Ρατσκόφσκι: «Ήθελα να τον σκοτώσω γιατί με προκαλούσε αλλά δεν έκανα τίποτα - Αυτοκτονία αν έπινα»!

Ρατσκόφσκι: «Ήθελα να τον σκοτώσω γιατί με προκαλούσε αλλά δεν έκανα τίποτα - Αυτοκτονία αν έπινα»!
Photo Credits: INTIME

Όσα είπε ο διαιτητής του ΑΕΚ - Άρης Παβέλ Ρατσκόφσκι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Χείμαρρος» ο Πολωνός ρέφερι Πάβελ Ρατσκόφσκι στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, δίνει την δική του εκδοχή για όσα κατηγορείται. «Ήθελε ξεκάθαρα να με προκαλέσει ο οπαδός, με χτύπησε και με έφτυσε. Θα ήταν ‘αυτοκτονία’ εάν έπινα»!

O 39χρονος διαιτητής στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SDNA, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη κατά την διάρκεια του ταξιδιού του από την Βαρσοβία με προορισμό την Αθήνα, αλλά και όσα ακολούθησαν αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε με τον Έλληνα οπαδό. Ο Ρατσκόφσκι διέψευσε πως ήταν μεθυσμένος, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση του αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ να τον αντικαταστήσει. Το SDNA ως όφειλε έδωσε βήμα στον Πάβελ Ρατσκόφσκι να καταθέσει την δική του άποψη για το θέμα.

«Μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μου, η κατάσταση είναι δραματική. Θα πάρω τα πράγματα με τη σειρά τους. Πετάξαμε με απευθείας πτήση της Aegean Airlines από την Βαρσοβία με προορισμό την Αθήνα. Βρισκόμασταν σε θέσεις business class.

Κατά την διάρκεια της πτήσης, διάβασα ένα βιβλίο, παρακολούθησα μια ταινία, συζητούσαμε μεταξύ μας και ένας από την ομάδα μου κοιμήθηκε. Νορμάλ πράγματα που συμβαίνουν σε κάθε πτήση. Κανείς από το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν είχε κανένα παράπονο από την συμπεριφορά μας.

Όταν προσγειωθήκαμε στη Αθήνα ήρθε από πίσω μας ένας τύπος και φώναξε πως είμαι ένα «γα…ένο διεφθαρμένο γουρούνι και πως σίγουρα δεν θα σφυρίξω στον αυριανό αγώνα (9/4).

Συνέχισε πως θα στείλει τα πάντα στις εφημερίδες και πως θα σε ‘σκοτώσουν’ συμπληρώνοντας πως δεν θα σφυρίξω ξανά. Ότι θα τελειώσει η καριέρα μου. Όλα αυτά μου τα έλεγε στα πολωνικά και μου μιλούσε με άσχημα λόγια. Στην αρχή πίστευα πως η κατάσταση ήταν σαν τους ‘Monty Pythons’. Συνέχισε όμως να μιλάει στο πρόσωπο μου από το τούνελ μέχρι τον κύριο διάδρομο του αεροδρομίου. Ήμουν πολύ θυμωμένος, ήθελα να τον ‘σκοτώσω’, αλλά δεν του έκανα τίποτα. Ήταν πολύ θυμωμένος και εκείνος όπως και εγώ και στη συνέχεια μου έριξε γροθιά στην πλάτη και το πρόσωπο μου.

Ζήτησα την παρέμβαση της αστυνομίας αφού ο βοηθός μου, μας χώρισε. Είπα στην αστυνομία πως ο τύπος αυτός με χτύπησε και με έφτυσε, όμως με ρωτούσαν επίμονα εάν ήπια κάτι.  Επαναλάμβαναν αυτή την ερώτηση. Τους είπα «τίποτα». Αποδείξτε το αν ήπια κάτι.

Μου είπαν πως ήταν καλύτερα να μην προχωρήσουμε και να πάμε στο ξενοδοχείο προκειμένου να ‘σφυρίξω’ στην αναμέτρηση. Ήμουν πολύ θυμωμένος, αλλά παρόλα αυτά δεν χτύπησα τον τύπο και κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο.

Εκεί παραμείναμε όλη νύχτα, αλλά και την μέρα. Είναι αναληθές πως πήγαμε σε ντισκοτέκ ή πως με κάλεσε κάποιος και δεν απάντησα. Το πρωί σηκωθήκαμε κανονικά για να πάρουμε το πρωινό μας και τότε ήρθε ο κ. Μπένετ, ο οποίος μας είπε πως λόγω του χθεσινού περιστατικού υπήρχε πρόβλημα και πως δεν θα μπορούσα να ‘σφυρίξω’ στην αναμέτρηση. Μετά από όλα αυτά ξεκίνησαν τα αρνητικά δημοσιεύματα περί σκανδάλου στον ελληνικό Τύπο».

– Πως σας αναγνώρισε ο οπαδός; Θεωρείτε είχε προσχεδιάσει την επίθεση σύμφωνα με τα λεγόμενα σας;

«Δεν ξέρω πως με αναγνώρισε. Είπε στα media πως γνωρίζω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και μιλούσα για τον Ολυμπιακό. Ούτε καν ισχύει αυτό. Δεν αναφέρθηκα στον Ολυμπιακό. Μιλήσαμε για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που είχα ‘σφυρίξει’ το 2022. Καθόταν πίσω μας και άκουγε τι συζητούσαμε. Είμαι επαγγελματίας διαιτητής. Δεν θα έκανα τέτοια πράγματα. Θα ήταν ‘αυτοκτονία’ εάν έκανα κάτι τέτοιο.

Δεν θα ήταν δυνατόν να πίνω αλκοόλ πριν από ένα τέτοιο παιχνίδια. Ξέρετε είμαστε η νέα γενιά διαιτητών στην Πολωνία. Έχουμε αφήσει πίσω μας εδώ και 20 χρόνια την όποια διαφθορά μπορεί να υπήρχε. Είναι μια καταστροφή. Μέσα από το διαδίκτυο γίνεται μια κλιμάκωση των γεγονότων που έχει αντίκτυπο στα συναισθήματα της οικογένειας μου».

Ποιο όμως ήταν το κίνητρο του πιστεύετε;
«Ο άνθρωπος αυτός ίσως περίμενε να αντιδράσω για να τραβήξει video. Ήθελε ξεκάθαρα να με προκαλέσει. Δεν είμαι ηλίθιος, εδώ εκπροσωπώ την αντιπροσωπεία της UEFA. Εάν τον γρονθοκοπούσα, αμέσως θα  είχα τιμωρηθεί. Δεν ξέρω αν είχε σχεδιάσει όλο αυτό, αλλά έχασα πολλά χρόνια από την ζωή μου μετά από αυτό το περιστατικό. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι είχε σκοπό να με προκαλέσει, αλλά πως ήταν μεθυσμένος οπαδός. Άλλωστε είπε πως ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού και ήθελε να με καταστρέψει».

Ο ρέφερι Πάβελ Ρατσκόφσκι, μετά το πέρας της συνέντευξης του στο SDNA προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θα ήθελα κατηγορηματικά να διαψεύσω πως ήμουν μεθυσμένος ή πως είχα επιθετική συμπεριφορά. Δέχθηκα επίθεση από δύο Έλληνες που μιλούσαν πολωνικά. Αυτοπροσδιορίστηκαν ως οπαδοί του Παναθηναϊκού και μου επιτέθηκαν αρχικά, φραστικά κατηγορώντας με για στημένο παιχνίδι και στη συνέχεια μου επιτέθηκαν σωματικά αφού με έφτυσαν και με έσπρωξαν.

Απευθύνθηκα στην ασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία ηρέμησε τους δύο άνδρες. Μετά από αυτό το συμβάν κατευθύνθηκα αμέσως για το ξενοδοχείο όπου έμεινα όλη τη νύχτα. Αρνούμαι τις ψευδείς ειδήσεις για μένα και το διαιτητικό επιτελείο μου».

Πηγή: SDNA.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X