομάδας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι με αυτήν την κατάσταση και θεωρούν ότι τους στοίχησε την νίκη σε κάποια παιχνίδια. Με το πέρας του πρωταθλήματος, αναμένεται να υπάρξει δυναμική αντίδραση από την ΑΕΚ, που δεν μπορεί να βλέπει τα διαφορετικά κριτήρια αντιμετώπισης από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους με τα «γκρι».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X