Μόνος του και όλοι σας!

Μόνος του και όλοι σας!
Photo Credits: INTIME

Ο τρομερός Τσούμπερ με 2 γκολάρες έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 3-1 επί του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στίβεν Τσούμπερ με ένα άπιαστο σουτ έδωσε την πολύτιμη νίκη στην ΑΕΚ με 3-1 επί του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια,για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super Leagye.

Ο Ελβετός ήταν σε τρομερή μέρα και στις καθυστερήσεις έβαλε ακόμη ένα υπέροχο γκολ για το 3-1 που έφερε ξέφρενα πανηγύρια στην ΑΕΚ.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο 36′ με πέναλτι έκανε το 1-0, αλλά ο Ιτούρμπε πριν τελειώσει το ημίχρονο ισοφάρισε σε 1-1 από λάθος των Βίντα-Αθανασιάδη. Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο και τελικά στο 83′ νίκησε τον τρομερό Κουέστα με φοβερό σουτ, ενώ στο 95′ έκανε το 3-1.

Έτσι, η Ένωση με τους 3 βαθμούς παρέμεινε πρώτη και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην 11άδα της ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι με τον Βόλο. Στο άρχικο σχήμα επέστρεψαν οι Χατζισαφί, Σιμάνσκι και Γκατσίνοβιτς, αντί των Μοχαμάντι, Πινέδα και Μάνταλου. Έκπληξη προκάλεσε ότι ο Πινέδα είναι στον πάγκο, προφανώς για να πάρει ανάσες για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο την Μεγάλη Τετάρτη. Με το κλασικό 4-3-3 άρχισε το ματς ο Τερζής για τον Άρη. Ο Νταμπό άρχισε βασικός στον άξονα, δίπλα στους Νταρίντα και Ετέμπο, ο Κουέστα επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια αντί του Σιαμπάνη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καμάτσο, με Ιτούρμπε-Πάλμα στα άκρα.

Με την εξέδρα εξ’ αρχής να δίνει ρυθμό και παλμό, η ΑΕΚ απείλησε στο δεύτερο λεπτό. Γκαρσία και Αραούχο συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο πρώτος τροφοδότησε από πλάγια τον δεύτερο με ωραίο γύρισμα κοντά στη μικρή περιοχή, ο Αραούχο έκανε την κεφαλιά αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε εντυπωσιακά! Στο 6’ όμως είχαμε καλή στιγμή και για τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς αναπτύχθηκαν ωραία με τον Ιτούρμπε να αποφεύγει Χατζισαφί και Σιμάνσκι. Τροφοδότησε με κάθετη τον Καμάτσο μέσα από την περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αθανασιάδη που είχε κλείσει την γωνία του. Η ΑΕΚ έδειχνε ευάλωτη μεσοαμυντικά όμως και οι Θεσσαλονικείς το εκμεταλλεύτηκαν ξανά. Στο 10’ έπειτα από βαθιά μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Ιτούρμπε με κεφαλιά τροφοδότησε τον Νταμπό και αυτός με τακουνάκι τον Νταρίντα. Το σουτ του μέσου των κίτρινων, σταμάτησε στο δοκάρι. Ανοικτό το παιχνίδι στο πρώτο 10λεπτο, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Άρη να γίνεται απειλητικός μέσω αντεπιθέσεων. Στο 14’ ο Γκατσίνοβιτς δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής, η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Εν συνεχεία η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της ψηλά με Αραούχο-Λιβάι στην κορυφή. Τέσσερα λεπτά μετά απειλεί ξανά ο Αραούχο από το ίδιο περίπου σημείο με τη φάση του δεύτερου λεπτού. Ο Ελίασον έκανε τη γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο αρχηγός της ΑΕΚ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 20’ σέντρα του Ρότα από τα δεξιά, ο Αραούχο με νέα κεφαλιά αλλά αυτή τη φορά αδύναμη δεν μπόρεσε να δυσκολέψει τον Κουέστα που μπλόκαρε την μπάλα.

Σε ένα άτσαλο πέσιμο του ο Μπράμπετς χτύπησε στο 26’ και έγινε αλλαγή από τον Τερζή, με τον Ενκουλού να παίρνει την θέση του. Το ματς είχε τρεις σημαντικές διακοπές που δεν άφησαν ρυθμό στο παιχνίδι και δη στην ΑΕΚ που είναι πιο επιθετική ομάδα και δη εντός. Από τις πολλές διακοπές και καθυστερήσεις ο κόσμος και οι παίκτες της ΑΕΚ ξέσπασαν, αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα που πίεσε παραπάνω. Όλα αυτά δημιούργησαν τις συνθήκες για να καταφέρει η ΑΕΚ να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Η Ένωση πίεζε συνεχώς, η μπάλα κατέληξε στον Βίντα, από εκεί στον Ελίασον που… τσίμπησε την μπάλα, ο Ετέμπο έπεσε πάνω του άγαρμπα και τον ανέτρεψε καθαρά. Ο Διαμαντόπουλος έδωσε αμέσως το πεντακάθαρο πέναλτι, αλλά δεν έδωσε δεύτερη κίτρινη στον Ετέμπο που ήταν και αποβολή. Ο Γκαρσία έτσι στο 36’ με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0 και έφερε ανακούφιση στη Νέα Φιλαδέλφεια με το 16ο γκολ του φέτος. Στο 40’ από στημένο αντέδρασε ο Άρης, όταν ο Ιτούρμπε εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Καμάτσο με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά. Στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, ο Άρης… απάντησε στο γκολ, όταν ο Πάλμα δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Αθανασιάδης είχε κακή εκτίμηση και έπεσε πάνω στο δοκάρι, ο Ιτούρμπε πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε άδειο τέρμα. Έτσι τελείωσε το ημίχρονο με την προβληματική ΑΕΚ να έχει απειλές, αλλά πίσω να έχει αρκετά ζητήματα δεχόμενη αρκετές φάσεις από τον αντίπαλο της.

Μόνος του και όλοι σας!

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ο Τερζής απέσυρε τον Ετεμπο που σκανδαλωδώς δεν αποβλήθηκε στο πέναλτι και πέρασε τον Ντουκουρέ στην θέση του. Στο 47’ σουτ του Γκατσίνοβιτς από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ, για την πρώτη απειλή της Ένωσης. Στα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ είναι αυτή που είχε μπει ξεκάθαρα με απειλητικές διαθέσεις στα καρέ του Κουέστα. Και έψαχνε με πίεση την μεγάλη φάση για γκολ. Αυτή ήρθε, αλλά δεν έγινε γκολ… Στο 55’ ο Γκαρσία με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Αραούχο μέσα στην περιοχή που έκανε το σουτ από εξαιρετική θέση, αλλά ο φοβερός Κουέστα με ενστικτώδη επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά πάλι αντέδρασε ο Άρης, όταν ο Πάλμα με ωραία σέντρα με το εξωτερικό έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι. Ο Νταμπό έπιασε την κεφαλιά πιο ψηλά από όλους, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 59’ σε οριακή φάση ο Καμάτσο σκόραρε απέναντι στον Αθανασιάδη σε τετ α τετ, o επόπτης Μπουξμπάουμ το άφησε το οφσάιντ, αλλά το VAR ορθώς το ακύρωσε το τέρμα καθώς ο Καμάτσο ήταν εκτεθειμένος.

Στη μία ώρα αγώνα ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Αραούχο-Γκατσίνοβιτς-Ελίασον αποχώρησαν για να μπουν Τσούμπερ-Φερνάντες-Πινέδα στις θέσεις τους. Ο Φερνάντες ήταν δεξιά, ο Πινέδα αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία. Από πλευράς Άρη ο Οντουμπάτζο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ιτούρμπε που δεν φάνηκε ικανοποιημένος που αντικαταστάθηκε. Στο 67’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ενκουλού έπειτα από σουτ του Γκαρσία, αλλά το VAR κάλεσε τον Διαμαντόπουλο να δει την φάση στο ξεκίνημα της όταν υπήρχε μαρκάρισμα στον Πάλμα. Εν τέλει το είδε και ακύρωσε το γκολ για φάουλ στην αρχή. Στο 71’ ο Πινέδα έστρωσε στον Φερνάντες έξω από την περιοχή, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά. Στο 73’ και πάλι ο Νταμπό με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 76’ μπήκε ο Μάνταλος για την ΑΕΚ αντί του Γιόνσον και ενέτεινε ακόμη περισσότερο την πίεση της. Και στο 79’ η ΑΕΚ είχε μία μεγάλη φάση, όταν ο Πινέδα είδε τον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή και τον τροφοδότησε, ο Ελβετός έκανε το σουτ αλλά ο Κουέστα με υπέροχη επέμβαση τον σταμάτησε! Στο 81’ ο Τερζής έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Εμπακατά και τον Μαζικού αντί του Πάλμα. Και στο 83’ ηρθε η λύτρωση! Ο Τσούμπερ με μία οβίδα έστειλε την μπάλα στο Γ και έκανε το 2-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια!

Το ματς από εκεί και πέρα είχε μεγάλη ένταση, με τον Άρη να χτυπάει συνεχώς και να προκαλεί…

Στο 95′ τελικά ο Τσούμπερ είχε ακόμη ένα… δώρο. Με δυνατό σουτ εντός περιοχής έβαλε και τρίτο γκολ και έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ΑΕΚ με 3-1!

ΑΕΚ-Άρης 3-1

Γκολ:

  • 36’ Λιβάι Γκαρσία πέναλτι 1-0
  • 45’+1 Ιτούρμπε σουτ 1-1
  • 87’ Τσούμπερ σουτ 2-1
  • 95′ Τσούμπερ σουτ 3-1

Κίτρινες: 21’ Γκατσίνοβιτς, 86′ Ρότα, 86′ Φερνάντες, 93′ Μάνταλος – 13’ Ετέμπο, 38’ Ιτούρμπε, 86′ Καμάτσο, 86′ Νταμπό, 86′ Χριστοδουλόπουλος

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (60′ Πινέδα), Ελίασον (60′ Φερνάντες), Αραούχο (60′ Τσούμπερ), Γκαρσία (90+7′ Μοχαμάντι).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (81′ Χριστοδουλόπουλος), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29′ λ. τρ. Ενκουλού), Ετέμπο (46′ Ντουκουρέ), Νταμπί, Νταρίντα, Πάλμα (82′ Μαζικού), Ιτούρμπε (61′ Οντουμπάτζο), Καμάτσο.

Ο MVP του ΑΕΚ-Άρης

Ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε αυτό που έπρεπε, αυτό που τον χρειαζόταν η ΑΕΚ. Πήρε στο 83’ την μπάλα και την έστειλε εκεί που δεν… πιανόταν από τον Κουέστα. Ο άνθρωπος που… καθάρισε για την Ένωση, όπως και στη Νίκαια.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Άρης

Η ΑΕΚ έπρεπε να βρει την φάση που ο Κουέστα δεν θα είχε απάντηση. Και την βρήκε και έτσι κέρδισε. Τρομερός ο γκολκίπερ του Άρη.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Άρης





Η μετάδοση του ΑΕΚ-Άρης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X